Neden Almanlar kaybetti?

Almanlar, tek bir cephede savaşma şansını buldukları vakit harika işler yaptılar. Mesela Fransa'yı kısacık bir sürede düşürmek gibi.

Almanların kendisine saldıracağına kulak asmayan Stalin sayesinde Almanlar, hızlı şekilde ilerlediler.
Ardından ise Rus halkının yerleşim yerlerini bırakmadan önce tahrip etmesi, topraklardaki altyapı eksikliği, Almanların alışkın olduğu iklime benzemeyen iklim şartları gibi nedenler yüzünden yoruldular, kaynak harcadılar ve savaş doktrinleri eskisi gibi işe yaramamaya başladı.

ABD'nin savaşa gelmesi de zaten sonun başlangıcı oldu.
Ve bir kaç yıl içinde savaş bitti.

Yanlış bildiğim var ise düzeltirseniz sevinirim.
Bide yanlış hatırlamıyorsam Sovyetler'e saldırırken ve avantajlı konumda iken savaşa kısa bir süre ara vermesiydi. Bu ara Sovyet ordusunu düzene sokmaya yeterli olduğu için Alman ordusu avantajlı konumunu kaybetti. Bunun nedeninin kış şartları olduğu düşünülüyor. Ama Almanlar durmadan savaşıp Sovyet Ordusunu zorlasaydı avantajlı konumlarını korurlardı. Yanlış bilmiyorsam böyle olması gerekiyor.
 
En başta çok erken savaşı başlattı. Hitler, Batı cephesinde çok hızlı davranıp riske girdiyse de yararına olmuştu. Çekoslavakya ve Avusturya'nın işgali ile petrol, mühimmat ve diğer askeri üretim için gerekli madenler konusunda sıkıntı çekmedi. Asıl olay zaten Polonya'nın işgali ile başladı. Hitler aklı bi' karış havada olan Stalin'e kışı bekleyip savaş açsaydı ve bu arada Fransa'dan sonra direk İngiltere'ye girip kuşatsaydı kaybetmeyebilirdi. Ama bizim kızgın kare bıyıklı amcamız Fransa'dan sonra SSCB'ye girdi ve az da olsa başarılı oldu. Fakat 1943'deki kış ve dönemin sanayii devi ABD'ye savaş açması nedeniyle savaşı kaybetti.

Kızıl Ordu 1945'de Batı Bloğundan önce Berlin'e girmek için toplam 400 bine yakın askerini kaybetti. Girdikten sonra da tecavüz olayları başladı.
 
Almanlar, İngiltere'yi bitirmeden Sovyetlere dalarak dev bir hata yaptılar. Hazır saldırmazlık anlaşması varken bozmamalıydı.
İngiltere ele geçirilse bile yüksek ihtimalle SSCB ele geçirilemeyecekti. Bunun sebebi zaten işgalden önce 1939'da tasarlanmış T-34 idi. 1940 yılında da üretime geçilecekti daha sonra da Panzer 3 mermilerini ve düşük oranda Panzer 4 mermilerini sektirerek bayağı uğraştıracaktı. Ve SSCB'nin savunma planları bir hayli geliştirilecekti. Düşüncem Hitler paktı asla bozmamalıydı.
 
Hitler'in diğer komutanları dinlemeyip Rusya'ya ilerlemesi ve güzel bir zamanlama olan Normandiya Çıkarması.
 
Hah, uzmanlık alanım gelmiş.

Tiger'in düz zırh olması. Panzer 3 ve 4 de öyle.

İtalya İmparatorluk kurmak istediği için Balkanlar'a ve Kuzey Afrika'ya girdi. Almanya'nın da ona yardım etmesi yanlış bir hareketti. Asker ve ikmalinin bir kısmını orada harcadı. SSCB'ye saldırmak büyük bir hata idi.

Bismarck'ın saçma sapan intihara yollanması.(Yahu bekle işte Scharnhorst ve Gneisenau tamir olsun gelsinler)

Ve ABD'ye savaş açması, üstüne ABD'nin Sicilya'ya çıkarma yapması.

Reklam amaçlı değil de buradaki WW2 severlerin bilgilenebileceği bir sayfam var Instagram'da: Worldwarpedia01.

Hayır.
@443652 neden güldün hocam?
 
Uzmanlık alanın bayağı bir yanlış bilgi içeriyor. Hele hele SSCB'ye saldırması yanlışı görünce anladım tamamdır.

@Silinen üye SSCB'de madenler ve Saf Aryan ırkını besleyecek verimli topraklar bulunuyor. Ama saldırması niye yanlış dersen zamanı ve saldırma biçimi biraz tersti.
 
İngiltere ele geçirilse bile yüksek ihtimalle SSCB ele geçirilemeyecekti.
Almanya geri çekilmeye başladığında Batı, Afrika ve Doğu'da savaşıyordu. Tüm kaynaklarını SSCB'ye yönlendirseydi alabilirdi, ayrıca War Thunder oynamıyorlar, tanktan daha önemli detaylar bulunmakta.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı