Neden herkes mutsuz?

@Asdasgudas Hahaha! Övünmek gibi olmasın ben fen lisesi öğrencisiyim. Bu kafayla ileride uçak mühendisi olmayı düşünüyorum.

En kötü araba olmuş 40 bin, atlayıp nasıl gezelim efendi! Sizin dediğinize sadece gülerim ben :D
Yazmayacaktım da yazıyorum yine. Seni dikkate alıyorum bu Fen Lisesi'ne gitmenden daha büyük başarıdır senin için. Bak umarım uçak mühendisi olursun çok da para kazanırsın. Ama önce ekonominin neden kötü olduğunu irdele ondan sonra benim lafıma laf ver tamam mı? Ancak gülersin zaten bir tartışmada Gülen cahil, bilen dahil olur.

Yazmayacaktım da yazıyorum yine. Seni dikkate alıyorum bu Fen Lisesi'ne gitmenden daha büyük başarıdır senin için. Bak umarım uçak mühendisi olursun çok da para kazanırsın. Ama önce ekonominin neden kötü olduğunu irdele ondan sonra benim lafıma laf ver tamam mı? Ancak gülersin zaten bir tartışmada Gülen cahil, bilen dahil olur.
Peki. İyi günler dilerim.

İlkokul yaş seviyesine kadar politize olmuş toplumda apolitik hayat sürülmesi imkansız hale gelmişse insanların mutlu olmalarını bekleyemezsiniz. Yeğenimin büyüyünce şuna oy vermeyeceğim dediği yaşlarda ben seçim ne bilmezdim, ülke cumhurbaşkanları da sadece isimlerden ibaretti.

Yazmayacaktım da yazıyorum yine. Seni dikkate alıyorum bu fen lisesi'ne gitmenden daha büyük başarıdır senin için. Bak umarım uçak mühendisi olursun çok da para kazanırsın. Ama önce ekonominin neden kötü olduğunu irdele ondan sonra benim lafıma laf ver tamam mı? Ancak gülersin zaten bir tartışmada gülen cahil, bilen dahil olur.

Ne yani bu ülkede mutlu olmam için uçak mühendisimi olmam lazım? Kendimizi kandırmayalım adam asgari ücretle her istediğini alabiliyor biz asgari ücretle dışardan yemek söyleyemiyoruz.

Neden? Ben burada 15 yaşımda sürünürken neden Avrupa'da 15 yaşında ki çocuk hiçbir şey çabalamıyor ve krallar gibi yaşıyor? Üstelik annesi, babası asgari ücretle çalışıyor iken.

Şikayet etmeyelim oh ne güzel susalım ve köle gibi yaşamımıza son verelim.

Sıkıntı da o şikayetin boş ses çıkarmaktan öteye geçmiyor. Dünyanın olayı bu her ülke, her insan aynı standartlara göre yaşayamıyor. Her zaman böyleydi.
Evet çabalıyorum. Def olup gitmeye çalışıyorum aylardır ama ülke bataklık gibi. Girdin mi boğuyor, çıkmak için çırpındıkça daha çok batırıyor.
Diğer arkadaşlar yanlış anladı dediklerimi zaten. Çabalamaktan kastım ülkeyi değiştirmek değil kendinizi kurtarın. Kendiniz için çabalayın.

Katılıyorum. Bizim kanımız çok döküldü ama avrupa milletlerinin bir kısmı neredeyse hiç savaşmadılar adamlar bizden çok daha zengin ve refahlar.
Avrupa milletleri zamanında öyle bi savaştılar ki iki savaşta toplam 100 Milyondan insan öldü bunun sana ekonomik yıkıntılarını söylemek bile istemiyorum.
Sence bizden neden çok zengin ve refahlar hiç düşündün mü?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı