Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Benim kendi elde edebildiğim tek görülebilir performans artışı x86_64-v3 için derlenen çekirdekte şifreli diskteki okuma/yazma performansının artışıydı. Onun haricinde 1% bile fark etmiyor günlük işlerde. Bu işlerden kastım oyun, video gibi şeyler. NVIDIA'nın sürücüsündeki optimizasyonlardan kaynaklı elimde artış var ki Linux'un başarısı değil, NVIDIA'nın başarısı. Çekirdek yamalarına bakınca günümüzdeki tüm güncellemeler sunucu ve iş istasyonu için tasarlanmış çok fazla çekirdekli işlemcilerin çekirdeklerini efektif olarak kullanmak üzerine. Ağ ve I/O optimizasyonları da aynı şekilde sunucu sınıfı ağ ve depolama çözümlerinin bu cihazların efektif kullanılması için. Bugün i5-6200U işlemcimle 6.4 çekirdek kullanmam ile atıyorum 4.19 çekirdek kullanmam arasında güvenlik yamaları haricinde elle tutulur gelen bir şey yok. Veya bu çekirdeği AVX2 için optimize etmenin bir avantajı yok. En son gördüğüm son kullanıcı için olan yama Intel'in hibrit mimarili işlemcilerinin daha efektif kullanılması için ki onlar da 12. nesil ve sonrasına yarıyor. Çoğunluğu oluşturan için gene bir şey yok. Bilemedim. Var ve sürekli üzerine konularak devam ediyor ama son kullanıcı için elle tutulur bir şey yok performans anlamında ki asıl müşteri biz değiliz, veri merkezleri, sunucular vs. Adını siz koyun.Kernel konfigurasyonunu degistirip bu optimizasyonlari scale edebiliyorsun. Ister cok yuksek sayida core veya fazla node sayisi icin ister tek cekirdek ve tek node icin optimize edebiliyorsun.