Neden Pop!_OS kullanmalısınız?

popos

Picopat
Katılım
23 Nisan 2021
Mesajlar
99
Çözümler
1
Yer
System76
Öncelikle selam arkadaşlar, bu benim Sosyal'deki ilk başlığım. Benim bir laptop cihazım var ve kabaca Intel ve NVIDIA ekran kartım var. Şimdi Pop OS'u neden kullanmanız gerektiğinden bahsedeceğim.

1 - NVIDIA'ya özel ISO dosyasının olması. (müthiş, benim gibi çift ekran kartlı bilgisayarlara tam destek, oyuncular için çok iyi bir şey.)
Screenshot from 2021-04-23 05-50-05.png

2 - Sistem minimum bir şekilde geliyor (içerisinde sadece ihtiyacınız olan uygulamalar var, bu da minimalizm demek.) (Birkaç uygulamayı ben yükledim tahmin edebileceğiniz üzere, normalde tertemiz geliyor.)
Screenshot from 2021-04-23 05-51-31.png

3 - GNOME masaüstünü en iyi kullanan distro (açık ara hem de.)
Screenshot from 2021-04-23 04-14-32.png

4 - Ubuntu tabanlı (bu da demek oluyor ki bir sorun olduğunda tak diye çözüm buluyorsunuz.)
5 - NVIDIA ekran kartınız varsa yukarıda bahsettiğim ISO dosyasını indirdiyseniz ekran kartınıza uyumlu en güncel driveri tamamen otomatik bir şekilde yüklüyor.
Screenshot from 2021-04-23 05-54-44.png

6 - Sistemi NVIDIA ekran kartıyla kullanırken yırtılma, gecikme vs. kesinlikle olmaması.

7 - Battery Life - Balanced - High Performance olmak üzere 3 tane güç yönetim modu mevcut.
 
Son düzenleme:
Güzel içerik. Birçok distro test ettim ama pop! _os denememiştim. Linux kullanmaya yeni başlayanlar için de ideal gibi görünüyor.

Hocam sağ olun öncelikle. Test ettiğim distrolardan birkaçı; Linux Mint, Elementary OS, Manjaro, Linux Lite, Lubuntu, peppermint.

İnanın ben Pop!_OS gibi bir OS hayatımda görmedim, yaşamadım. Mutlaka işiniz düştüğünde burayada bir uğrayın derim, pişman olmayacağınızdan eminim.
 
Hocam sağ olun öncelikle. Test ettiğim distrolardan birkaçı; Linux Mint, Elementary OS, Manjaro, Linux Lite, Lubuntu, peppermint.

İnanın ben pop! _os gibi bir OS hayatımda görmedim, yaşamadım. Mutlaka işiniz düştüğünde burayada bir uğrayın derim, pişman olmayacağınızdan eminim.

Kesinlikle denerim. Ben de Linux Mint Ubuntu kodachi Kali Manjaro elemntaryos endevouros test ettim. En uzun kullandığım ise Elementary OS'tu şimdi de arcolinux kullanıyorum. Beğenirsem 2. işletim sistemi olarak yer veririm elbet (AMD kullanıyor olsam da🙂)
 
1 - NVIDIA'ya özel ISO dosyasının olması.

Yani böyle olunca ne oluyor, zaten Nvidia sürücüsü kurmak çok kolay işlem, ek sürücüleri ya da sürücü yöneticisini açıyorsun zaten ne yapman gerektiğini gösteriyor.

2 - Sistem minimum bir şekilde geliyor

2.6 GB. ISO mu minimal?

GNOME masaüstünü en iyi kullanan distro (açık ara hem de.)

Verdiğin ekran görüntüsünü hemen her Gnome Shell'de almak mümkün.

4 - Ubuntu tabanlı (bu da demek oluyor ki bir sorun olduğunda tak diye çözüm buluyorsunuz.)

Göreceli bir şey, aramayı bilen bulur ancak. Bu Ubuntu tabanlı herhangi bir dağıtımdan farkı yok manasına da gelir.

6 - Sistemi NVIDIA ekran kartıyla kullanırken yırtılma, gecikme vs. kesinlikle olmaması.

Nvidia sürücü yüklenmiş herhangi bir tabanlı dağıtımda da böyledir, Pop_OS Nvidia sürücüsü yayınlamaz, Ubuntu deposundaki sürücüleri kullanır. Güncel sürücülere Prime Sync ile ilgili yapılandırma dosyası varsayılan olarak Ubuntu geliştiricileri tarafından ekleniyor artık, önceden elle yapılandırma dosyası hazırlamak gerekiyordu.

7 - Battery Life - Balanced - High Performance olmak üzere 3 tane güç yönetim modu mevcut.

Bunun daemon'unu ben de kullandım bir ara, ama hemen her Ubuntu dağıtım ve masaüstü ortamına kurabileceğiniz Slimbook-battery hem bunun yaptığını yapıyor, hem de sağladığı profil sistemi ile bundan daha iyi yönetim sağlıyor.

İnanın ben Pop!_OS gibi bir OS hayatımda görmedim, yaşamadım.

Linux Mint'in Nvidia Optimus desteği Pop'tan daha iyi, görece olarak daha minimal (hani minimal iyidir diyorsun ya!). Cinnamon'da, Gnome Shell'den daha efektif ve daha iyi özelleşen bir ortam.

Bununla birlikte kullanılabilir bir ortam, ama bu kadar abartmaya gerek yok.
 
Son düzenleme:
Bende kullandığım dağıtımı çok seviyorum ama Technopat'ta bir konuda onu överken göremezsiniz, çünkü iyi kötü aşırı sübjektif şeyler. Ben şu anda kullandığım dağıtım olmasa belki Linux kullanmam, kullandığım dağıtımı çok da severim ama böyle bir fanlık duygusu içimde yok. Hani Gentoo olmasaydı belki Arch veya Void kullanırdım ama çok da keyif almazdım açıkcası. Ubuntu tabanlı dağıtımlarda fanı olunabilecek hiçbir şey göremiyorum maalesef.
 
Minamallik konusunda Arch 800 MB ama her kişinin zevki başkadır. Ben şahsen i3 pencere yönetici tercih ediyorum minimallik taraftarıyım ama bir başkası görsel güzellik sevebilir.
Açık kaynak herhangi distroyu ve masaüstü ortamını desteklerim. Kişinin kullanım yerine ve zevkine göre farklılık gösteriyor 👍
 

Yeni konular

Geri
Yukarı