Neden 10 Gbps internet ucuz değil?

Geleceğe yatırım yapmak yerine şu ana yatırım yapıyoruz. 5G ile Gbps internet sunacaklarmış bize. Önce kablo altyapısı olmadan nereye sunuyorsun diye sormuyor hiç kimse. Zor alırsınız o hızları daha siz. Milleti keklemeye devam bakalım nereye kadar gidecek...
 
Hazır konu hortlamışken;
İnterneti lüks sayan bir zihniyet için olağan bir durum.
Ayrıca 10 GBPS'yi herkese aynı anda dağıtabilecek bir alt yapı şu an dünyada hiç bir ülke de mevcut değil. Yatırım maliyetlerini de göz önüne aldığımız zaman yakın gelecek içerisinde de olabileceğini sanmıyorum.
Optimizasyon gereği en kötü durum için değil ortalama değer için yatırım yapılır.
Depremde telefon alt yapısının göçmesinin sebebi de bu.
 
İstanbul'un göbeğinde ADSL'e mahkum bırakıyorlar. Caddenin karşısındaki residansa fiber çekmeyi biliyorlar ama. Fiberi bıraktım VDSL çekseler öpüp alnimiza koyacağız. Artık mezarlarimizin üstünden çekerler kabloları.
 
Halen ADSL Kullanıyoruz, mahallemizden yıllardır fiber kablo geçiyor bir kabin koyamıyorlar bunlar yüzünden çok çektim yapacakları tek şey kabin koymak üst mahalleye fiber zaten gidiyor.
 
Starlink ile tüm bu firmaların batacağını düşünüyorum açıkçası keşke hepsi düzgünce altyapı yatırımı yapsa.

ISS'lerin Starlink'i ülkeye sokmayacagini düşünüyorum. Çünkü yüksek hızları görüleceği için ya vergi bindirilecek ya da anca ülke havasahasinda dolasacaktir.
 
ISS'lerin Starlink'i ülkeye sokmayacagini düşünüyorum. Çünkü yüksek hızları görüleceği için ya vergi bindirilecek ya da anca ülke havasahasinda dolasacaktir.

Starlink getirilir fakat dediğin gibi zam koyarlar vergi koyarlar bir insan 100 Mbps'ye 100 TL ödüyorsa Starlink'te de sen 500 Mbps hız aldığını düşün 1000TL falan olur yani devletede 5 tane internet veriyoruz onunda canı çeker. Doğal olarak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı