Neden PlayStation?

Dip not : Ps5'te 4K 60FPS akıcı gelirken, bilgisayarda fps 100'ün altına düşünce sanki o akıcılığı alamıyorum gibi hissediyorum. Bu sadece bende mi oluyor bilmiyorum ama bilgisayarda belli bir FPS altına düşünce gerçekten oyun tat vermiyor.
O gamepad'in ve oyunun etkisi. RDR2'de 30FPS'te bile akıcılık bir bakıma oluyor, fazla animasyon olduğu zaman oyun kasma veya takılma hissine sahip olmuyor. Buna en iyi örnekte Payday 2 olur. Payday 2'de bir ayar var ama anlatması çok zor bizzat deneyim etmeniz lazım 30 FPS'te o ayarı.

Şahsen bende gamepad ile oynadığım oyunlarda fazla FPS'e bakmazken, mouse ile hissediyorum çok. Birde PS5'in sabit FPS'i ve FPS 0.1, 0.01 değerlerininde neredeyse sabit veya yakın olması nedeniyle akıcılık var. Framerate oturaklı olduğu için PC gibi ani değişimler olmuyor ve göz alışıyor.
PC'yi de 60 FPS'e sabitlerseniz aynı durum olur. (100 FPS alırken.)

(Bilgilendirme amaçlı yazıldı.)

Eskiden PS5 kutusundan 8K yazıyordu:
Eki Görüntüle 2429875
Ve görünen o ki hala 4K 120FPS yazıyor, gidip sizde bakın kutuya ne yazıyor. Aman sakın NVIDIA fanboyu filan demeyin, elalemin açtığı firmanın köpeği olacak halim yok. Şükürler olsun ki şu hayatta bir tek kendimi severim.

Şimdi söylersiniz "ama o 120Hz 4K çıkışı, oynatma garantisi değil." o zaman ne anlamı kalıyor derim bende. 120Hz film mi izleyeceğiz? Filmler zaten 24 FPS çekiyor millet. Oyun desen Fortnite, Overwatch filan mı var 120 FPS?
PS5 çıkacağı zaman herifler bunun reklamını yapıp durdular." 4K 60 FPS garanti ediyoruz, yeni grafik devrimi filan pişman..."

Al sana gerçek grafik, oyun çamura benziyor. Performans modda zaten FSR 1.0 açılmış gibi. (DLSS haram)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

PS5 Pro düzeltmişmi bunu? Yani... PS5 graphic modunu 60FPS yapmışlar sadece.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

(Sponsorumuz pssr)

Bakalım AMD ne yapmış? PS5 Pro 36 bine epeydir ilanı var, o yüzden bizde 16 bin TL fiyatlı RX 7700XT'yi seçtik. Şansa bakın ki video da ki herifin sistemde 36k edemiyor.
FSR olmadan 2K Ultra'da 70-120 arası görmüş:

F/P32 olarak 35 tflops varmış RX 7700 XT'de. Kriterlerimizi uyuyor.

Biraz da Xbox tarafına bakalım. Series S ile X'in aynı anda oyuna sahip olmasını isteyen Xbox efendi kendi topuğuna sıkmış.
Baldur's Gate 3 çıktığı zaman sırf Series S yüzünden, X kullanıcıları da oynayamadı. Neden? Series S GTX 1060 gücünde çünkü.
Bu yılda bile zar zor gidiyor ve Xbox "2 konsolumuzda aynı oyunları destekleyecek, Series X'e özel oyun olmayacak." diyordu. Yarın bir gün bunun yalan olduğunu itiraf ederler.

Bir de depolama sorunları var. PlayStation gibi "gen 4 bir PC SSD'si bana yeter." demek yerine PS Vita da ki Sony'nin saçmalığını Xbox'a taşımışlar. Özel depolama. Sırf depolama arttırmak için özel yapayım depolama alacaksın, bir de fiyatları gereksiz tuzluydu sanırım.

Göründüğü gibi bu cihazlar peygamber icadı değil, nur ile yaratılmamışlar. Bunları kutsal saymanın veya Voldemort'un firmasını günahkar saymanın manası yok. Kaç yaşına gelmişiz, hayatta işimiz gücümüz kalmadıda bir ötekini çocuk gibi "benimkisi seninkini döver." muhabbeti yapıyoruz.
Cahilce konuşma lüzmu yok, işinize gelse dediğim her şeyin doğru olduğunu biliyorsunuz ama "bu yoldan dönülmez." diye gaza basmış gidiyorsunuz.

Diğer sevmediğiniz insanın yerine sizin için bir PC toplayıyım bir de.

34440TL etti, geri kalanlada.

37500TL kabaca. 1000TL göz çıkarmaz.
Sonuçta PS5 kasa ve kol ile geliyor, benimki de kasa ve kol olarak geliyor. 8 GB's 1TB gen 4 SSD var, ratch and clanck oynarken yükleme ekranı olmaz.
İsteyince PC'de alınıyormuş yani.

PC dizmekten anlamadığım için bu fanboya bu kadar iyi bir cevap verememiştim sizi tebrik ederim bir de sistemi AMD kartla dizmeniz cevap vermesini imkansız hale getirmiş.

Hala bir şeyler demeye devam edecektir arkadaş böyle net bir mesajtan sonra yeni argümanlarına cevap vermekle uğraşmamanızı tavsiye ederim.

Vallahi ben de yaklaşık 25 senedir oyun konsolu olarak (Tabii Nintendo GameBoy'u saymazsak) hep PlayStation kullandım. Hani kullanmamın sebebi de, aslında bir sebebi yok. Alışkanlık diyelim. Hani herkes tarafından bilinen de bir marka. Hee, oyunlarda öyle harika grafikler falan isteyen birisi de değilimdir. Aksine, "Beni eğlendirsin yeter." kafasında biriyimdir.

PS5'te 4K 60FPS akıcı gelirken, bilgisayarda FPS 100'ün altına düşünce sanki o akıcılığı alamıyorum gibi hissediyorum. Bu sadece bende mi oluyor bilmiyorum ama bilgisayarda belli bir FPS altına düşünce gerçekten oyun tat vermiyor.

Dostum beni anladığın için teşekkür ederim.

Özellikle YouTube fanboy sayfalarında ve bazı sitelerdeki NVIDIA FPS değerleri sahtedir. Bu tescillenmiş bir sahtekarlıktır. Konsol üreticileri henüz böylesine büyük ve organize bir yalan şebekesi kurmadılar. Adamlar en fazla kutularındaki 8K logolarını kaldırıyorlar. Bu, organize suç işlemeye göre gayet kabul edilebilir ve etik değerlere uygun bir geri adım atma hareketidir.

Kullanıcıları ahmak yerine koymayan firmalar oldukları için konsol üreticilerine teşekkür ederim.

Buradaki NVIDIA fanboyları devam edebilirler. 4486 FPS ile oyunlarınızın keyfini sürebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum beni anladığın için teşekkür ederim.

Özellikle YouTube fanboy sayfalarında ve bazı sitelerdeki NVIDIA FPS değerleri sahtedir. Bu tescillenmiş bir sahtekarlıktır. Konsol üreticileri henüz böylesine büyük ve organize bir yalan şebekesi kurmadılar. Adamlar en fazla kutularındaki 8K logolarını kaldırıyorlar. Bu, organize suç işlemeye göre gayet kabul edilebilir ve etik değerlere uygun bir geri adım atma hareketidir.

Kullanıcıları ahmak yerine koymayan firmalar oldukları için konsol üreticilerine teşekkür ederim.

Buradaki NVIDIA fanboyları devam edebilirler. 4486 FPS ile oyunlarınızın keyfini sürebilirsiniz.

Bilgisayarda hiç kol ile oyun oynamadığınıza eminim neden mi daha akıcı geliyor PlayStation çünkü kol ile hareketlerin daha ağır olur ve konsollarda 30 FPS oyunlarda kapatılamayan bir Motion blur vardır 60 FPS oyunlarda bu ayar kapatılabilirken 30 FPS oyunların akıcı gelmesi için kapatılamaz.

Bilgisayarda hiç kol ile oyun oynamadığınıza eminim neden mi daha akıcı geliyor PlayStation çünkü kol ile hareketlerin daha ağır olur ve konsollarda 30 FPS oyunlarda kapatılamayan bir Motion blur vardır 60 FPS oyunlarda bu ayar kapatılabilirken 30 FPS oyunların akıcı gelmesi için kapatılamaz.

Hareket bulanıklığı ile "FPS alamama" arasındaki farkı 8 yaşındaki bir çocuk bile anlayabilir.

Olayın Motion Blur'a kadar gitmesi bence artık postaneye gidip NVIDIA'ya gerçek bir mektup yazma zamanınızın geldiği anlamına geliyor.

Ama bu hareketi senden beklemiyorum tabii ki.

Çok yakın zamanda isyan bayrağı çekilecektir. Buraya gülücükler bırakmaya geleceğim.

Hareket bulanıklığı ile "FPS alamama" arasındaki farkı 8 yaşındaki bir çocuk bile anlayabilir.

Olayın Motion Blur'a kadar gitmesi bence artık postaneye gidip NVIDIA'ya gerçek bir mektup yazma zamanınızın geldiği anlamına geliyor.

Ama bu hareketi senden beklemiyorum tabii ki.

Çok yakın zamanda isyan bayrağı çekilecektir. Buraya gülücükler bırakmaya geleceğim.

Sizin sahte FPS dediğiniz DLSS sisteminin aynısının PS5 Pro'da pssr adıyla olmasına aynı isyanları neden yapmiyorsunuz? Bu konuyu 2 kişi açtı 2 sinede cevap veremediniz.

Sizin sahte FPS dediğiniz DLSS sisteminin aynısının PS5 Pro'da pssr adıyla olmasına aynı isyanları neden yapmiyorsunuz? Bu konuyu 2 kişi açtı 2 sinede cevap veremediniz.

Burada cevap verilecek bir şey yok. Bir tarafta hiçbir zaman 4K-60FPS üzerini garanti etmeyen konsol üreticisi, diğer tarafta balon kartı 4K-472FPS verdiğini iddia eden NVIDIA ve onun sefil YouTuber tayfası.

Akıl tutulması kampanyasına ve beyin yıkama çalışmalarına konsolcular dahil olmuyor. Sizi kızdıran da bu anladığım kadarıyla.

Bilinç altınızda siz de kandırıldığınızı biliyorsunuz. Sefil YouTuber rakamlarıyla cevap verip durmayın. Bunların bir geçerliliği yok. Sizden artık cevap falan da beklemiyorum.

Türkiye fiyatı 1000 dolar olan PS5 Pro ve 4000 dolarlık NVIDIA bileşenli güçlü PC'ler kullanan kişiler üzerinde bir araştırma yapılsın. Her iki makinede de aynı oyunlar açılsın. İki makinenin verdiği değerlerde 3000 dolar edecek bir FPS farkı olmadığını tüm konsolcular biliyor. Böyle pahalı bir sistem toplayıp hayal kırıklığı yaşayan PC'ci arkadaş ise bu durumu kabullenmek istemiyor.

Benim çevremde her iki makineyi kullanan insanlar da var, ben söylüyorum işte.

NVIDIA RTX 4090 = 129.000 TL.

4090'a sahip üst seviye bir AM5 sistem = 4000 dolar (Türkiye fiyatı)

PS5 Pro = 1000 dolar (Türkiye fiyatı)

YouTuber'lar ve NVIDIA'ya göre iki cihazda aynı oyun açıldığı zaman görülen ortalama FPS farkı = 200-300

Konsolculara göre iki cihazda da aynı oyunu açtığımızda görülen gerçek FPS farkı = 🤣

Bu arada 4000 dolar iyimser bir rakam. 4090 sahipleri toplayacakları bilgisayara 5000 dolar vermeden bu bilgisayarı toplamazlar.

Reddit kullanıcıları yavaş yavaş isyan bayrağı çekiyorlar.

Buraya bol bol gülücük bırakmaya geleceğim. Söz veriyorum.

Burada cevap verilecek bir şey yok. Bir tarafta hiçbir zaman 4K-60FPS üzerini garanti etmeyen konsol üreticisi, diğer tarafta balon kartı 4K-472FPS verdiğini iddia eden NVIDIA ve onun sefil YouTuber tayfası.

Akıl tutulması kampanyasına ve beyin yıkama çalışmalarına konsolcular dahil olmuyor. Sizi kızdıran da bu anladığım kadarıyla.

Bilinç altınızda siz de kandırıldığınızı biliyorsunuz. Sefil YouTuber rakamlarıyla cevap verip durmayın. Bunların bir geçerliliği yok. Sizden artık cevap falan da beklemiyorum.

Türkiye fiyatı 1000 dolar olan PS5 Pro ve 4000 dolarlık NVIDIA bileşenli güçlü PC'ler kullanan kişiler üzerinde bir araştırma yapılsın. Her iki makinede de aynı oyunlar açılsın. İki makinenin verdiği değerlerde 3000 dolar edecek bir FPS farkı olmadığını tüm konsolcular biliyor. Böyle pahalı bir sistem toplayıp hayal kırıklığı yaşayan PC'ci arkadaş ise bu durumu kabullenmek istemiyor.

Benim çevremde her iki makineyi kullanan insanlar da var, ben söylüyorum işte.

NVIDIA RTX 4090 = 129.000 TL.

4090'a sahip üst seviye bir AM5 sistem = 4000 dolar (Türkiye fiyatı)

PS5 Pro = 1000 dolar (Türkiye fiyatı)

YouTuber'lar ve NVIDIA'ya göre iki cihazda aynı oyun açıldığı zaman görülen ortalama FPS farkı = 200-300

Konsolculara göre iki cihazda da aynı oyunu açtığımızda görülen gerçek FPS farkı = 🤣

Bu arada 4000 dolar iyimser bir rakam. 4090 sahipleri toplayacakları bilgisayara 5000 dolar vermeden bu bilgisayarı toplamazlar.

Reddit kullanıcıları yavaş yavaş isyan bayrağı çekiyorlar.

Buraya bol bol gülücük bırakmaya geleceğim. Söz veriyorum.

PS5 Pro ile 4090'ı karşılaştırırsanız tabiikide 4090'ın daha pahalı olduğunu görüceksiniz bu nasıl mantık? Aralarında ne kadar büyük bir güç farkı var size şöyle söyleyeyim.
4090 82 tflops.
Size göre P5 Pro 36 tflops normalde 16 tflops ps5 pro'yu gerçek olmayan ama size göre olan versiyonuyla düşündüğümüzde bile arada 2 kat fark var.
Yani 4090'ın PS5 Pro'dan pahalı olduğunu söyliyince Amerika'yı keşfetmiş olmuyorsunuz verdikleri performanslar sebebiyle gayet normal bir durum.
Ayrıca PS5 ilk cıktığında kutusunda 8K yaziyordu ne 4K 60 FPS üzerini garanti etmediler diyorsunuz tabii bunu size diyen ilk kişi ben değilim ama siz biz size ne yazarsak yazalım okumadığınız için bunu görmediniz.

Eskiden PS5 kutusundan 8K yazıyordu:
1740207408000.jpeg

PC daha güçlü fakat ben PS5 Pro tercih edeceğim nedeni ise son zamanlarda oyun geliştiricileri çok tembel ve PC optimizasyonu için uğraşmıyor bu bedenden uğraş yok bir şey yok al PS5 Pro oyna 35k ithalatçı garantide benim için sorun degil ayrıca GTA6 erken oynamak istiyorum ama PC alana neden aldın demem herkesin kendi tercihi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı