Naruto Mid anime mi?

Yanlış. Sence 14 sene boyunca devam etmiş bir anime uzunluğundan dolayı mı devam etti? Bu kadar sene boyunca devam ettiyse demek ki gerek anime gerek manga olarak da izlenmiş ve satılmış demektir. Ben uzunluğundan dolayı yıllar boyu devam etmiş ve büyük üçlüde olan bir anime görmedim.

Başyapıt olmayabilir, ama başyapıta yakın bir yerde olduğunu söyleyebilirim kendi çapında. Gerçekten iyi yaptığı işler var, eksikleri de var. Tekrarlıyorum bu kadar süre boyunca devam ettiyse ve mangası satıldıysa, demek ki iyi bir animedir.

Zaten çoğu şeyini Naruto'dan çalan bir sürü anime var, Naruto Shonen'lere öncülük etmiş bir animedir, diğer büyük üçlüde olduğu gibi.

1-) Büyük 3lüden biri olmasının sebebi kalitesi değil uzunluğu manasındaki cümleden (ki diğer ikisi için de aynı sebep geçerlidir); animesinin 14 sene devam etmesinin nedeni uzunluğu ve büyük üçlüde olup uzunluğundan dolayı devam etmiş bir seri olmadığı anlamlarını nasıl çıkardın? Yıllarca yayınlanmasının sebebi uzunluğu diye bir şey olabilir mi?

2-) Bir şeyin çok satması/izlenmesi iyi ya da kötü olduğu anlamına gelmez, popüler olduğu anlamına gelir. Çok sattı/okundu/izlendi demek ki iyi bir yapımdır gibi bir söylemle bir seriyi savunan ilk seni gördüm.

3-) Her seri birbirinden bir şey alır bu gayet normaldir ama senin muhtemelen bilmediğin şey; ana senaryosundaki temel öğeleri Naruto kadar başka seriden alan, senaryoyu bunlar üzerinden oluşturan çok az yapım vardır. Benim bildiğim yok hatta.
mm.png
Togashi Kishimotonun hocası. Adam resmen hocasından ctrl c ctrl v yapmış.

Naruto benim bütün bunları bildiğim halde ana karakteri hariç genel anlamda sevdiğim bir seri.

Yıllarca yayınlanmasının sebebi uzunluğu diye bir şey olabilir mi?

devam etmiş bir seri olmadığı anlamlarını nasıl çıkardın
Yazarken heyecanlanma, çok belli oluyor. Serinin 14 sene devam etmesini uzunluğa bağlayan sendin ve çok ironik bir şekilde sonraki cümlende bu dediğini inkar edercesine tersini söylüyorsun. Halbuki ilk mesajında da kalitesinden değil, uzunluğundan demiştin. Hep beraber bakalım:
Büyük üçlüden biri olarak adlandırılmasının sebebi uzunluğundan kalitesinden değil
Ta-da. Hala inkar etmeyi düşünüyor musun?
2-) Bir şeyin çok satması/izlenmesi iyi ya da kötü olduğu anlamına gelmez, popüler olduğu anlamına gelir. Çok sattı/okundu/izlendi demek ki iyi bir yapımdır gibi bir söylemle bir seriyi savunan ilk seni gördüm.
Demek ki iyi bir animeymiş/mangaymış ki iyi satmış ve de popüler olmuş, sen kötü olup bu kadar satan/ izlenen anime/manga gördün mü? Son yılları hesaba katmayalım. Çünkü son yıllarda gerçekten saçma sapan animeler ünlü olmaya başladı. Ayrıca dediğime ikinci olarak bir serinin popülaritesinin iyi olup olmamasına bağlı olmadığını bağlayan ilk defa seni gördüm.

3-) Her seri birbirinden bir şey alır bu gayet normaldir ama senin muhtemelen bilmediğin şey; ana senaryosundaki temel öğeleri Naruto kadar başka seriden alan, senaryoyu bunlar üzerinden oluşturan çok az yapım vardır. Benim bildiğim yok hatta.
undefined
Sonuncu olarak, evet Naruto'nun Hxh'dan birkaç şeyi ilham aldığı doğru. Ama zaten Naruto'nun yazarı, Hxh'ın yazarı ile yakından arkadaşlar, ayrıca Naruto'nun yazarı Hxh'ın yazarını kendisinin bir üstü (senpai desem doğru olur sanırım) görüyor desem yeridir. Bu yüzden kendisinden fikir alışverişi yaptığı da olmuştur. Ama zaten bunun dışında Naruto genel olarak Japon mitolojisinden ilham alınmış bir anime diye biliyorum. Sonuçta çoğu anime sıfırdan bir şeyleri oluşturmaz, değil mi? Bir yerlerden ilham alır.

Yani bilip bilmeden bu kadar yanlış konuşman olmamış. Black Clover, Fairy Tail, One Piece gibi yapımların da DB gibi bilinen animelerden ilham aldığı bir gerçek.

Yazarken heyecanlanma, çok belli oluyor. Serinin 14 sene devam etmesini uzunluğa bağlayan sendin ve çok ironik bir şekilde sonraki cümlende bu dediğini inkar edercesine tersini söylüyorsun. Halbuki ilk mesajında da kalitesinden değil, uzunluğundan demiştin. Hep beraber bakalım:

Ta-da. Hala inkar etmeyi düşünüyor musun?

Demek ki iyi bir animeymiş/mangaymış ki iyi satmış ve de popüler olmuş, sen kötü olup bu kadar satan/ izlenen anime/manga gördün mü? Son yılları hesaba katmayalım. Çünkü son yıllarda gerçekten saçma sapan animeler ünlü olmaya başladı. Ayrıca dediğime ikinci olarak bir serinin popülaritesinin iyi olup olmamasına bağlı olmadığını bağlayan ilk defa seni gördüm.

Sonuncu olarak, evet Naruto'nun Hxh'dan birkaç şeyi ilham aldığı doğru. Ama zaten Naruto'nun yazarı, Hxh'ın yazarı ile yakından arkadaşlar, ayrıca Naruto'nun yazarı Hxh'ın yazarını kendisinin bir üstü (senpai desem doğru olur sanırım) görüyor desem yeridir. Bu yüzden kendisinden fikir alışverişi yaptığı da olmuştur. Ama zaten bunun dışında Naruto genel olarak Japon mitolojisinden ilham alınmış bir anime diye biliyorum. Sonuçta çoğu anime sıfırdan bir şeyleri oluşturmaz, değil mi? Bir yerlerden ilham alır.

Yani bilip bilmeden bu kadar yanlış konuşman olmamış. Black Clover, Fairy Tail, One Piece gibi yapımların da DB gibi bilinen animelerden ilham aldığı bir gerçek.
Türkçe hocasının önemi... Önce bir okuduğunu anlamayı öğren ondan sonra tartışırız. Okuduğunu anlamaktan aciz, söylenen şeye ne denildiğine bakmadan, kafasında kurduğu düşünceler üzerinden cevap veren birine izah yapacak kadar sabırlı ya da töleranslı bir insan değilim. Forumda kaç senedir varım bilmiyorum ilk engel atacağım kişi olacaksın biraz daha söylediklerimi anlamadan kafanda kurduklarınla cevap vermeye devam edersen.

Yani kusura bakmayın da Naruto baş yapıt ise neden my anime listte 7.5 puanı var?
Narutodan başka bir şey izlememiştir, ilk göz ağrısı Narutodur, Narutoyu çok küçük yaşta izlemiştir, vs vs. İzlemeye izlenir elbette: baş yapıt olmadığına ben de katılıyorum.

Türkçe hocasının önemi... Önce bir okuduğunu anlamayı öğren ondan sonra tartışırız. Okuduğunu anlamaktan aciz, söylenen şeye ne denildiğine bakmadan, kafasında kurduğu düşünceler üzerinden cevap veren birine izah yapacak kadar sabırlı ya da töleranslı bir insan değilim. Forumda kaç senedir varım bilmiyorum ilk engel atacağım kişi olacaksın biraz daha söylediklerimi anlamadan kafanda kurduklarınla cevap vermeye devam edersen.
Ne kadar rezil bir insan olduğunu belli ettin. Hayır bir de bir şey biliyormuş gibi kendini yüksekte görüp, karşındakini yerin dibine sokma çabaların yok mu... Aşağılık kompleksinden çıkmalısın. Zira yerin dibine giren taraf sen oluyorsun. Daha ne yazdığını bilmeden bana sallıyorsun, sonra ne yazdığını kendin de anlayamayınca klasik bol keseden geveliyorsun. Seninle tartışmaya bile girmemeliydim, Naruto'ya kötü diyen, uzun serilerin büyük üçlüde olmasının sebebini uzunluğa bağlayan, mangaların fazla satmasının iyi bir seri olmasından dolayı değil de popülaritesine bağlayan bir kişilik. Üç bir tarafımız cahillerle dolu :) Başka kapıya.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı