Neden Xbox Series X bu kadar övülüyor?

Müşteri hizmetleri konusunda Sony o kadar kötü mü?

Soğutma konusunda ikisi de başarılı.

3 kuruş için disksiz versiyon demeniz ilginç olmuş.

Hemen hemen her oyun Xbox Game Pass'e uğramaz ama bazı oyunlar uğrayabilir.

Geriye uyumlulukta Xbox net önde.
-Çok iyi duyumlar yok.

-Soğutma konusunda başarılı olabilir ama ses konusunda geride. Bunu neredeyse bütün inceleme yapan kişiler söylüyor. Üstelik inceleme için yollanan konsollar satışta olan konsollara göre daha sessiz çalışıyormuş. Technopat bile haber yaptı.

-3 Kuruş için disksiz versiyon. Ps5 DE çıkmasaydı Sony tek konsola sahip olacaktı ve Xbox'ın oluşturduğu giriş seviyesi konsol kısmını az olsa bile kapatamayacaktı. Özellikle yurt dışında insan 100 dolar daha ödeyip PS5 alırım der.

-Hemen hemen her oyun Game Pass'e uğruyor. Microsoft'un yaptığı her oyun Game Pass'e anında geliyor üstelik kısa sürse bile GTA 5 ve RDR2 bile geldi.
 
Yeni neslin çıkmasının üstünden daha bir ay geçti. Şu anda geliştirilen oyunların neredeyse tamamı eski nesile de uygun yapılıyor. Hayatınızda daha önce çapraz platform duydunuz mu mesela? Tek bir platforma geliştirme yapılması daha kolay iken çoklu platformlara oyun çıkarmanın daha zor olması gibi?

Yeni nesil oyunların tamamen yeni nesile özel gelmesini beklemeden birden karşı konsola saldırmanın anlamı yok. Series X kağıt üzerindeki gücünü aynı şekilde oyunlarda da gösterecek. En güçlü konsol buna şüphe yok. Ancak Microsoft bünyesinde olması, bu konsolun yazılım anlamında her daim geride kalması demek. Zaten konsolun limitlerinden biri de Microsoft. Şu anda olan sorunlar (ki ben sorun vs. göremiyorum) tamamen yazılımsal ve kısa süre içerisinde çözülen/çözülmüş sorunlar.

Eğer eski nesil oyunlardan konuşacaksak taa PS3'e kadar gidip ısınma sorunlarından FPS sorunlarından bahsedelim isterseniz?

Siz bir PS fanı olarak hiçbir şeyi görmeden konsolunuzu savunmaya devam edin, biz de objektif olarak konuyu tartışalım. İyi günler...
GTA V'de 20 FPS'lere kadar düşüyordu FPS. Xbox 360'da 28-30 arası geziyordu. GTA IV, Xbox 360'da 720p ve 2xMSAA ile çalışırken PS3'de 640p ve Anti Aliasing olmadan çalışıyordu.
Hayır değil. Dishonored, Dirt, Minecraft. Daha saymamı ister misin? Bilmeden konuşma. Üstelik ekleme yapmak istiyorum. Sony daha yeni geriye uyumluluk çıkardı. Ve sadece "belli PS4 oyunları" var. Xbox tarafında ise bir sürü Xbox 360 ve orijinal Xbox oyunu var. Oyun çeşidi ve alınabilirliği fazla.
Birkaç PS4 oyunu haricinde tüm PS4 oyunları PS5'de çalışabiliyor.
 
O indie oyunlar sevilen, popüler oyunlar oluyor. Ve bunun dışında da var. Bethesda, EA oyunları, Witcher, Destiny DLC'leri her şey var. Her türlü daha ucuz ve daha zengin.
Dostum sen Türkiye standartlarında bakıyorsun.
Xbox üzerinden örnek vereyim Halo veya Gears oynamak için konsol alır indie için değil.
PS5 içinse insanlar God of War logosunu gördüğü gibi stokları bitirdiler.
Yani konsolu konsol yapan özel oyunlarıdır.
PC'de her şey daha rahatken neden konsol alınır eğer PC'de aynı oyunu oynayabiliyorsam değil mi?
İşte özel oyunlar veya bizim gibi ülkelerde pahalı olup servis sistemi ile ucuza oynamak için alınır.
Bir oyunu vakit geçsin diye oynarsın ama diğer tarafta Spiderman oynarken gerçekten zevk alırsın.
Forza oynarken o yarış hissi ve kol ile arabayı kontrol etme hissi senin konsol alma nedenindir.
 
Geliştirici kiti olayı yalanlanmıştı sanırım. Xbox Series S'in 2K konsolu denmesine rağmen 1080p'nin aşağısında oynattığı oyunları görünce bilemedim. Belki düzelir.

Geriye uyumlulukta zaten Xbox'ın eline kimse su dökemez. Sorun şu ne kadar kişi yeni nesil konsol alıp eski nesil oyun oynayacak?
PS5'e ve XSX'e de 4K konsolu denmişti. Çoğu oyunda dinamik çözünürlükle 2K'ya kadar düşebiliyor.
 
Konsol alacak kişi bence PC durumunu değerlendirmesi gerekir.
PC'si yoksa veya yetersiz ise yüksek performanslarda ucuza rahat oyun oynamak için XBOX tercih eder.
PC'si varsa ve biraz daha single player takılıp ben oyunumu alır takaslarım veya kiralarım veya hesap alırım kafasındaysa PS5 alır özel oyun oynayıp devam eder.
Gönül isterdi ki herkes yurtdışındaki gibi 500 birime konsol alsın 2 tarafı da satın alıp oynasın ama ne yazık ki tercih edecek kişilerin çok fazla araştırması gerekiyor.
 
@360388, emin değilim. Ubisoft AC:Valhalla'da optimizasyon yapmak yerine FPS kazancı için dinamik çözünürlüğün taban(en alt) çözünürlüğünü düşürmüş. İlerideki oyunlarda daha iyi performans olabilir diye düşünüyorum. Sonuçta çok yeni konsollar.
 
@Cruslan size bir sorum var. Şu an için optimizasyondan dolayı grafiksel anlamda PS5 önde. Sizce ne zaman bir patch gelir oyunlara XSX'de?
Oyunu yapan firmaların güncelleme getirmesi gerekiyor.
Xbox One S/X ve Xbox Series S/X yani 4 farklı xbox'a 1 oyun çıkınca güncelleme süresi uzuyor ama elbette getirip daha yükselteceklerdir grafikleri.
Gücünü tamamen kullanırlar ilerleyen aylarda veya yıllarda.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı