Neden Windows XP kullanmamalıyız ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hani bir de PC alıp, orijinal windows Vista/7/8'i kullanmak yerine, XP yükleyenler var ya; sinir oluyorum onlara yahu. Ya kullanın işte mis gibi orijinal işletim sistemi. Bu olay şuna benziyor: satın aldığın Mercedes'i kullanmak yerine çalıntı bir arabayla geziniyorsun. Bu nasıl bir mantıktır böyle. :D

Ne diyeyim bilmiyorumki. Ben şahsen Vista'dan da memnundum, Windows 7'den daha da çok memnunum. XP'yi bıraktığımdan beri format atmayı özledim yahu. :D

Mavi ekranın Windows ile alakası yok. ;) Sen virüs bulaştırırsan tabi verir. Yine işlemcin ısınıyorsa mavi ekran verir.

Nasıl yok ! Kesinlikle alakalı. Ben boşu boşuna mı eskiden Windows 98'de onlarca mavi ekran alıyordum ? Mavi ekran eskiden hayatımızın bir parçasıydı. Çabuk unuttun galiba. İşlemci ısınınca mavi ekran nasıl veriyor anlamıyorum :)

Çocukluğumun işletim sistemi Windows 98’ den sonra en istikrarlı çalışan bir alt yapısı vardı ki, Windows 7 çıkana kadar şimdi neden bırakmalıyız destek yok çalışmalarda hatalar oluşmaya başladı. Son dönemlerde anlam vermediğim sorunlarla uğraştığım kullanmaya gerek olmayan bir işletim sistemi ama hakkını da yememek lazım çok kullandık üstünden para kazandık.

Ama şöyle bir şey de var. Türkiye'de 100 bilgisayar'dan 60'ında XP olduğunu düşünürsek, en az 40 tanesi zaten işletim sistemleri ile ilgili bilgisi yok. Bilgisayarcıya götürüyor. Ağlaya ağlaya 20 TL veriyor.

Millet alışmış artık XP'ye. Windows 9 çıksa dahi bu durum değişmeyecek. Ne zaman Flash Player ve tarayıcılar XP'de çalışmayacak, işte o zaman XP'nin sonu olacak.

Ama şöyle bir şey de var. Türkiye'de 100 bilgisayar'dan 60'ında XP olduğunu düşünürsek, en az 40 tanesi zaten işletim sistemleri ile ilgili bilgisi yok. Bilgisayarcıya götürüyor. Ağlaya ağlaya 20 TL veriyor.

Millet alışmış artık XP'ye. Windows 9 çıksa dahi bu durum değişmeyecek. Ne zaman Flash Player ve tarayıcılar XP'de çalışmayacak, işte o zaman XP'nin sonu olacak.

Yok, bizim millette bişey var: "Onda var bende niye yok." Bak siz Windows 8 kurun, arkadaşlarınız ilk başta burun kıvıracak, sonra "Bana da kuralım mı kanka" moduna girecekler :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı