Neden Almanlar kaybetti?

Eki Görüntüle 1227102
Sorduğum soru başlıktaki gibi: Neden? Savaşın başından beri sovyetleri birçok kez kuşatarak milyonları öldürmüş olan bir devlet stalingrad savaşında sadece 333 bin kayıp vererek nasıl yıkılır?

Hitlerin saçma emirleri soğukkanlı olamadı ayrıca stalinin istikrarı(moskava önlerine gelen almanlar karşısında Moskova'dan çıkmadı kendisi) da gözden kaçırılamaz. Aynı şekilde Belçika ve Hollanda seferlerınde Belçika düştük hemen sonrahollanda da kalan 300 bin İngiliz'i kesme fırsatı vardı ancak hitler onları da yok etmedı ve churcill komutasındaki İngiliz kayıkları(evet kayıklar çünkü limanlara büyük gemilerin çıkması olanaksızdı giderlerse limandakı denizaltılar tarafından yok edilirlerdi) askerlerın büyük kısmını kurtardı ve savaş devam etti kaynaklara göre eğer o 300 bin asker öldüürülmüş olsaydı savaş çok daha erken bitebilirdi. Ne İngiliz'ler ne fransızlar durdurabilirdi almanları. Evet konu stalingrad ama ben sanahitlerin yaptığı savaş hatalarını anlattım. Bunun gibi birçok hata yaptı hitler doğu cephesinde.
 
Cünkü Ingiltere ve Amerikayi karsisina alan bir ülke savasta uzun kalamaz. SImdi bile bakin Almanyada onlarca Amerikan üssü var hatta 3 hafta önce birisinde kaldim 2 gün boyunca. Almanyada asker yok denecek kadar az olanlar da tamamen temsili görev yapiyor. Almanyayi Amerika koruyor.
 
Yusuf kayaalp onu troll olarak söylüyor. Hitler aptal değil. Stalin de aptal değil. 2 side acımasız fakat ikisi de savaşı biliyorlar. Stalin Amerika'nın gidişini gördüğü için savaştan çekilmiyor. Hitler'de mecburen saldırıyor. Çünkü batı çok hızlı bir şekilde ilerliyor. 1943 de Fransa almanlarınken 1944 de Amerika alman sınırına geliyor.

Ne Yusuf Kayaalp'i :D, tarihi ondan öğrenecek kadar bilgisiz değilim. Hitler Sovyetlere 22 Haziran 1941'de saldırmaya başlıyor. 7 Aralık 1941'de de Amerikalı'lar Pearl Harbor Saldırısı ile savaşa giriyorlar. Avrupa'ya da Normandiya Çıkartması ile geliyorlar. Onun tarihi de 6 Haziran 1944. yani Almanların savaşı bitirmeleri için koca 2 seneleri var. Ama gerek kış olsun, gerek Hitlerin özellikle Bakü'yü istemesi (Sovyetlerin petrol kaynakları orada çünkü) gerek Stalingrad'da yaşanan ağır mağlubiyet gibi sebepler yüzünden Almanlar kaybediyorlar.
 
Peki sizce Almanlar İngiltere'yine alsaydı savaşa katılmamız gerekir miydi ?
Yunanistan'ı tek başına alamayan bir müttefiki vardı ayrıca :D
Almanya geri çekilmeye başladığında Batı, Afrika ve Doğu'da savaşıyordu. Tüm kaynaklarını SSCB'ye yönlendirseydi alabilirdi, ayrıca War Thunder oynamıyorlar, tanktan daha önemli detaylar bulunmakta.
Bunlar hep TF 2 oynamamaktan
 
Cünkü Ingiltere ve Amerikayi karsisina alan bir ülke savasta uzun kalamaz. SImdi bile bakin Almanyada onlarca Amerikan üssü var hatta 3 hafta önce birisinde kaldim 2 gün boyunca. Almanyada asker yok denecek kadar az olanlar da tamamen temsili görev yapiyor. Almanyayi Amerika koruyor.
KSK'nın aklı başına gelir umarım. Ben Alman olsam utanırdım.
Almanya savaşı erken başlattı. Kendi generalleri bile diyor, 1942'de girip 6 ayda savaşı bitirelim diye..
Ayrıca birçok cephede savaştı.
 
Yetersiz ikmal, kıs problemi, delirmis bir führer, aşırı üstün sayıya sahip bir düsman ve yanlış kararlar kısaca.(Sovyetler Stalingrad'da 2milyon asker kaybetmistir.)
Cünkü İngiltere ve Amerika'yi karsisina alan bir ülke savasta uzun kalamaz. Sımdi bile bakin Almanya'da onlarca Amerikan üssü var hatta 3 hafta önce birisinde kaldim 2 gün boyunca. Almanya'da asker yok denecek kadar az olanlar da tamamen temsili görev yapiyor. Almanya'yi Amerika koruyor.

Bu arada eğer sovyetler olmasa idi İngiltere'de Amerika'da düserdi. Savası sovyetler kazandı, ameerika değil.
 
Niye biliyor musun sebebi şu. Amerika. İlk başlarda rahat rahat doğuya asker ve ekipman gönderebilirken 1943 de çıkartmayı yiyince Amerika tam güç yüklendi ve mecburen batıya asker çekmek zorunda kaldı. Bu da doğuyu zora soktu. Bazı yanlış taktikler ve kış da bunlara ekstra sebepler.

Ordunun sadece 1/3'ü batı cephesine kayıyor gerisi yine doğuda ve 1943 yıllarında yetenekli askerlerin çoğu doğuda savasıyor.
Olaya cok dar bakmissiniz, savas sonu pastayi kim yediyse o kazanmistir. Soveyetlerin kazandigi hiçbir şey yoktu gibi bir şey :)

Sovyetler çoğu Alman teknolojilerini ele geçirdi ve pastadan daha büyük pay aldı. Amerika ise propaganda kısmından payını aldı.
Ve Almanyadaki Amerika üssünün olmasının sebebi soğuk savası Amerikanın kazanması.
 
Birden fazla neden var. En başında Hitler´in doymak bilmeyen bir megalomanyak olması ve kendi hırsları yüzünden bütün bir ulusu peşinden sürüklemesi sayılabilir.

İngiltere ve Fransa´nın erken davranarak Almanya´ya savaş ilan etmesi de oldukça başarılı bir politik karardı. Almanya´nın gözlerinin önünde bir süper güce dönüşmesine izin vermediler.

Sovyet tarafının insan, hammadde ve yakıt avantajı vardı. Almanya´nın Sovyetler´e saldırmasının altında siyasi nedenler elbette vardı ancak jeo-stratejik açıdan en büyük neden Kuzey Kafkasya´daki petrol yataklarını ele geçirmekti. Bunu asla yapamadılar. Eğer başarsalardı savaşın sonuçları çok daha farklı olabilirdi.

Amerikan tarafı da bugün olduğu gibi o günlerde de en büyük süper güçtü. Bir bakıma bunu Hitler sağladı. Almanya´da yaşayan pek çok Yahudi ve Nazi karşıtı bilim adamı Hitler iktidara geldikten sonra ABD´ye göç ettiler. Onların çalışmaları sayesinde Amerikalılar çok hızlı atılımlar sağladı. Özellikle ABD´nin savaşa dahil olması Sovyet tarafı açısından çok olumlu bir adım oldu. Sovyet tarafının asker, hammadde ve yakıt üstünlüğü olmasına rağmen Kızıl Ordu´da özellikle silah ve mühimmat eksiği hissediliyordu. Amerikalılar savaş boyunca Kızıl Ordu´ya yiyecek, silah ve mühimmat yardımı yaptı.

Hitler yüzünden Almanya´nın düşmanı çoktu. İşgal ettikleri topraklarda da hiç iyi karşılanmadılar ve bölge halkları tarafından (özellikle Doğu Cephesi genelinde) yürütülen gerilla savaşları cephe gerisini zor duruma sokuyordu.

I. Dünya Savaşı´nda onbaşı olan Hitler´in general rütbesindeki askerlerin hazırladığı savaş planlarına burnunu soktuğu ve değiştirdiği biliniyor. General Erich von Manstein özellikle Hitler´in savaş planlarına karışmasına karşı çıkan ve bunu açıkça dile getiren az sayıdaki generalden biriydi. Hatta aralarındaki ihtilaf zamanla büyüyerek Manstein´in görevinden alınmasıyla sonuçlandı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı