Nasıl kilo alabilirim?

Yav saçmalamışsınız. Hemen doktora git demişsiniz ya da şunu ye bak ben aldım demişsiniz.

Kilo almanın sırrı sadece yaktığından fazla kalori almak. Günlük kalori ihtiyacınıda tdee calculator yazarak bulabilirsin. Ayrıca diyetisyenede gidip kilo alsan göbeğin çıkacak gitmesende çıkacak arkadaşım. Spor yapmazsan kas kütleni arttırmazsan yağ oranını arttırır göbeği salarsın.

Son olarak senin yağ oranın tahminim yüzde 11-12 çünkü bende 173 ve 60 kiloyum ve yağ oranım bu şekilde. Bu yüzden belirli bir yağ oranına çıkmadan direkt spora başla. Yağ oranın yeterli. Kas yaparken de yağlanacaksın mecburen. Bu yüzden günlük 300 kalori fazlalık verki göbeğin, belin yerine vücudunda yağlansın daha kalın gözük. Yağları da sonra yakarsın.

Son olarak bu tavsiyeleri verdim çünkü bende, “çok yiyorum ama kilo alamıyorum” diyenlerdendim. Haziran'da 54 kiloyken şimdi ise dolu halde 61-62, boş halde 60 kiloyum. Dediğim gibi kalori fazlalığı yaparak kilo aldım.

Bende 16 yaşındayım. Boyum 1.87 kilom 65. Benimde bileklerim ince fakat omuzlarım büyük. Ne kadar yersem yiyeyim bir türlü kilo alamıyorum. Muhtemelen ileri ki yaşlar da almaya başlarız. Çok ta zorlamaya gerek yok.

Reis şimdi çok yersen kilo aldıran şeyler belki yemek bağımlısı olursun sürekli çikolata vb. şeyler yemek istersin, sonra kendini durduramazsın, YouTube'dan böyle bu onu da ki uzmanların dediklerini uygula, kilonda o kadar az değil ben.
170 boyundayım 53 kiloyum düşün yani.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı