YMehmet YILMAZ
Kilopat
O eskidendi, artık çoğu oyunu indirip oynayabiliyorsun.Ayrıca PS Now'ı bulut üzerinden oynuyorsun. Herhangi bir pingde hikayeli oyun deneyimin biter.
O eskidendi, artık çoğu oyunu indirip oynayabiliyorsun.Ayrıca PS Now'ı bulut üzerinden oynuyorsun. Herhangi bir pingde hikayeli oyun deneyimin biter.
-Çok iyi duyumlar yok.Müşteri hizmetleri konusunda Sony o kadar kötü mü?
Soğutma konusunda ikisi de başarılı.
3 kuruş için disksiz versiyon demeniz ilginç olmuş.
Hemen hemen her oyun Xbox Game Pass'e uğramaz ama bazı oyunlar uğrayabilir.
Geriye uyumlulukta Xbox net önde.
GTA V'de 20 FPS'lere kadar düşüyordu FPS. Xbox 360'da 28-30 arası geziyordu. GTA IV, Xbox 360'da 720p ve 2xMSAA ile çalışırken PS3'de 640p ve Anti Aliasing olmadan çalışıyordu.Yeni neslin çıkmasının üstünden daha bir ay geçti. Şu anda geliştirilen oyunların neredeyse tamamı eski nesile de uygun yapılıyor. Hayatınızda daha önce çapraz platform duydunuz mu mesela? Tek bir platforma geliştirme yapılması daha kolay iken çoklu platformlara oyun çıkarmanın daha zor olması gibi?
Yeni nesil oyunların tamamen yeni nesile özel gelmesini beklemeden birden karşı konsola saldırmanın anlamı yok. Series X kağıt üzerindeki gücünü aynı şekilde oyunlarda da gösterecek. En güçlü konsol buna şüphe yok. Ancak Microsoft bünyesinde olması, bu konsolun yazılım anlamında her daim geride kalması demek. Zaten konsolun limitlerinden biri de Microsoft. Şu anda olan sorunlar (ki ben sorun vs. göremiyorum) tamamen yazılımsal ve kısa süre içerisinde çözülen/çözülmüş sorunlar.
Eğer eski nesil oyunlardan konuşacaksak taa PS3'e kadar gidip ısınma sorunlarından FPS sorunlarından bahsedelim isterseniz?
Siz bir PS fanı olarak hiçbir şeyi görmeden konsolunuzu savunmaya devam edin, biz de objektif olarak konuyu tartışalım. İyi günler...
Birkaç PS4 oyunu haricinde tüm PS4 oyunları PS5'de çalışabiliyor.Hayır değil. Dishonored, Dirt, Minecraft. Daha saymamı ister misin? Bilmeden konuşma. Üstelik ekleme yapmak istiyorum. Sony daha yeni geriye uyumluluk çıkardı. Ve sadece "belli PS4 oyunları" var. Xbox tarafında ise bir sürü Xbox 360 ve orijinal Xbox oyunu var. Oyun çeşidi ve alınabilirliği fazla.
Dostum sen Türkiye standartlarında bakıyorsun.O indie oyunlar sevilen, popüler oyunlar oluyor. Ve bunun dışında da var. Bethesda, EA oyunları, Witcher, Destiny DLC'leri her şey var. Her türlü daha ucuz ve daha zengin.
Bu sadece Gamepass sistemindeki oyunların sana uygun olmadığını gösterir.Ama Gamepass aldığımda sadece Sea of Thieves ve Forza oynamıştım konsolda.
PS5'e ve XSX'e de 4K konsolu denmişti. Çoğu oyunda dinamik çözünürlükle 2K'ya kadar düşebiliyor.Geliştirici kiti olayı yalanlanmıştı sanırım. Xbox Series S'in 2K konsolu denmesine rağmen 1080p'nin aşağısında oynattığı oyunları görünce bilemedim. Belki düzelir.
Geriye uyumlulukta zaten Xbox'ın eline kimse su dökemez. Sorun şu ne kadar kişi yeni nesil konsol alıp eski nesil oyun oynayacak?
Oyunu yapan firmaların güncelleme getirmesi gerekiyor.@Cruslan size bir sorum var. Şu an için optimizasyondan dolayı grafiksel anlamda PS5 önde. Sizce ne zaman bir patch gelir oyunlara XSX'de?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.