Ne için varız?

499337

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bu aralar bir şey moralimi bozdu ve bu sorunun cevabını merak ediyorum.

Bazen yaşamasam daha mutlu olurum gibime geliyor.
Forumda neseli olsam da bu aralar normal hayatta bunalımdayım.

Foruma girmeyecektim ama bu sorumu kafamı kurcaliyor.

Neden ve niçin varız?

Üremek ve Neslimizi devam ettirmek için varız. Tüm canlıların en önemli amacı budur. Mesela üremeyen veya çoğalmayan bir canlı gördünüz mü?
Hayir gormedim.
O zaman hayata gelmenin tek olayi buysa hayat cok sacma.

Hayir gormedim.
O zaman hayata gelmenin tek olayi buysa hayat cok sacma.
Hele hele Turkiye gibi bir ulkede hayat fazlaca anlamsiz. Bosa vakit kaybi Turkiye'de yasamak.
(Hayat zorlugu anlaminda.)
Konunun başlığı "Ne için varız?" yani canlılığın amacı ne amacında sormuşsunuz. Siyaset ve Politikaya girecek olursak konu saçma yerlere gider.
Evrim de "aa bu Türkiye'de doğuyor, buna farklı bir Evrim yolu izleyelim" falan diyerek seçilim olmuyor.
Hayatta istediğin çoğu şeyi yapabilirsin, ama canlılığın en önemli amacı hayatta kalmak ve üremek. Her insan hayatta kalmaya çalışıyor, sende, bende, bunu okuyanlarda. Aynı şekil bir zamandan sonra üremek veya çoğalıp neslimizi aktarmamız gerekiyor. Yani "saçma" denilen şey bu olay örgüsüyle gelişiyor.

Konunun başlığı "Ne için varız?" yani canlılığın amacı ne amacında sormuşsunuz. Siyaset ve Politikaya girecek olursak konu saçma yerlere gider.
Evrim de "aa bu Türkiye'de doğuyor, buna farklı bir Evrim yolu izleyelim" falan diyerek seçilim olmuyor.
Hayatta istediğin çoğu şeyi yapabilirsin, ama canlılığın en önemli amacı hayatta kalmak ve üremek. Her insan hayatta kalmaya çalışıyor, sende, bende, bunu okuyanlarda. Aynı şekil bir zamandan sonra üremek veya çoğalıp neslimizi aktarmamız gerekiyor. Yani "saçma" denilen şey bu olay örgüsüyle gelişiyor.
Anladim. O zaman o mesaji yok say sen.
@499337 Hayat zor olabilir ama kendini suçlarsan, kurtuluş yolundaki ilk adımı atmış olursun.
Anladim.

Kendiniz kendinize amaç koymalısınız. Hayat çok kısa olduğu için bazen her şeye yetecek zaman olmaz. Benim için hayattan keyif almak amaç olabilir. Yeni yerler görmek, sevdiğim insanlarla sevdiğim aktiviteleri yapmak, yeni tatlar denemek gibi. Hepsi sıradan bir aktivite gibi görünebilir ama hepsinin amacı kalan vaktini eğlenerek geçirmek.

Kendini bilimsel bir konuya adayan ve bunu amaç edinen insanlara çok büyük saygı duyuyorum fakat ben buna benzer bir şey olamazdım. Benim için daha çok mutluluk ve huzur ön planda.

Dünya'yı yöneten patronların oluşturduğu düzenin devamlılığını sağlamak için varız.
Ek olarak: Benim başarısızlığım, başkasının başarısını besler. (Bir patrona çalışmak buna bir örnek.)

Fakir edebiyatı yaparak zenginleri suçlamak kolay tabii. Fakat bu çok yanlış!

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00