Nasıl para biriktiriyorsunuz?

no.name.nb

Hectopat
Merhaba malum ülkenin durumu belli, her gün daha da fakirleşirken nasıl para biriktirebiliyorsunuz? Özellikle öğrenci kardeşlerimi çok merak ediyorum. Ben de bir lise öğrencisiyim sadece okula gittiğim günler para alıyorum. Bu da haftalık 200 TL civarında oluyor. Çevreme nazaran bir tık daha fazla para aldığımı düşünüyorum. Okulda yemek almıyorum evden götürüyorum. Arkadaşlarımla okul dışında çok vakit geçirmiyoruz, çıktığımızda da maksimum halı saha ya da Kızılay, Ulus gibi yerlere gidip gelme oluyor. Ne bir Cafe'ye ne bir yemek yemeye gidiyoruz, bu kadar dikkat etmeme rağmen hafta sonunda çoğu zaman 50 ila 100 TL harcamış oluyorum. 1 2 ayda bir kendime sweat, eşofman ya da pantolon anca alabiliyorum. Çakma ayakkabılarda ayaklarım çok ağrıyor ve 2-3 ayda bir değiştiriyoruz bundan dolayı 1.500 TL'ye Nike almak istiyorum fakat aileme aldırmaya gönlüm el vermiyor. Zevke kaçmadan bir tane kaliteli ürün almak için yemeden içmeden hiç para harcamadan 7.5 hafta yani 1.5-2 ay para biriktirmem gerekiyor çok saçma değil mi? Haziran'da sonuç değişmezse ülke dışına çıkmaya çalışacağım yoksa elle tutulur bir yanı yok bu durumun.
Üzücü.

.

Son düzenleme:
Bende bu anlattığınız durumdayım. Para biriktirmek için ölüm orucu tutmam lazım. Şaka yapmıyorum bu arada evde ne yiyebilirsek o evdede yoksa aç kalıyoruz. Okulda para harcamıyorum eve geliyorum evde yemek bulamayınca mecbur harcamak zorunda kalıyorum. Gerçekten işimiz çok zor. Bunun yanında okul masraflarını saymıyorum.

Okulda bir şey yemiyorum zaten güzel değil yiyecekleri.

Screenshot_20230101_190036_Papara.jpg

Gerçekten sizin şartlarınızda para kısılabilecek bir alan yok ama eğer sigara kullanıyorsanız bırakmanızı tavsiye ederim. Okula otobüsle gidiyorsanız bisiklet tercih edebilirsiniz. Netflix ve benzeri üyelikler varsa onları iptal ettirip kaçak sitelere yönelebilirsiniz. İngilizce biliyorsanız veya başka meziyetleriniz varsa bunları paraya çevirmeye çalışabilirsiniz. Umarım yardımcı olmuştur.

Merhaba malum ülkenin durumu belli, her gün daha da fakirleşirken nasıl para biriktirebiliyorsunuz? Özellikle öğrenci kardeşlerimi çok merak ediyorum. Ben de bir lise öğrencisiyim sadece okula gittiğim günler para alıyorum. Bu da haftalık 200 TL civarında oluyor. Çevreme nazaran bir tık daha fazla para aldığımı düşünüyorum. Okulda yemek almıyorum evden götürüyorum. Arkadaşlarımla okul dışında çok vakit geçirmiyoruz, çıktığımızda da maksimum halı saha ya da Kızılay, ulus gibi yerlere gidip gelme oluyor. Ne bir Cafe'ye ne bir yemek yemeye gidiyoruz, bu kadar dikkat etmeme rağmen hafta sonunda çoğu zaman 50 ila 100 TL harcamış oluyorum. 1 2 ayda bir kendime sweat, eşofman ya da pantolon anca alabiliyorum. Çakma ayakkabılarda ayaklarım çok ağrıyor ve 2-3 ayda bir değiştiriyoruz bundan dolayı 1.500 TL'ye Nike almak istiyorum fakat aileme aldırmaya gönlüm el vermiyor. Zevke kaçmadan bir tane kaliteli ürün almak için yemeden içmeden hiç para harcamadan 7.5 hafta yani 1.5-2 ay para biriktirmem gerekiyor çok saçma değil mi? Haziran'da sonuç değişmezse ülke dışına çıkmaya çalışacağım yoksa elle tutulur bir yanı yok bu durumun.
Üzücü.

Hocam bende günlük ortalama 30 TL alıyorum 5 günde 150 oluyor bazen okulda yemiyorum ama günden kalan fazla olmuyor. Klavye kulaklık falan almak için biriktiriyorum. Ancak birikmiyor. 1,5 ayda daha 400 TL biriktirebilmişim. Kumbara bile 70 TL.

Borçlarım çok maalesef şuan eksideyim. Tavsiyem birikimlerinizi türk lirası olarak tutmayın yeterli. Enflasyonu olan para birimi kenara atılmaz.

Günlük 25 TL alıyorum döner zaten 25 TL olmuş daha uygun bir şey almaya çalışıyorum o yüzden elimde zar zor para kalıyor para biriktirecek bir yerim yok benim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Psikolojime ve ekstra harcamama bağlı benim biriktirme şeklim. Büyük bir koli var kapı arkasında üstüne bir delik açtım içine kağıt ve madeni para girecek kadar. İşe başladığımdan beri atıyorum içine, elime geçen tüm bozuklukları atıyorum (bozukluk taşımayı sevmem) en çok 50 TL ve 5 TL arasında atıyorum, bazen ekstra olarak duruma göre 100 ile 500 TL arası atıyorum. Ağustos sonundan beri biriktiriyorum, her gün veya 2 günde bir muhakkak para atarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı