Neden Windows 8.1

Şimdi Windows 8'de HDD ile SSD arasında başlangıç süresi farkı az olur. Çünkü mekanik disklerde sıralı okuma yazma ile rastlantısal okuma yazma hızları arasında çok fark vardır. Windows 8'in kapanış işlemi, bir sonraki açılışta yüklenecek olan dosyaları bir araya toplayarak açılışta sıralı okuma yapacak şekilde düzenler ve bu sayede mekanik diskte bile açılış bir kaç saniye sürer. SSD'nin rastlantısal okuma yazma ve erişim hızı mekanik diske göre çok daha hızlı olduğu için zaten normalde de hızlı açılır, hızlı başlatma çok fark yaratmaz. O yüzden SSD kullanıcılarının hızlı başlatmaya ihtiyaçları olmadığı için gereksiz yere yazma işlemi olmaması adına bu özelliği kapatmalarını tavsiye ediyorum. Ama SSD tavsiye eder miyim, kesinlikle ederim. Çünkü donanımların birbiriyle daha hızlı iletişim kurması ve daha düşük erişim süresi her zaman daha iyi stabilite sağlar. Olayı sadece işletim sisteminin açılışı olarak görmemek lazım. Ben bilgisayarımı ilk aldığım gün "artık mekanik diskli bilgisayarın düğmesine basmak istemiyorum" dedim.

Bu arada imzamda 120 GB Agility 3 yazıyor o SSD.
 
ben Win 7 kullanıcısıydım sonra Win 8.1 yükledim arada hız acısından çok fark var daha rahat çalışıyor. Avını kovalayan bir Leopar gibi. Hemen her şeyi tanıyor. Win 8.1'i kurun aradaki farkı siz de görün.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış tahmin, Starter kurulu.
Bak güzel kardeşim şimdi Windows 7 serisinde, en stabil sürümler'den biri starter. Tek sorun masaüstü arka planı, bazı özelliklerden mahrum bırakılmış, adın'dan okunduğu gibi başlangıc ne beklersiniz'ki zaten. Ancak bana sorarsan dünya'da sayıca çok olan işletim sistemlerinden biri. :)
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı