Neden çalışmama rağmen olmuyor sorun bende mi?

OneDay27

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim hedefim tıp ve bu sene 12. sınıf olacağım. Ben bir konuyu çalışırken ilk başta konu anlatımı dinliyorum ve testini çözüyorum. Her dersten yaklaşık 4-5 kitap, yani farklı yayınlardan çözüyorum. Sorularımı hocama soruyorum denemelerde yapamadığım sorulara bakıyorum. Ama denemeye girdiğimde ne kadar çalışmış olsam da soruları yapamıyorum. Bu yüzden ailem de beni ders çalışmıyor sanıyor ama ben minimum 3 saat çalışmaya çalışıyorum. Ve ne kadar saat değil ne kadar verimli çalışmam gerektiğinin farkındayım. Bana bir yol gösterin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belki yanlış çalışıyor da olabilirsiniz, yeterince soru çözmüyor da olabilirsiniz.

Belki yanlış çalışıyor da olabilirsiniz, yeterince soru çözmüyor da olabilirsiniz.
Üstte belirttim daha kaç konu anlatımı izleyeyim? Kaç yayın daha çözeyim? Sıkıntı yok ben çözerim ama ciddi bir şekilde yanlış çalıştığımı düşünmüyorum. Emeklerimin karşılığını alamamak beni o kadar çok üzüyor ki.

Demek ki sadece soru bankası çözerek olmuyormuş bu iş. Deneme de çözmelisiniz.

O zaman öyle deneyeyim inşallah düzelir bu durum motivasyonum çok düştü.

Hocam yanlışlarınız nokta atışı çalışın derim mesela matematikte fonksiyonlarda öteleme de eksiğiniz varsa direk fonksiyonları baştan çalışmayın gidin fonksiyonlarda öteleme çalışın üstüne soru çözün boşlukları doldura doldura gidin her zaman hedefiniz yüksek inşallah başarırsınız.

Üstte belirttim daha kaç konu anlatımı izleyeyim? Kaç yayın daha çözeyim? Sıkıntı yok ben çözerim ama ciddi bir şekilde yanlış çalıştığımı düşünmüyorum. Emeklerimin karşılığını alamamak beni o kadar çok üzüyor ki.
Konunun uzmanı değilim çok da çalışkan bir öğrenci değildim zaten. Ama kendi öğrenme yönteminizi bulamamış olabilirsiniz. Kimi insan görsel hafızalıdır kimisi duyduğunu unutmaz, kimisi okuyarak öğrenir. Belki de konuları kafanızda görselleştiremediğiniz için de çözemiyor olabilirsiniz. Bence ilk başta hangi öğrenme yöntemine daha yatkınsınız onu bulun. Ben mesela duyduğunu ve okuduğunu unutmayan bir insanım. Bu yüzden dersleri dinler ama hiç çalışmadan 80 90 ile geçerdim lisedeyken aynısı üniversitede de devam etti.

Hocam yanlışlarınız nokta atışı çalışın derim mesela matematikte fonksiyonlarda öteleme de eksiğiniz varsa direk fonksiyonları baştan çalışmayın gidin fonksiyonlarda öteleme çalışın üstüne soru çözün boşlukları doldura doldura gidin her zaman hedefiniz yüksek inşallah başarırsınız.
Yarın denemelerde yapamadığım yerlerin eksiklerini çıkarıp sizin dediğinizi yapacağım birde öyle deneyeyim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı