Neden orijinal oyun oynamalıyım?

Mr.ArtoMskA

Picopat
Makaleler
1
10 senedir oyun oynadım hala oynuyorum. Ama bu güne kadar oynadığım oyunlardan. Far Cry 3, Dishonored, Mafia 2 ve daha birçok oyunu korsan olarak oynadım. Ve hiçbirinde virüs vs yoktu. Peki orijinal oyun ile bu oyunlar arasında ne fark var? Bakın Steam'de Far Cry 3 13 TL'ye düşmüş. İstersem alırım ama bilgisayarımda zaten var. Bana orijinal oyun oynama konusunda öyle bir şey söyleyin ki ikna olayım ve Steam'den orijinal oyun alayım. Far Cry 3 Steam'de %85 İndirimli

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum biz demeden senin şunu kendine sorman gerekirdi:
Oynadığım Far Cry 3 nasıl geliştirildi?
-Cevap basit, çünkü Far Cry 1 ve 2 iyi sattı ki yapımcı da devamını getirdi.

Her zaman derim: Bizim şu an oynadığımız oyunların sebebi, elin Avrupalısının parasını verip satın aldığı içindir.

10 senedir oyun oynadım hala oynuyorum. Ama bu güne kadar oynadığım oyunlardan. Far Cry 3, Dishonored, Mafia 2 ve daha birçok oyunu korsan olarak oynadım. Ve hiçbirinde virüs vs yoktu. Peki orijinal oyun ile bu oyunlar arasında ne fark var? Bakın Steam'de Far Cry 3 13 TL'ye düşmüş. İstersem alırım ama bilgisayarımda zaten var. Bana orijinal oyun oynama konusunda öyle bir şey söyleyin ki ikna olayım ve Steam'den orijinal oyun alayım. Far Cry 3 Steam'de %85 İndirimli
Yapımcının emeğinin karşılığını vermek için.

Oyunun yapımcısı olduğunu düşün. Aylarca ya da belki yıllarca oyunu yapmakla uğraşıyorsun. Sonunda bütün hepsi bitiyor ve oyun piyasaya sürülüyor. Sonunda bütün emeklerinin karşılığını alabileceğini düşünüyorsun. Sonra birisi çıkıp oyunu korsan indiriyor. Ve sen o 1 oyunun parasını alamıyorsun. Bu böyle devam ediyor ve milyonlarca insan senin oyununa para vermeden sahip oluyor. Ne hissedersin?

İndirmesini bilen adam hiç virüslerle boğuşmadan korsan oynar deniliyor. Burada asıl mesele virüs bulaşması da değil zaten.
Oyunu satın aldığınız zaman geliştiricinin emeğini teslim etmiş olacaksınız. Durumu olmayan korsan oynar, günün birinde alacaksa sorun yok bence. Ama burada, korsan kullanıp orijinalini alanlara laf etme gibi bir durum saçmalık olur. Aynı şekilde orijinal kullanıp korsan kullananlara hakaret etmek de pek tabii yanlış.

Orijinal almanızın tek iyi ve bence gerekli yanı geliştiriciye hakkını teslim etmiş olmanız.

Crack oynamak etik değil öncelikle. Şimdi gelirler kul hakkı falan falan diye konuya din yönünde değil de ahlak yönünde bakmak lazım. Tamamen size kalmış yapımcıya desteğim olsun diyorsanız alabilirsiniz.

Çünkü Bende Geçen Bilgisayara Pubg Crackli Yükleyeyim Derken Bilgisayara Virüs Bulaştırdım

Artı -2 Eksi
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı