Neden derslerinize çalışmak yerine programlama öğrenmek için uğraşıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vallahi yok. Kendimden biliyorum. Başkalarından da. İTÜ var ütü var. Temel bilim sınavlarında belli oluyor kimin gerçekten öğrenerek veya ezberle oralara geldiği.

Bölüm bölüm YKS puanı ve mezun GPA grafikleri vardı.

Gerçekten her şeyi ortaya koyuyorlar.

Bir de yerleştirme puanı - GPA - yıllık gelir grafiği olsa keşke.

İşte asıl o önemli.
 
O bölümlerde iş bulabilecek misin peki?
Yoksa sadece okumuş olmak için mi okuyacaksın?
Ben o bölümlere girdim veya gireceğim demedim. Hala idrak sorunlarınız var gibi gözüküyor.
Sadece bir örnek, gemi makineleri mühendisliği. İş bulma imkanı inşaat mühendisliğinden daha fazladır bence.
İTÜ sadece bilgisayar mühendisliğinden oluşmuyor. Asıl idrak etmeniz gerken bu. Kastettiğim şey bu.
Başka bir örnek, peyzaj mimarlığı. Ülkedeki en iyi bölüm bu okulda ve gözüm kapalı sınava girsem elimi kolumu sallayarak girerim. İş imkanı da dolu.
 
Kimsenin kimseyi zorlama hakkı yok. İsteyen istediğini yapar. Bu ve bunun gibi işleri gençken öğrenmek daha avantajlı olacaktır. Üniversiteye bilgili olarak gitmiş olacaksınız ve Programlama öğrenmek üniversite sınavına çalışmanıza engel olacak bir şey değil boş vaktinizi programlama öğrenerek değerlendirebilirsiniz. Sonuçta 7/24 kimse çalışmıyor üniversite sınavına.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun süre sonra bölümü gezdim ve birçok benzer konuya rastladım, ancak bir anlam veremedim.

Neden lise ve ortaokuldaki arkadaşlarımız, derslerinize çalışmak ve iyi bir üniversite elde etmek yerine, büyük bir heyecan ile yazılım öğrenmek istiyor? Ben bunu yanlış buluyorum. Bana göre insan hayatı boyunca her şeyin bir sırası ve önceliği vardır. Gideceğiniz kaliteli bir üniversite; gerek kaliteli eğitim, gerek geniş çevre, gerekse geniş proje imkanları ile; lise ya da ortaokulda öğreneceğiniz dillerden daha fazla yarar sağlayacaktır size.

Dost acı söyler. Dikkat etmeniz gerekiyor. :)

Oturun çalışın. Boş kalan vaktinizde de kitap okuyun, kültürlenin. Yazılım hiçbir yere kaçmıyor. :)
Tamamen katıldığım bir düşünce. Madem o kadar meraklısın o zaman iyi bir üniversiteye gir ve orada kendini geliştir. Hem diploman olur hem de iş bulma olanağın artar.
 
Sektorun icinde olmayan bu isi basketbol, tenis, piano saniyor.
Zannediyor ki 3 yasinda C++ ogrenirse Kernel yazacak 15 yasina gelmeden.

Bu is muhendisliktir, gerekli alt yapi olmadan ogrendigin programlama sadece keyword ezberlemekten ve papagan gibi orda burada gorduklerini tekrarlamaktan ileri gitmez.

Ayrica 3 tane universiteye gitmeden basarili olan alayli yazilimci varsa 3000 tane bogazici mezunu olup basarili olan yazilim muhendisi var.

Bu isin raconu belli, yapilmasi gereken belli. 12 yasinda cocugun minecraft plugini yazarak "yazilimci" olabilecegini sananlar bilgi kirliligi yapiyorlar.

Universitenin gereksiz oldugunu universite okumamis cahil siniftan degil; saglam universite bitirmis birinin agzindan duymadan dikkate almayin. Kedi uzanamadigi cigere ne der?
 
Son düzenleme:
Neden lise ve ortaokuldaki arkadaşlarımız, derslerinize çalışmak ve iyi bir üniversite elde etmek yerine, büyük bir heyecan ile yazılım öğrenmek istiyor?
Mezun işsiz sayısı nedeniyle motivasyonlarını kaybetmiş olabilirler.
 
Kendi adıma konuşmak gerekirse ben ikisini birlikte başarılı bir şekilde yürütebiliyorum. Eğitim hayatımdaki notlarım, deneme sonuçlarım vb. şeylerin hepsi olumlu olarak ilerliyor. Bir yandan da programlama üzerine kendimi geliştiriyorum, gelecekte yapmak istediğim mesleği şu anda da hafiften yapıyorum. Şu anda ağır mühendislik gerektiren, hesaplamaların havada uçuştuğu alanlarda değil de "Web Programlama/Geliştirme" alanında ilerliyor ve iş yapıyorum. Hem kendime harçlık çıkarmış oluyor hem de sektöre atılmış oluyorum.

Bu tür durumları da düşünmek lazım yani, her genç yaştaki programlama öğrenen kişi derslerine önem vermiyor diye düşünmemek gerekli. İkisini aynı anda yürütebilen kişilerin de olduğunu bilmek de fayda var. İyi bir üniversite okumak zaten gerekli. Bu ilerlememin yanına İTÜ, Boğaziçi vb. kendini kanıtlamış bir üniversitede okursam hedefime ulaşırım.

Yazılım/Programlama sektöründe bilgi kirliliği çok fazla zaten. Her önüne gelen bir şey diyor. Garip tarafı ise; insanlar, işi bilenleri değil de bilmeyenleri dinliyor.
 
Patronun olmasını mı istersin, patron olmak mı?

Edit: Okumak da şart tabii.
Bu ne saçma bir cümle okul okursan 100'lerce çalışanın olan patron olursun okumazsan sağda solda iş ilanı verirsin ama cevap bile gelmez.
 
Kazandığın üniversitede öğrenirsin yazılımı, bir şey olursun.

Çevremde "tamamen" üniversiteden edindiği eğitim ile yazılım öğrenip bu işi yapan bir kişi görmedim. Okulun desteği illaki olur ama işi tamamen okula bırakmak yanlış bir düşünce. Bu sektörde insanlar kendi kendini eğitmek ZORUNDA, gelişime açık olmak ve araştırmak en temel gereksinimleri. İşi üniversiteye bırakana kadar lise ara tatil dönemlerinde, uzun yaz tatili döneminde kendini geliştirmek ve bir şeyler öğrenmek çok daha yararlı olur yoksa sadece üniversitenin verdiği eğitim ile hiçbir yere gelinmez.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı