Neden sevgilim olmuyor?

Merhaba, 16 yaşındayım ve sevgilim olmuyor. 2-3 tane teklif aldım fakat kişilik olarak bana uygun değillerdi; hepsi kendini beğenmiş tiplerdi. Bunun dışında sevgilim yok. Ne çok çirkinim ne de çok güzelim, orta biriyim. Ancak çevremdeki çirkin diye tabir edilen arkadaşlarımın güzel ilişkileri var. Bunu kesinlikle küçümsemek amacıyla söylemiyorum, umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.
İlişkiyi niçin istediğin önemli. Sevgili istiyorsan birkaç farklı bakış açısından bakman gerekir. Seninle bir kız neden olsun? Hangi konuda onu tamamlayabilirsin, artıların neler? Bu önemli bir sorudur.
En az ilk soru kadar önemli bir soru daha, ortamın var mı? Sevgilin olacak kişiyle aynı ortamda olman gerek, bu yüzden bir tık daha sosyalliğini artırman gerekebilir. Kişilik olarak sana uygun olup olmadıkları konusundan da emîn olman gerek. Bir kişiyi öyle kolay tanıyamazsın, tanımak için bence şans vermen doğrudur. Yerinde olsaydım aldığım teklifleri bir süreliğine denerdim. Kolay gelsin, çok büyük bir sıkıntı değil sevgilinin olmaması, özellikle bu çağda ve bu yaşta.

Çok mu olmasını istiyorsun yoksa kafa dengi birini mi bekliyorsun?

Kafa dengi biri dürüst birisi.

Değilim. Yanlış kelime kullanmışım.

Reddetmişin çünkü kızları.
Galiba okuma ile ilgili bir sorununuz var orada kişilikleri bana uymadı diyorum çirkin güzel fark etmez karakterli olsun dürüst olsun kafa dengi olsun yeter ama bu zamanda böyle kız bulmak zor.

20'ye gel hala olmamışsa tekrar aç konuyu.
Mesaj kasıyormuşsunuz gibi geldi.

Son düzenleme:
Merhaba, 16 yaşındayım ve sevgilim olmuyor. 2-3 tane teklif aldım fakat kişilik olarak bana uygun değillerdi; hepsi kendini beğenmiş tiplerdi. Bunun dışında sevgilim yok. Ne çok çirkinim ne de çok güzelim, orta biriyim. Ancak çevremdeki çirkin diye tabir edilen arkadaşlarımın güzel ilişkileri var. Bunu kesinlikle küçümsemek amacıyla söylemiyorum, umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

Dediğin gibi etraf kendini beğenmiş kız dolu. Günümüz sosyal medyası ve erkekleri sağ olsun dişi olduğunu gördüğü an tutamıyor kendini kızlarda bu ilgi depolarından kendini bir şey sanmaya başlıyor senin istediğin gibi kızlarda büyük ihtimalle bunlardan olmayan biri fakat bu dönemde zor bulursun bulsan da kafa dengi aynı kriterler ve anlaşmak gibi konular uymayabilir anlayacağın yüzdelik bayağı küçülüyor ve o insanı bulmak epey zor.

16 yaş daha erken ben sana söyleyeyim. Her zaman dediğim gibi kafana takarsan aklından çıkmaz ve içinden çıkılamaz bir hal alır, kendimden biliyorum. Bunun sonu platoniğe döner %90 oranla ki bu da çok sıkıntı bir şey, daha kız arkadaş yüzü görmeyen bir adam/erkek kafasında kurduğu birine aşık oluyor bunun gibi düşün. Uzun lafın kısası oluruna bırak, çok mühim bir şey değil bana kalırsa yani aslında bu bir kader ve nasip işi.

İlişki boş iş değer veriyorsun sonra bir anda yok olup gidiyor sonra depresyon ve ardından gelen büyük bir yıkıntı gerek yok be.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı