Nasıl kilo veririm ?

Yer
İzmir
Arkadaşlar şuan 16 yaşındayım. Boyum 1.81 Kilom 92. Ben bu kilo almayı durduramıyorum. 2-3 ay önce 85 falandım. Geceleri yemek yemeyi durduramıyorum. Spor yapmam gerektiğinin farkındayım. Spor salonuna gidecektim bu Corona olayları başladı. Görünüşüm de boyum hafif uzun olduğu için bir sıkıntı yok. Kendimi de seviyorum. Fakat ben vücudumu daha sağlıklı istiyorum. Koşarken falan mememin ve göbeğimin hafif sallanmasını değil :D. Sizden isteğim şuan evdeyken nasıl kilo verebilirim. Bu akşam yemek yeme isteğinin kesilmesini nasıl sağlayabilirim ?

Dudaklarının üstündeki, burnunun altındaki yani bıyık bölgenin tam ortasına (nazolabial sulcusa) parmağınla pıt pıt yap. Bu yemek yeme isteğini giderir. Bir de su iç. Bu da yemek yeme isteğini giderir. Hareket yapabilirsin. Mesela YouTube'dan videolar açıp müzik eşliğinde zumba yapabilirsin.
:D koşarken sallanmasınlar :D.

1.80 boyunda, 98 kilo biriydim. Daha sonrasında haftada 4-5 gün 10-13 kilometre arası yol kat ede ede 3 ayda 91 kiloya indim. Ardından spor salonuna yazıldım ve kardiyo ağırlıklı bir program ile 84 kiloya kadar düştüm. 4-5 aylık süreçte tabii ki daha hızlı verilebilirdi ancak vakit bulamadım ve bu kadar oldu. Bu sene de 78 kiloya düşmeyi hedefliyorum. Asıl etken yağ oranı da...

3 ana öğünü atlamadan mutlaka yap. Ek olarak da 2 ya da 3 ara öğün yap. Bir müddet sonra ana öğünlerinde az yediğini ve daha çabuk doyduğunu hissedersin. Ara öğünlerin bir tanesinde fındık, ceviz, badem türünden, bir tanesinde elma, armut gibi meyvelerden ve bir ara öğünde de süt, yoğurt, kefir gibi ürünlerden seç. Arada galeta gibi şeyler de ekleyebilirsin. Yeşil çay günde 1 bardak ara öğünle birlikte iyidir. Mutlaka su iç. Su içmek önemlidir. Ekmek seviyorsan tam buğday veya ekşi mayalı tercih et. Makarna ve pilav seviyorsan ilk etapta kepekli makarna ve kepekli pirinç ile yaparak ye. Sonra zamanla azaltırsın. Haftada 1 ya da 2 öğün istediğin bir şeyi ye (Örnek hamburger, pide, dürüm, tatlı).
Ana öğünler için tüm besin kaynaklarından eşit tüketmeye çalış. Protein, yağ, karbonhidrat bunlardan birine yüklenmeden dengeli olarak almaya çalış.

Öncelikle yemeğini kendin yapmalısın bende seninle yaşıtım 2 senedir kendi yemeğimi yapmaya başladım.Bu sayede içinde ne olduğunu ne kadar yemem gerektiğini biliyorum.2 senede 20 kilo verdim ve 10cm boyum uzadı egzersiz de yaptım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı