Neden herkes bilgisayar mühendisi olmak istiyor?

Memurluk garantisi yok hocam, KPSS alım listesi yayınlandı. Sevgilim hemşirelik mezunu KPSS B den 79 aldı, sözleşmeli alım bile 80 den başlıyor, kadrolu 90 üstü gibi resmen sıralamada uçmamızı istiyorlar. Hele de seçim sebebi ile sözleşmeli personelin çoğunu kadroya geçiriyorlar, bir 7-8 sene kadrolu alım imkansız diyebilirim.
KPPS'den 85'e kadar almak çok basit. 90 üstü ise zor.
 
Pardon da saçma sapan bir anlatımla küçümsediğin "alibabadan ürün alıyorum amazonda satıyorum" lafının nesi hayal?

Uluslararası e-ticaret yapan birisi olarak senin hayal edemeyeceğin paraları kazanıyorum da, o yüzden merak ettim.
Kaç milyar dolar kazanıyorsunuz ki hayal edilemeyecek kadar yüksek olsun.
 
Kaç milyar dolar kazanıyorsunuz ki hayal edilemeyecek kadar yüksek olsun.
Türkiye şartlarında hayal adı altında küçümsenmekten gayet uzak bir para kazanıyorum, döviz bazlı olduğunu da eklersen arkadaşın küçümsediği, dalga geçer gibi yazdığı meslekten ben evimden dahi çıkmadan hayatımı idame ettiriyorum.

Konu sahibi cevaplarsa sevinirim.
 
Herkesin kendi seçimi buna karışılmaz ama ben doktor olmak istiyorum ama herkes mühendiste mühendis derdinde peki neden herkes bu dertte saysak onlara 50k üstü para verecek topu topu 50 şirket var çoğu bile kendi yetiştiriyor örneğin koç holding. Tamam isteyen olur ama ülkedeki 10.000 üstüde istiyor 100.000 olanda hatta mezun olmayanda. Yok ben kendim yazılım öğrenirimde yaparımda ederimde yattığım yerden 30.000 TL para alırımda pardon ama bunun için 50.000 içinde mezun olan kişi olmanız lazım. Gördüğünüz antin kuntin motivasyon yerleri hayali anlatıyor. Yok ben e-ticaret yapıyorum alibabadan alıp Amazon'da satıyorum bunlar hayal artık uyanılmalı ya ders çalışıp mühendis olur ya da %0.01 ihtimalle şansa bala olurlar tabii bu şansa bala dediklerimde bir yerlerini yırtarak oralara gelir diğer türlü gelemez. En son başka bir ülkede mühendis olurum demişler zaten size merhaba hemen ooo Türkiye'den bir mühendis yaz buna aylık 10.000 birim para olmuyor artık uyanın acı ama gerçek bu. Sizin görüşleriniz neler?

Geleceğin mesleklerinden biri hiç eskimeyecek bir meslek insandan insana da değişir bilgisayar ile arası iyidir ve seviyordur sevdiği işi yapmak içinde tercih edebilir birçok sebebi var.
 
Valla ben niye istediğimi bilmiyorum. Zamanında hep oyun oynamak için bilgisayar almak istemiştim, maddi durumumuz kötü olduğu için çok kötü bir bilgisayarım vardır. Birkaç yıl önce yaz tatilinde çalışıp o zaman için fena olmayan bir bilgisayar aldım ama oyun oynamak hiç keyifli gelmedi. Ben de oyun yapım işlerine giriştim ve güzel geldi. Herhalde benden yazılımcı olur deyip bilgisayar mühendisliği yazdım, okuyorum şimdi.
 
Pardon da saçma sapan bir anlatımla küçümsediğin "alibabadan ürün alıyorum amazonda satıyorum" lafının nesi hayal? Girişimcilik bu, bu meslekten yüksek miktarda da, hobi olarak da para kazanan milyonlarca kişi var, zor olabilir fakat "hayal" demek ne demek ya?

Uluslararası e-ticaret yapan birisi olarak senin hayal edemeyeceğin paraları kazanıyorum da, o yüzden merak ettim.
Hocam küçümsemiyorum çok basitmiş gibi gösteriliyor halbuki basit değil ama insanlara biz yapıyoruz kıskanın havası vardır.
 
Sınıfımda bir kız var klavyeyi bilmiyor ama ben yazılımcı olacağım diyor.
Bir tanesi daha var RAM nedir bilmiyor ama bilgisayar mühendisi olacağım diyor.

Ama ben bir şey diyemem isteyen istediği mesleği olsun kendi geleceğini kendileri yazar ya da son anda değiştirirler.
 
Hocam küçümsemiyorum çok basitmiş gibi gösteriliyor halbuki basit değil ama insanlara biz yapıyoruz kıskanın havası vardır.
Dostum anlatış biçimin onu gösteriyordu, tabii ki de basit bir meslek değil. Ancak lütfen o kısmı düzenle, hayal değil, girişimcilik diyelim.

Hayal de küçümsenmez, başarmanın bana göre temellerinden biri hayal kurmaktır.
 

Geri
Yukarı