Neden herkes mutsuz?

Yurt dışında da kimsenin ağzı kulaklarında değil maalesef.
Adamın asgari ücretinin üçte biriyle aldığı cihazı buranın asgari ücretiyle 4 ayda alıyoruz. Yurt dışında ülkeleri gezdim ve mutluluk oranının çok daha fazla olduğunu söyleyebilirim. Geçim derdi için İşkur'un önündeki sıra başka hiç bir ülkede yok.
Örnek verir misiniz? ABD'nin hali ortada. İngiltere'de mutasyon var. Biz yine çok daha iyi durumdayız.
ABD'de durumun sebebi pandemi.

Örnek verir misiniz? ABD'nin hali ortada. İngiltere'de mutasyon var. Biz yine çok daha iyi durumdayız.
Virüsden mi bahsediyorsunuz? Virüs haricinde çok daha gerideyiz. @360388 hocamın dediği gibi, birim olarak bizim asgari ücretimiz daha fazla ama onlar her şeyi alabilirken biz hiçbir şey alamıyoruz.

İnsanlar en azından 1 haftalık maaşıyla son nesil konsol alıp evinde tıkılı olduğu zamanlarda stres atabiliyor. Bizim insanımız onu da yapamıyor. Boşluktan, hobi ve kişisel zevki ihtiyaçlara para ayıramamaktan evde kafayı yedi herkes.

Adamın asgari ücretinin üçte biriyle aldığı cihazı buranın asgari ücretiyle 4 ayda alıyoruz. Yurt dışında ülkeleri gezdim ve mutluluk oranının çok daha fazla olduğunu söyleyebilirim. Geçim derdi için İşkur'un önündeki sıra başka hiç bir ülkede yok.
Hocam ilk söylediğinizde haklısınız ama şuan kimsenin derdinin teknolojik alet olmadığı aşikar. Evet isteyen var ama virüs de var. Amerika'da olaylar var. İngiltere'de mutasyon var. Afrika ülkeleri zaten hep kötü durumda. Biz şu an en iyi durumda olan ilk 10 ülkenin içindeyiz desem doğru olur.

İşkur'dan bahsetmeye gerek yok zaten. Geçim sıkıntısına örnek ekmeğin ucuz satılınca insanların yığılması verilebilir. Ne yapalım? Bu da böyle bir ülke. Zaten biz ne zaman ekonomik krizden çıktık ki? Tam düzeliyoruz başka bir şey oluyor. 2009 yılında oldu. Sonra biraz zaman geçince darbe girişimi oldu. Sonra virüs ve depremlerle uğraştık. Seller, felaketler oldu. Çay atmalar oldu. 10 yılda neler neler gördüm inanamıyorum.
ABD'de durumun sebebi pandemi.
Hocam sanki biz dışarıda halay çekiyoruz. Bizde de pandemi var. Yok mu?

Burada en büyük sorun hükümet.

İnsanlar en azından 1 haftalık maaşıyla son nesil konsol alıp evinde tıkılı olduğu zamanlarda stres atabiliyor. Bizim insanımız onu da yapamıyor. Boşluktan, hobi ve kişisel zevki ihtiyaçlara para ayıramamaktan evde kafayı yedi herkes.
Eğlence kısmını geçtim. Yerden ve çöpten sebze toplayan insanlar var burada.
Hocam ilk söylediğinizde haklısınız ama şuan kimsenin derdinin teknolojik alet olmadığı aşikar. Evet isteyen var ama virüs de var. Amerika'da olaylar var. İngiltere'de mutasyon var. Afrika ülkeleri zaten hep kötü durumda. Biz şu an en iyi durumda olan ilk 10 ülkenin içindeyiz desem doğru olur.
Teknolojik aleti bırak, her şey pahalı. Mutasyon bizde de var. Afrika ülkeleri hep mi kötü? 1 yıl önce Zanzibar'a gittiğimde çoğu kişi bizden daha kaliteli yaşıyordu.
Bakın ben herkes için konuşuyorum. Benim durumum nispeten iyi, ama dışarıda insanlar açlıktan ölürken ben sessiz duramam.

Teknolojik aleti bırak, her şey pahalı. Mutasyon bizde de var. Afrika ülkeleri hep mi kötü? 1 yıl önce Zanzibar'a gittiğimde çoğu kişi bizden daha kaliteli yaşıyordu.
Bakın ben herkes için konuşuyorum. Benim durumum nispeten iyi, ama dışarıda insanlar açlıktan ölürken ben sessiz duramam.
Hocam Zanzibar neresi bu arada? Araya giriyorum ama.

İnternette ada gibi mi bir şey dedi.

Derbi var heyecanlıyım. Yoksa aynı. Daha dün tatile girdim ona mutsuzdum. Şimdi de 300 sayfalık kitap bitecek. Mutlu mu olayım? Özkan Sağın videolarında çok haklı. Geçen gün bir arkadaşım Uludağ'a gidip kaydı dedi. Kim dediler o da gençliğim dedi. Ne olacak bu gençlik. Eskiden gençlik siyaset veya Dolar'la ilgileniyor muydu? Şimdi kuruşu kuruşuna biliyorlar.
Derdinin bu olmasından yaşın ve maddi durumun çok belli. İnsanlar aç.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı