Senin de anlatma sorunun var o zaman. Önce zıp zıp EPYC, zıp zıp Zen, sonra zıp zıp ikisi de. Direkt söyleyeceksin. Buraya kadar bunu uzatmayacağız eğer direkt söyleseydin.
Bu iş yüklerinin çoğu zaten throughput için uygun olan iş yükleri. Burada normal kullanımdan çok sunucuda sadece tek bir şeyin açık olduğu ve sürekli işlem yapıldığı senaryosuna uygun. Linux'un zaten burada avantajı ortada, buna asla bir şey diyemem. Demedim de zaten. Ama normal kullanımda çekirdeğin bu haliyle tam aradığını bulamazsın. Tepkisellik ve geç yanıt verme gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Oyunlarda ek giriş gecikmesi de olabilir. Video düzenleme programında timeline'da gezerken microshutterlar yaşarsın. Terminalden aynı anda sadece bir program çalıştırırsan sorun olmaz, hatta avantajına olur ama günlük kullanımda öyle kullanmak biraz... günlük kullanım olmazdı sanırsam.
Çok öyle değil, GNOME, systemd gibi bilindik projeler birbirine çok bağlı ve arkasındaki şirketlerin isteklerine göre gidiyorlar. Şirket egemenliği bu projelerde çok yüksek ve çok fazla kitlelere yayıldıkları için community'den çok bir atak gelemeyecektir. Alternatifler üretilebilir ancak başarılı olduğunu ben pek görmedim.
Sunucudan ev bilgisayarlarındaki kullanım yerine uçağa, havacılığa veya otomotive geldiksek bu sizin çarpıtmanızdır. Konuyu asıl bağlamından kopararak yönü değiştirme peşindesiniz ama maalesef öyle olmayacak. Evet, bu alanlarda kritik sistemlerin, anında tepki veren yazılım paketlerinin ihtiyacı ortak her şeyin çözümü de Linux'da yatmıyor ki hala proprietary çözümler yaygın. Sokaktaydım ki bu bilgisayardan olan hareketinizi az daha kaçırıyordum diyebilirim. Sizin işinize bakarsak yani markette de bilgisayar var, uzayda da bilgisayar var, havada da bilgisayar var. O zaman hepsi ortak. Ben de uydurayım o zaman nasıl olsa gerçek(!).
Kanıtlayabileceğiniz bir haksızlık, yanlış bilgi varsa rapor sistemini her zaman kullanabilirsiniz, moderatörlerin tarafsız olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yanlış yaptıysam ve kanıtlandıysa ceza aldım, yanlış yapıpta ceza yeyip gerekli kaynakları göstererek cezamı da kaldırdım, gerekirse de yanlış konuşan adamı kaynağını da göstererek ceza almasını sağladım. Haklısınız, evet ucuz numaralarla insanları oyalamamanız lazım. Sözünün eri olmanız lazım, zaman öldürüyoruz diyorsan göz ardı et o zaman. Kaç defa sana beğeni kazandırmayacağım deyip aynısını uzattın. Sorun uzatmanda veya devam etmende değil, yapmayacağım deyip yapmanda. Sözünün eri ol, uzatma o zaman. Ben kabul ediyorum, tartışmadaki su sızan yerleri kapatmak görevim. Bunu yapana kadar da devam etme niyetindeyim. Her zaman rapor sistemi açık, göz ardı et butonu eksiksiz ve moderatörler tarafsız. Bunu da unutmayın.