Neden insanımız bu kadar görgüsüz ve cahil?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yalnız osmanlı aile ve devlet yönetimindeki otoriter bozukluktan ayrıca da yönetim sisteminin çağımızca boktan, anlamsız, yobazca oluşundan çöktü. Adalet yeterince varken halkın bile devletini satmasının/satmamasının veya en basitinden isyan etmesinin tek sebebi 600 yıldır aynı hataların yapılmasıdır. Küçülme evresinin en iyi çözümü her zaman değişim oluyor. Aile eğitimi konusuna kesinlikle katılıyorum. Devletimiz de osmanlının hatalarını tekrarlamak üzere ilerliyor, karşısına başka milletleri alıyor, kendini büyük sanıyor :D
Kankam padişah'ı bile yargılayan kadılar vardı. Adalet sistemi, eğitim sistemi, aile yapısı vs vs... Çok fark var şu an ile çok.

Öfkelendiğimi nereden çıkardın? Konuşmaların kafa yapını ortaya koyuyor zaten. Konuşmanların insanları ayrıştırmadan ibaret. Yapıcı bir konuşman yok. Yıkıcı bir konuşman var. Zaten insanlar yeterince ayrışmışken neden benim de yaşadığım bölgede ki insanları ezmeye çalışıyorsun? Onları ezerek kendini tatmin falan mı ediyorsun yoksa? Ya da kendini sevdiğin kesime yakın mı hissediyorsun? Büyük yanlışlar var ve düzeltilmesi gerekiyor ne kadar sürerse sürsün. Fakat senin gibiler bu hatalara çözüm üretecek yeteneğe sahip değil. Nedenini sorarsan şöyle açıklayabilirim;
İnsanlar hata yapabilir. Bir kesimin tamamına yakını da hata yapabilir. Fakat bu hata toplum içinde iyi insanların olmadığını göstermez. Bu insanları sınıflandırman için bir neden teşkil etmez. Kurduğun cümleye bir bak, "ya Arapsın yada Türk versiyonu". Bu tabir her şeyi daha da kötü yapıyor farkında değil misin?
Zaten ülkenin başına ne geldiyse senin gibi ''ümmetçi pollyannalar'' yüzünden geldi. Yok bir milletin hepsi hatalı olabilir. Yok kültürleri ve her şeyleri leş olabilir. Ama biz bunu sabırla bekleyip düzeltmeliyiz falan. Hayırdır, ben ''arap'' pisliklerinin çobanı mıyım? Burası Atatürk'ün kurduğu ''Türkiye Cumhuriyeti'', ''ümmetçi osmanlı devleti'' değil. Kimseyi düzeltmek zorunda değiliz, kimsenin başı da değiliz, kimseyle bağ kurup iyileşmelerini beklemek zorunda da değiliz. Biz kendimize bakıp bu pisliklerin yaşadığı coğrafyayla ve her şeyleriyle olabildiğince aramızda mesafe koymalıydık. Ama olan oldu. Senin gibi insanlar yüzünden artık içimizdeler. O sınırda bulunan mayınlar asla kaldırılmamalıydı. Atatürk'ün yolundan sapılmamalıydı. Hayalci ''ümmetçi pollyanna''lar kardeşlik ayağına ülkemizi mahvetti.

Son düzenleme:
Bugün Marmaray'dan indiğimde yürüyen merdivenlerden çıkarkan sol tarafta bir kadın duruyordu yanında da muhtemelen arkadaşı. Sakin ses tonuyla "pardon" dedim kadın yer vermek yerine biraz omzunu çevirdi çarpmamak için o kadar uğraştım lakin yanındaki şahış "ne pardonu, yürüyeceksen merdiveni kullansaydın" dedi arkamdan. Güldüm geçtim. Sanki bir şey demişiz gibi alaycı bir ses tonuyla arkamdan laf ediyor. Laf etsen bir türlü, etmesen bir türlü. Çabuk sinirleniyorum zaten, sıkıntı çıkmayacağını bilsem elimin tersiyle gösterirdim merdiveni. Bu kadar eğitimsizin dolu olduğu ülke görmedim.

Zaten ülkenin başına ne geldiyse senin gibi ''ümmetçi pollyannalar'' yüzünden geldi. Yok bir milletin hepsi hatalı olabilir. Yok kültürleri ve her şeyleri leş olabilir. Ama biz bunu sabırla bekleyip düzeltmeliyiz falan. Hayırdır, ben ''arap'' pisliklerinin çobanı mıyım? Burası Atatürk'ün kurduğu ''Türkiye Cumhuriyeti'', ''Ümmetçi Osmanlı Devleti'' değil. Kimseyi düzeltmek zorunda değiliz, kimsenin başı da değiliz, kimseyle bağ kurup iyileşmelerini beklemek zorunda da değiliz. Biz kendimize bakıp bu pisliklerin yaşadığı coğrafyayla ve her şeyleriyle olabildiğince aramızda mesafe koymalıydık. Ama olan oldu. Senin gibi insanlar yüzünden artık içimizdeler. O sınırda bulunan mayınlar asla kaldırılmamalıydı. Atatürk'ün yolundan sapılmamalıydı. Hayalci ''ümmetçi pollyanna''lar kardeşlik ayağına ülkemizi mahvetti.
Şimdi de başka bir yaftalama ile karşı karşıyayız. Senin topluma yapacağın en büyük katkı ne olurdu biliyor musun? Susman. Belli bir sığ görüşe sahipsin ve bunu benimsemeyen herkesi düşman olarak gördüğün tarafa atıp yargılıyorsun. Ama ben alışığım çünkü nadir değilsin senden çok var. Ve çok iticisin.

Şimdi de başka bir yaftalama ile karşı karşıyayız. Senin topluma yapacağın en büyük katkı ne olurdu biliyor musun? Susman. Belli bir sığ görüşe sahipsin ve bunu benimsemeyen herkesi düşman olarak gördüğün tarafa atıp yargılıyorsun. Ama ben alışığım çünkü nadir değilsin senden çok var. Ve çok iticisin.
Sen ve senin gibilerin çok faydası var sanki. Senin ve senin gibilerin yapacağı en iyi şey de oy kullanmamak olurdu. Daha yazdıklarını açık yüreklilikle tartışacak kapasiten yok. Olayı dönüp dönüp bana indirgiyorsun. Yazdıklarıma tek bir cevap ve argüman sunamadın. Sen çok çekiciydin zaten.

Sen ve senin gibilerin çok faydası var sanki. Senin ve senin gibilerin yapacağı en işi şey de oy kullanmamak olurdu. Daha yazdıklarını açık yüreklilikle tartışacak kapasiten yok. Olayı dönüp dönüp bana indirgiyorsun. Yazdıklarıma tek bir cevap ve argüman sunamadın. Sen çok çekiciydin zaten.
Senin için açık yüreklilik kendi tarafında olmayan herkese yafta vurmak. Sana cevap sunup tarafsız bir görüş bildirmeni beklemek eşeğin ağaca çıkmasını beklemek gibi bu konuda emin ol. Daha tartışmaya girmeden bir sürü yafta vurdun seninle ne koşulur söylesene bana? Yazdıklarına karşı ortaya bir şey koysam kim bilir neler diyeceksin. Kaldı ki ortaya bilimsel bir argüman koydun mu da oturup sana cevap sunacağım.
Hala oy kullanmaktan bahsediyorsun. Bunlar hep senin sınıflandırma tekniklerinin bir argümanı.

Senin için açık yüreklilik kendi tarafında olmayan herkese yafta vurmak. Sana cevap sunup tarafsız bir görüş bildirmeni beklemek eşeğin ağaca çıkmasını beklemek gibi bu konuda emin ol. Daha tartışmaya girmeden bir sürü yafta vurdun seninle ne koşulur söylesene bana? Yazdıklarına karşı ortaya bir şey koysam kim bilir neler diyeceksin. Kaldı ki ortaya bilimsel bir argüman koydun mu da oturup sana cevap sunacağım.
Hala oy kullanmaktan bahsediyorsun. Bunlar hep senin sınıflandırma tekniklerinin bir argümanı.
Ya yazdıklarının ne anlama geldiğini bilmeyecek kadar cahilsin ya da safı oynuyorsun. Yazdıklarını git iki defa oku. Ne anlama geliyor? Kimden yanasın. Her şey ortada. Tartışmaya yüreğin ve kapasiten yetmiyorsa insanları alıntılayıp sallamayacaksın o zaman. Yazdıklarım sana ters ise görmezden gelebilirdin. Sen bulaştın. İnsanları alıntılayıp ''sabit kafalı'' gibi şeyler yazıp sonra ''off, seninle tartışılmaz ki'' demeyeceksin o zaman. Ne güzel memleket. Önce istediğin gibi salla sonra karşıdan sert cevaplar gelince iyiyi oyna. Barış, kardeşlik ayakları yap. Üslubum sert diye kötü olan taraf ben olmuyorum. Haberin olsun.

2 saattir maruz kaldığım şey şu: hüveeüiüğğğğ ayyyy, güm güm güm, tak tak, aaaaaaa, babaaaaağğğğğğ.

Sitede oyun alanı var mı? Devasa boyutlarda oyun alanı var. Çocuklar ne yapıyor? Binanın içinde beynimi şey ediyor. Anneleri ne yapıyor? Çocuğu hediye paketi gibi yapıp WhatsApp'a atmakla meşgul.

Bahsettiğim gürültü seviyesi şu; İzmir'den arkadaşım aradı, "arkada ne oluyor, hani evdeydin? " diye sordu. Hani telefon avizesini bile titretiyor. O kadar gürültü engelleyici algoritmaya rağmen telefonla bile o gürültü duyuluyor.

Çocuk sayısı çok, ama önemli değil. 2 çocuk bile 5. katı rahatsız etmeye yetiyor. Binada yaklaşık 90 civarında çocuk var. Hepsi birden aşağıya hücum edince beynimin yeri değişiyor. Anneleri "kızım, oğlum şurada oyna" demez. Bir de malum coğrafyadan çok göç alan bir şehirdeyim. Misafir ağırlayamaz oldum.

Velhasıl kelam eski ve biraz daha medeni günlerimizi özledim

Ya yazdıklarının ne anlama geldiğini bilmeyecek kadar cahilsin ya da safı oynuyorsun. Yazdıklarını git iki defa oku. Ne anlama geliyor? Kimden yanasın. Her şey ortada. Tartışmaya yüreğin ve kapasiten yetmiyorsa insanları alıntılayıp sallamayacaksın o zaman. Yazdıklarım sana ters ise görmezden gelebilirdin. Sen bulaştın. İnsanları alıntılayıp ''sabit kafalı'' gibi şeyler yazıp sonra ''off, seninle tartışılmaz ki'' demeyeceksin o zaman. Ne güzel memleket. Önce istediğin gibi salla sonra karşıdan sert cevaplar gelince iyiyi oyna. Barış, kardeşlik ayakları yap. Üslubum sert diye kötü olan taraf ben olmuyorum. Haberin olsun.
Yazılanları okumayan veya okuduğunu anlamayan biri varsa oda sensin. Neye yüreğim veya kapasitem yetmiyor? Ne tarafı ne yanı? Yazdıklarımı okumadığını belli etme bari. Ben tarafsız yorumlamaktan bahsediyorum hala tarafını seç dermişçesine aynı şeyleri söylüyorsun. Sana daha cevap yazmayacağım çünkü okuduğunu anlamıyorsun. Kısaca vakit kaybı. Ama sen bunu tuhaf çıkışlarına karşı zafer sayacak kadar tuhafsın. Bu arada karşıdan sert cevaplar gelince iyiye oynama demişsin fakat kusura bakma ama cevapların sert değil boş.

Eğitim aileden başlar. Senin ailen de kendi ailesinden ilk eğitimini alır. Bu böyle bir döngüdür. Ailesinden düzgün eğitim almış biri saygıyı da bilir, sevgiyi de bilir.

Psikopat kişilerin geçmişlerine baktığımızda hep çocukluk dönemlerinde psikolojik veya fiziksel sorunlar yasamıslardır. Cocuklugunu gercekten iyi geciren, duzgun egitim alan bir birey bu saydıklarının hicbirini yapmaz.

Temel etmen egitimsizlik. Konumumuz falan degil.

Varos, cahil insanlar Avrupa'ya da gitse yine varos, cahil kalır. Avrupa'ya gidince icine gecen bir medeniyet seni sarmıyor. O medeniyete duzgun egitim ile dunyanın her ulkesinde sahip olabilirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı