Neden Kalkış ve İnişte Pencerelerin Açık Olmasını İsterler?

Sence Dertleri Ne Bunların?


  • Oy verenlerin toplamı
    98
Pencerelerin açılmasıyla nasıl basınç dengelenecek :D O plastiklerin basınç farkını kaldıracak kadar dayanıklı olduğunu zaten düşünmüyorum. İlk iki şıkkı direkt ele :D Cevap C bence. Olası bir acil inişte hostes camlardan bakıp pilota destek vermek amacıyla olabilir.
Ayrıca kalkışta ve inişte dışarıya bakın. Kulenin, pilotun ve dhm çalışanlarının gözünden kaçan birşeyler olabiliyor. Geçmişte bir çok facia yolcu tarafından önlendi. (kanatta sallanan parça, kanatın altından duman çıkması vs yaşandı.)
Bakın Google'a da bakmadım. Bu yorumu @painkiller da beğendiğine göre cevap tescillenmiştir 😁
 
Son düzenleme:
Uçak dışında beklenmedik bir durum olduğunda yolcular bunu fark edip kabin ekibine bildirebilirler, gölgeliklerin kapalı olması durumunda bu imkan büyük oranda ortadan kalkar. Ayrıca tahliye anında daha güvenli olan taraf daha çabuk belirlenebilir.

Not: Diğer nedeni sildim çünkü o neden için (gözün ışığa alışma süresi) sadece gölgelikler değil ışıklandırma da kullanılıyor. Soruya kabin ışıkları dahil değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:
Asıl soru şu kaç kişi google'den araştırdı bunu ? :D

Kesin yüzde 2'lik kısım çıkar şimdi.
Google amcaya danışanları kınadığımızı sakın unutma:)
Tabi Anıl gene bizi ters köşe yapmazsa...
Hiç belli olmaz, belki de çok açıktır🤔 Ben de emin olamadım:)
Bir şey oldu mu millet löp löp uçaktan dökülsün diye olabilir.
Acil durumda kaçış daha mantıklı gibi geliyor kulağa ama...
 
Bu sefer golü vermezsen ilk yalnız uçuşta evine uçakla kamikaze dalışı yaparım. :D

Cevap uçağın dışını görebilmek için. Bu hem beklenmedik durumları görmeye ve ekibe haber vermeye yarar, durum oluştuktan sonra dışarıda olan bitenden haberdar olmaya yarar, tahliye anında tahliye planı daha çabuk gerçekleştirilebilir ki tahliye için çok az zamanı olan ekibe yarar sağlar.

Hadi dünkü soruya çok laf etmeyeyim, gene değişkenlere göre karar değişir ama sonuçta pratik bilgim yok diye yutuyorum. Ondan önceki soru tamamen kişiye bağlı, herkesin bir konudaki hassasiyeti aynı düzeyde değil ki. Mesela benim başım biraz ağrıyacağına dişim ağrısın, başkası için sinüzit azsın ama diş ağrısı çekmesin durumu olabilir. Mesela bana vücut ısımdan yüksek bir şeyi tut derseniz tutamam ama -10 derece tipi altında rahatlıkla kısa kolluyla dışarıda gezebilirim. Bacağıma bir şey saplarsın gıkım çıkmaz, başım biraz ağrısın kafamı duvara vurup intihar etmek isterim mesela. Fizyolojik şeyler kişiye göre değişir, ilk sorunun cevabını hâlâ kabul etmiyorum.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı