Neden tüm Android'ler bir Apple etmez?

Hocam o zaman hiç özellik eklenmesin 60Hz olsun sadece işlemcisi iyi olsun ekranda idare etsin yeter mi diyelim Pro diye 120 Hz eklenmesin mi? Zaten Pro'larda 3 tane kamera var ve bazı sensörler daha gelişmiş oluyor işlemci daha gelişmiş oluyor reklam strajisi diye illa tüketiciyi mi sömürsünler. Apple femboyluğu yapmaya gerek yok iyi özellikleri var eyvallah ama Android'de zaten önceden olanlardı yani parasına değecek telefonlar değil tabii alan alsın ona ben karışamam.
İşte bu da onların pazarlama stratejisi yapacak bir şey yok. Klasik modellerde 120hz'nin anlamı da yok belki 90 yapılabilir. 60hz'de kullanınca akıcı değil hissi de yaratmıyor. Android ile iOS bir değil işte birbirlerinden farklı ve bağımsız sistemler. Apple'ın stratejisi buysa Android'in ki de öyle.

Görebileceğiniz çoğu Apple telefonu kullandım xden tutun 15 Pro Max'e kadar çoğunu deneyimledim ve uzun kullandım ancak Android'deki özgürlüğü burada hissetmek zor yani IPhone'da bir yenilik yok özellikle S24 ultradan 15 Pro'ya geçince tam olarak hissedebilirsiniz ne demek istediğimi ancak tam anlayamamıssınız galiba bu dediklerimi özgürlük derkende yazılım derkende bundan bahsediyorum yapabileceğinin bir sınırı yok yazılımdan sıkılırsın Custom ROM geçersin gibi APK bile yükleyemediğin cihazlardan bahsediyoruz o kadar cümlemden sadece bu kısmı söylemenizde.
Yani kendi adıma konuşuyorum şimdiye kadar kullandığım telefon ve bilgisayarların işletim sistemini veya yazılımını değiştirmek gibi bir düşüncem ve ilgim olmadı. Belki siz ilgilisinizdir sürekli sıkılgan birisisinizdir ve değiştiriyorsunuzdur. APK yüklemenin anlamı yok, bilgisi olan kişi yüklerde bilgisi olmayan kişinin yüklemesinin mantığı yok. iPhone'da yenilik yok derken işte işlemcisidir kamerasıdır donanım yenilenmesi ve nadiren de tasarım değişikliği oluyor. Android tarafında da aynı bu durum.

Evet sırasıyla iPhone 4, iPhone 7 ve iPhone 11 kullandım. Şuan da Samsung S22 kullanıyorum. Keşke daha erken geçseymişim amiral gemisi Android'e. İlerde de S25 Ultra veya Pixel 10 Pro XL almayı planlıyorum. Apple almayın, aldırtmayın. 2025'de hala 60Hz ekranı, 2 kamerayı, dandik bataryayı fahiş fiyata satıyorlar.
Fiyatlandırma konusu dediğim gibi tartışmaya değmez zaten ne pahalı değil ki? Siz Android'e hz ve batarya dolayısıyla geçmişsiniz sanırım. Olabilir hz değeri sizi tatmin etmez daha düşük fiyata daha iyi alternatifi tercih edersiniz. Ancak ''Apple almayın, aldırtmayın'' kısmına katılmıyorum.

Son düzenleme:
bell-curve-v0-ua8cx3e0fa3f1.png

Android - IOS - Android

Samsung Grand Prime seviyesinde telefon kullanıp 100 bin liralık gereksiz pahalı IPhone'ları övme işi yormadı mı ya? Mantıklı argüman bulamayınca da aslında tasarımı arayüzü çok hoş falan filan. Yapmayın gözünüzü seveyim XD paranıza yazık vallahi, olmayan ekonomide paranızı zar zor biriktirip gereksiz pahalı şeylere yatırmanıza çok üzülüyorum. He paranız vardır 100 bin lira çıkarıp vermek koymaz git altın kaplamalısını al paşa paşa kullan.

8. güvenlik.
Günümüzde birçok Android cihaz basit bir APK dosyası ile hacklenebiliyorken IPhone'da bu işler çok daha zor. Ben daha hiç hackelenen (indirdiği dosya veya zararlı yazılım dolayısıyla, jailbreaksız) iPhone kullanıcısı görmedim.

Diğer hepsine teker teker uzun uzun yazardım ama maalesef üşendim o yüzden en kısa buna yazacağım. IPhone'da APK dosya kuramıyorsun. Temel sebebi de bu değil mi zaten virüs bulaşmamasının. O kadar fazla kısıtlaması varki istesen de zaten virüs alamazsın. Özgür değilsin bir kere telefonda zaten. Diğer dediklerinede katılmıyorum zaten ama yine de kendi fikrin saygı duyarım. En kısa zamanda Redmi'den tekrar IPhone'a geçmen dileğiyle ama umarım bir gün eline adamakıllı bir Android cihaz geçerde deneyimleme fırsatın olur. Çünkü o zaman bu fikirlerin değişir, kötü bir Redmi ile iPhone kıyaslamak akıl kârı değil çünkü.

Hem Android hem de iOS cihazlar bir 808 PureView kalitesine daha şunun şurasında birkaç yıldır ulaşmış iken kamera konusuna pek katılmıyorum açıkçası. Hız konusunda ise bir tomar parayı hangisine verirseniz verin aynı çizgide bir deneyim sunuyor açıkçası cihazlar.

iCloud ifşaları Apple'ın güvenlik açığından değil, kullanıcıların phishing dolandırıcılığıyla şifrelerini kaptırmasından kaynaklanıyor;

iCloud ifşaları aslında Apple'ın kendi güvenlik açıklarından kaynaklanmadı. Burada yaşanan şey tamamen kullanıcıların oltalama (phishing) saldırılarına düşmesiyle alakalı. Dolandırıcılar sahte Apple giriş sayfaları veya e-posta göndererek insanlardan şifrelerini “kendileri girmelerini” sağladı. Yani saldırganlar ICloud'u hacklemedi, kullanıcılar farkında olmadan şifrelerini onlara teslim etti. Üstelik birçok kişinin zayıf şifreler kullanması ve iki faktörlü doğrulamayı (2FA) kapalı tutması da bu süreci kolaylaştırdı. Eğer 2FA aktif olsaydı, şifre ele geçirilse bile giriş için onay kodu gerektiğinden saldırıların çoğu engellenebilirdi. Kısacası bu ifşalar Apple'ın sisteminden kaynaklanmadı; tamamen kullanıcı hatası ve oltalama dolandırıcılığı nedeniyle yaşandı.

Aynı durum Android'de de geçerli. Android cihazlarda da kullanıcılar phishing saldırılarına hedef olabiliyor. Örneğin sahte Google giriş sayfaları, sahte Gmail veya Google Drive bildirimleri gönderilip kullanıcıların e-posta ve şifrelerini ele geçirmek mümkün.
Android'in farkı şu: Açık sistem olduğu için kullanıcılar APK dosyalarıyla veya üçüncü taraf uygulama mağazalarından uygulama yükleyebiliyor. Bu da ek bir güvenlik riski yaratıyor. Ama phishing olayı, yani kullanıcıların kendi şifrelerini dolandırıcılara vermesi, hem iOS hem de Android için geçerli ve tamamen kullanıcı kaynaklı bir hatadır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı