Yanlış. Sence 14 sene boyunca devam etmiş bir anime uzunluğundan dolayı mı devam etti? Bu kadar sene boyunca devam ettiyse demek ki gerek anime gerek manga olarak da izlenmiş ve satılmış demektir. Ben uzunluğundan dolayı yıllar boyu devam etmiş ve büyük üçlüde olan bir anime görmedim.
Başyapıt olmayabilir, ama başyapıta yakın bir yerde olduğunu söyleyebilirim kendi çapında. Gerçekten iyi yaptığı işler var, eksikleri de var. Tekrarlıyorum bu kadar süre boyunca devam ettiyse ve mangası satıldıysa, demek ki iyi bir animedir.
Zaten çoğu şeyini Naruto'dan çalan bir sürü anime var, Naruto Shonen'lere öncülük etmiş bir animedir, diğer büyük üçlüde olduğu gibi.
1-) Büyük 3lüden biri olmasının sebebi kalitesi değil uzunluğu manasındaki cümleden (ki diğer ikisi için de aynı sebep geçerlidir); animesinin 14 sene devam etmesinin nedeni uzunluğu ve büyük üçlüde olup uzunluğundan dolayı devam etmiş bir seri olmadığı anlamlarını nasıl çıkardın? Yıllarca yayınlanmasının sebebi uzunluğu diye bir şey olabilir mi?
2-) Bir şeyin çok satması/izlenmesi iyi ya da kötü olduğu anlamına gelmez, popüler olduğu anlamına gelir. Çok sattı/okundu/izlendi demek ki iyi bir yapımdır gibi bir söylemle bir seriyi savunan ilk seni gördüm.
3-) Her seri birbirinden bir şey alır bu gayet normaldir ama senin muhtemelen bilmediğin şey; ana senaryosundaki temel öğeleri Naruto kadar başka seriden alan, senaryoyu bunlar üzerinden oluşturan çok az yapım vardır. Benim bildiğim yok hatta.
Naruto benim bütün bunları bildiğim halde ana karakteri hariç genel anlamda sevdiğim bir seri.