Ne dediler? Technopat Hakkında Kullanıcılarımızın Görüşleri...

Bence en düzgün ve başarılı forum ancak benim açımdan olumsuz olan bir konu var o da ikinci el kısmında ilan verebilmek için yüz mesajınızın bulunması gerekiyor. Güzel bir önlem tabi ki ancak bana sorarsanız yüz mesaj biraz fazla olmuş. En azından elliye falan çekseler iyi olurdu :D

Geçen zamanla ben de yaşlanmaya başladığım için mi bana öyle geliyor bilmiyorum ama her şeyi bildiğini sanan 15 yaş altı kitlenin sayısında çok büyük oranda artış varmış gibi hissediyorum. Bu işlerle gerçekten ilgilenen (meslek olarak yapan) fazla kişi kalmadı forumda. Tavsiyeler neredeyse tamamen sitelerde okunulan ya da çoğu gizli sponsorlukla yapılan videolara göre verilmeye başlandı. Spec'leri okuyan daha cihazı eline almadan, hatta bırakın almayı 100 kilometre ötesinden geçmemişken bol keseden atıp tutuyor.

Net söylüyorum, tavsiyeler artık tecrübelere dayanarak verilmiyor ve bu yüzden forum kalitesi 3-4 yıl öncesine göre düşmüş durumda. Buna göre verilen tavsiyelerden sonra tavsiyelere uyan kişilerin karşılaştığı sorunlara çözüm bulmaya tenezzül bile edilmeden aynı tas aynı hamam modunda aynı tavsiyeler verilmeye devam ediliyor.

Ayrıca moderatörlüğümün son zamanlarındayken moderatörlere yüklenilen konu onayı yükü yüzünden moderatörler de eskisi kadar yapıcı yardımlarda bulunamıyor. Ya konu onayı için ayrı bir moderatör ekibi kurulmalı, ya moderatör sayısı artırılmalı ya da moderatörlerin konu onaylama yükü kaldırılmalı.

Bu forumun yada sosyalin amacını bir türlü anlayamıyorum. İnsanlara yardım etmek içinse, emeği geçenlere teşekkürler. Ama görüyorum ki amaç yardım etmek değil, Türkçe eğitmenliği yapmak. İki seferdir insanların yardımlarını istemek ve görüşlerini almak için başlık açıyorum. Açılan bu başlıklar dakikasında Türkçe kurallarına uymuyor diye engelleniyorum. Şimdi nerede kaldı insanlara yardım etmek. Türkçeyi düzgün kullanılmasını tabiki ben de destekliyorum. İşim gereği ingilizce klavye kullanıyorum. Evde de Türkçe klavye kullanıyorum. İkisi arasında geçişlerde ister istemez insan bocalıyor. 5 dk önce açtığım başlıkta da benzer durum yaşanmış sanırım. Yazdığım mesajı düzenlerken bir de bakıyorum ki çoktan engellenmişim. Yapılan yanlışı düzeltmeye bile izin vermiyorsunuz.

Peki engellenince ne oluyor? Yapılan yazım hataları düzeliyor mu? Hayır. Sadece geçen okuduğum başlıklarda onlarca hata fark ettim.

Uzun lafın kısası insanlara bence biraz daha özgürlük tanımalısınız. En azından yaptıkları yanlışlıkları/yazım hatalarını düzeltmelerine izin verin. Saniyesinde engellemekle sorun çözülmüyor.

Sadece bunları yazmak için bu kullanıcı hesabını açtım. Daha da ne buraya uğrarım ne de bu ortamdan yardım isterim.

Technopat, bana kalırsa tam olarak istediği kitleyi tutturamamış bir site. Yaş mevzusu değil tek sorun. Aslında @Yararsız Üye yukarıdaki yorumunda haklı ama ben siteye kayıt olurken henüz 13.yaşımı doldurmadığım için bu konu hakkında yorum yapmam pek doğru olmaz. O yaşlarda insan gerçekten heyecanlı oluyor. Hızlı yaşıyorsunuz, öğrendiğiniz şeyleri hemen uygulamak ve insanlarla paylaşmak istiyorsunuz. Aslında kötü bir şey değil ama gençliğin verdiği acemilik ve cahillik işin içine girince, 6-7 sene sonra attığınız mesajlara oturup saatlerce gülebiliyorsunuz. Cüce kadar boyumla kaç yaşındaki adama laf yapmışım. Mesajı görünce ben utandım vallahi :) Yine de gençleri engellemek yerine onları da platforma kazandırmak gerek.

Mesela bu konunun 2.mesajı bana ait ve mesajı atarken 13 yaşındaydım. Fakat aradan geçen yıllar, yaşımın gençliği sebebiyle bana çok şey kattı. Her zaman öğrenmeye açıktım ve elimden geldiğince öğrenmeye çalıştım.

Technopat, biraz daha bu işin "geek" tayfası için uygun bir site ancak diğer sitelere benzemeye başladı maalesef. Boş, kopya ve emek harcanmayan içerik dolu. Tıpkı Türkiye'nin inşaat ile büyümesi gibi. Ha, ben çok mu kaliteli içerik ürettim, hayır. Hatta boş içerik konusunda zirveye oynayabilirim :) Özeleştiri önemli. Aslında Türkçe kuralları vs. vs. bunların hepsi bir amaç için. Örneğin kullanıcı Google'a Galaxy S8 incelemesi yazınca aşağı yukarı her sitede aynı bilgiyi alabilir fakat Technopat Sosyal'de ana konusuna girip telefonun dahili ses yongasına kadar tartışıldığı bir ortama girmeli. Yani işin bilgi ve teknik kısmında olmalı. Ha, Türkiye'de çok ütopik şeyler bunlar. Yurtdışında örnek siteler yok mu, var. Bu hepimizin hatası. Technopat'ın hitap etmek istediği kitle maalesef Türkiye'de yok. Fakat güzel bir atılım Technopat. Bugün yok diye yarın da olmayacağını kimse garanti edemez.

Bu dediklerim Youtube ve makaleler için geçerli değil, Sosyal için geçerli. Zira sitenin kalitesi git gide artmakta. Çağan Çelik çok şey katacağa benziyor. Kendisine saygım sonsuz. Sosyale de ileride katkı sağlayacaktır bu durum. Geç kalınmış bir hamle fakat zararın neresinden dönülse kâr. İlgi çekici içerikler, bu tür işlere ciddi manada vakit ayıran insanları Sosyale çekecektir. Tıpkı Hackintosh mevzusunda olduğu gibi.

Umarım Technopat Sosyal'i daha iyi bir ortam olarak görürüz.

Edit: Arkadaşlar Türkçe kuralları kısmına ısrar etmek çok işe yaramıyor. 6 senedir düzenli olarak ısrar ediliyor bu sitede fakat henüz başarılı olabileni görmedim :)

Technopat hakkında kullanıcılarımızdan gelen yorumlar...

Sizler de görüşlerinizi belirtin, tarihe tanıklık edin. Zira Türk İnternet tarihinde yeni bir fenomen doğuyor! Technopat artık Türkiye'nin en çok ziyaret edilen ilk 1000 250 sitesi arasında!

Gördüğüm en iyi forum güzel bi düzen oturtulmuş bilgili ve deneyimle kişiler mükemmel bi kadro gerçek hayatta böyle bi ortam bulamazsın herkes birbirine yardım ediyor. Harika

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı