Neden IPS/VA panel oyuncu monitörleri üretiliyor?

Mecra

Hectopat
Makaleler
1
Dostlar öncelikle ıng klavye kullanıyorum. Umarım sorun yaratmaz.

Şunu söylemek istiyorum kendim TN panel BenQ2411k kullanıyorum. Bu ekranda bile ghostinge şahit oluyorum. Rüşt kârlı alanda gökyüzü turkuaz iken kafa salladigimda çok net belli oluyor. Diğer oyunlarda pek bu kadar aşikar değil lakin geliştirici ayar menüsünde 15 olan bir ayar var 6 çekince az daha azalıyor ama 0 asla değil.

Konuyu şuraya baglayim.

Veya CS:GO sayfasına bakarsanız tüm oyuncular en pahalı varkalarin TN panelini kullanıyor.

IPS veya VA panelde ghosting olmaması mumkund eğil ama Hepsiburada IPS ekran çok var bol yıldızlı ürünler var buna anlam veremiyorum.

Ghosting olmaması mümkün değil. Bu paneller ağır.

Su an teknoloji ilerledi IPS ekranların daha hızlı tepkime süresi olan modelleri vardirda bunlar herhalde 30 40 k filandir.

Bu konuda görüşlerinizi merak ediyorum.

3 -10 k bandında ghosting olmayan IPS veya VA panel var midir?

Arkadaşıma ekran bakacağım bence TN panel almalı ama IPS veya VA panel görüntü kalitesi iyi ve az ghostonge katlanırım derse ne alabilir bilmiyorum.

3-3.500 bütçesi var.

IPS VA paneller hakkındaki görüşlerinizi özellikle ghosting konusunda merak ediyorum.

Sevgiler saygılar.

Her panelin iyisi kötüsü var, yenisi eskisi var.

Bak o listede bazı isimler 10 yıllık TN panel olan VG248QE kullanıyor dikkatini çekti mi? Ben o panelden 280Hz IPS'e geçtim. Bahsettiğin kadar kötü değil, tam tersine daha iyi görüntü.

Daha pahalı değil tam tersine benzer TN panellerden daha ucuza geldi benim için. Misal ben 4800 TL'ye almıştım, aynı dönem Zowie 240Hz 9000 TL'den gidiyordu.

Aradaki fark şu an bile bir ekran kartı alacak kadar para. Öyle yapacağım zaten, şu an ekran kartı bakıyorum. Ekran kartı geliştirince giriş gecikmesinde yaşayacağım fark monitör farkını ezip geçer benim için.

Dostlar öncelikle ıng klavye kullanıyorum. Umarım sorun yaratmaz.

Şunu söylemek istiyorum kendim TN panel BenQ2411k kullanıyorum. Bu ekranda bile ghostinge şahit oluyorum. Rüşt kârlı alanda gökyüzü turkuaz iken kafa salladigimda çok net belli oluyor. Diğer oyunlarda pek bu kadar aşikar değil lakin geliştirici ayar menüsünde 15 olan bir ayar var 6 çekince az daha azalıyor ama 0 asla değil.

Konuyu şuraya baglayim.

Veya CS:GO sayfasına bakarsanız tüm oyuncular en pahalı varkalarin TN panelini kullanıyor.

IPS veya VA panelde ghosting olmaması mumkund eğil ama Hepsiburada IPS ekran çok var bol yıldızlı ürünler var buna anlam veremiyorum.

Su an teknoloji ilerledi IPS ekranların daha hızlı tepkime süresi olan modelleri vardirda bunlar herhalde 30 40 k filandir.

Bu konuda görüşlerinizi merak ediyorum.

3 -10 k bandında ghosting olmayan IPS veya VA panel var midir?

Arkadaşıma ekran bakacağım bence TN panel almalı ama IPS veya VA panel görüntü kalitesi iyi ve az ghostonge katlanırım derse ne alabilir bilmiyorum.

3-3.500 bütçesi var.

IPS VA paneller hakkındaki görüşlerinizi özellikle ghosting konusunda merak ediyorum.

Sevgiler saygılar.

Benim için ilk olarak performans önemli sonra renkler gelir. Yani renklerin iyi olup da performansı kötü bir monitor almak istemiyor profesyonellerin çoğu.
Ben de daha önce IPS tecrübe etmedim fakat, şu an baktığımız zaman bende yaklaşık 2-3 hafta güzel araştırmalar yaptım IPS iyi hale gelmiş ama kendi baktığım ve araştırdığım testlere dayalı söylemem gerekirse. İyi bir TN panel rekabetçi oyunlar için olarak hepsinden daha iyi bence.

Bende şu an kullandığım MG248QR alırken renk daha iyi dendi bunu almıştım. Renklerinden de memnunum açıkçası. Kuzenime 165 Hertz aldım Acer OverDrive olması lazım biraz ayar yaptım rezalet bir görüntüsü vardı soluk TN paneldi. Contrast oranı ile alakalı herhalde panel kalitesi vesaire.

@88602

Son düzenleme:
Asla 0 olamaz zaten. OLED, bir çok konuda olduğu gibi hızda da kusursuz bir panel. Ama onun bile firma verilerine göre 0.03 mslik gecikme süresi var.
İçlerinde AW2521H/F ve PG259QN gibi IPS panelli monitör kullananlar var. CS:GO'da bile var. İşin daha ilginci aralarından bazıları kablosuz ekipman kullanıyor. Ekipmanların yanıt süresi, monitörlerden daha önemli FPS oyunlarında. Yani, demem o ki kimse 1-2 ms gibi düşük süreleri önemsemiyor.

IPS veya VA panelde ghosting olmaması mümkün olmadığı gibi de TN panelde de ghosting olmaması mümkün değil sonuçta yanıt süresi 0 ms olan monitör yok. Ancak, farkedilmesi imkansız yada oldukça zor olan IPS veya VA panel monitörler var.

Bugünlerde çok yaygın kullanılan AHVA IPS ve çok nadir de olsa gördüğümüz IGZO IPS paneller hiç de ağır değil. Hatta, bazı IPS ve VA paneller, TN panellerden daha hızlı.
Değil. 3500₺ civarına bile iyi IPS monitörler var. Esas ghostingsiz VA panel bir monitör istiyorsanız en az 10-15K civarı bütçeniz olması lazım.
10 k bandında ghosting olmayan IPS veya VA panel var midir?
IPS panele örnek AW2521HF, MAG251RX. VA panele örnek Omen 27c.
3.500 bütçesi var.
IGZO IPS olduğu için iletkenliği çok yüksek dolayısıyla çok seri bir monitör.

@88602 Hocam bizim ürün stoklara girene kadar biraz monitör özelliklerini araştırıyorum kafama takılan bir konu daha var.

İnput lag ile bu pixel gecikmelerini monitor üzerinden ayarladığımız ayar tracefree şu anki MG248QR'da diğerlerinde OverDrive oluyor galiba.

bu karşılaştırma linkinden baktığım resimde de detayını belirttim AW2521HFa Fast modun da gölgelenme aşma olmadan çalışıyor galiba stabil olarak fakat yanda da tepki sürelerini belirtmişler.
Benim şu an MG249QR avarajda 3 ms tepkime sahip iken, Fast ayarlarda IPS Alienware 4 ms tepkime süresi ile mi çalışacak. Bu giriş gecikmesine bağlı bir durum mu yoksa. Bu pixelleri iyileştirme mi? Sormak istediğim şu anki gecikme olarak tepkime süresi olarak bu monitörden hızlı çalışmayacak mı Alienware?

Dosya Ekleri

• zz.png
    zz.png
    46,3 KB · Görüntüleme: 39
İnput lag ile bu pixel gecikmelerini monitor üzerinden ayarladığımız ayar tracefree şu anki MG248QR'da diğerlerinde OverDrive oluyor galiba.
Evet, Trace Free özelliği ASUS monitörlerde bulunan bir Overdrive özelliği. Overdrive ayarı çoğu monitörde farklı isimlerde oluyor.
bu karşılaştırma linkinden baktığım resimde de detayını belirttim AW2521HFa Fast modun da gölgelenme aşma olmadan çalışıyor galiba stabil olarak fakat yanda da tepki sürelerini belirtmişler.
Benim şu an MG249QR avarajda 3 ms tepkime sahip iken, Fast ayarlarda IPS Alienware 4 ms tepkime süresi ile mi çalışacak. Bu giriş gecikmesine bağlı bir durum mu yoksa. Bu pixelleri iyileştirme mi? Sormak istediğim şu anki gecikme olarak tepkime süresi olarak bu monitörden hızlı çalışmayacak mı Alienware?
Bu rakamlar markanın verdiği veriler sadece. Sentetik testlerdeki sonuçlar çok daha farklı olacaktır. Bu siteye bakarak teknik detaylara ulaşamayız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı