Neden yaratıldık?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Meyveyi yemek için neden yaratıldılar? İnsanlar doğmadan önce meyveyi yiyen dünyaya gelir diye bir şey mi vardı?
Hz. Adem ilk yaratıldığında cennette ruhu bedenine verilmeden önce bekliyordu zaten. Allah ruhu ile bedenini birleştirdiği anda Hz. Adem'e o yasaklı meyvenin olduğu ağaç dışında her şeyi serbest kıldı Cennet'te. Şeytan da Hz. Ademin aklını çeldi ve o meyveyi yemesini sağladı. Allah'ta kendi koyduğu yasağı çiğnediği için dünyaya gönderdi. Meyveyi yemek için filan yaratılmadılar.

Hz. Adem ilk yaratıldığında cennette ruhu bedenine verilmeden önce bekliyordu zaten. Allah ruhu ile bedenini birleştirdiği anda Hz. Adem'e o yasaklı meyvenin olduğu ağaç dışında her şeyi serbest kıldı Cennet'te. Şeytan da Hz. Ademin aklını çeldi ve o meyveyi yemesini sağladı. Allah'ta kendi koyduğu yasağı çiğnediği için dünyaya gönderdi. Meyveyi yemek için falan yaratılmadılar.

Cenette bekliyormuş fakat neden O, neresi özelde o seçilmiş?

Bence insanlar evrende yalnız olduğuna inanmamak için bir şeylere inanıyor, en eski dinlere bakın güneşe aya gökyüzündeki gezegenlere tapar insanlar var, bir düşünün beş on bin yıl önce yaşayan bir kişisiniz ve havada yanan dev bir ateş topu görüyorsunuz o varken karanlık yok korku yok tehlike yok yemek var güven var, o zaman yaşasaydık muhtemelen çoğumuz güneşe veya daha kudretli bir şeye inanırdık bugün bakınca çok saçma görülebilir ama binlerce yıl önce zeusa tora inanan insanlar vardı. Çünkü insan inanmak bilmek güvenmek ister tabii bunlar benim fikirlerim.
Bu tarz soruları bence bu forumda aramayın dini bilgisi olmamasına rağmen cevap verenler yüzünden dinden soğuyabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dostum tavsiye ettiğin kanallar evrim varsa şu kayık binyıl şurada kalsa şey olur mu diyen kanallar çok güvenme derim.

Bence insanlar evrende yalnız olduğuna inanmamak için bir şeylere inanıyor, en eski dinlere bakın güneşe aya gökyüzündeki gezegenlere tapar insanlar var, bir düşünün beş on bin yıl önce yaşayan bir kişisiniz ve havada yanan dev bir ateş topu görüyorsunuz o varken karanlık yok korku yok tehlike yok yemek var güven var, o zaman yaşasaydık muhtemelen çoğumuz güneşe veya daha kudretli bir şeye inanırdık bugün bakınca çok saçma görülebilir ama binlerce yıl önce zeusa tora inanan insanlar vardı. Çünkü insan inanmak bilmek güvenmek ister tabii bunlar benim fikirlerim.

Aynen öyle. Şu anda mesela kutsal kitabımız var, elimizde internet var mucizeleri, Allah'ın varlığını araştırmak istesen 100'lerce kaynak var elinde. Ama eski zamanı düşününce bir bilgin yok, sana akıl veren yok neyi kendince Tanrı görüyorsan ona inanıyorsun.

O sorunun tek cevabını Allah bilir neden Hz. Adem seçildi de sen veya ben seçilmedim. Sorun mantıklı fakat cevabı bilen insan yok. Senin fikrin varsa tartışabiliriz.

Aslında ilk insan yok tabii ki evrim teorisine göre. Bana göre ise insan sadece akıllı hayvandır.

Madem bu dünyaya sınav için gönderildik sınav eşit şartlarda olması gerekmez mi?

Aylardır düşündüğüm bir konu. Onlarca araştırma yaptım fakat beni tatmin edebilecek hiçbir sonuca ulaşamadım. Sınırsız bir gücü olan tanrı neden bizi yaratmış olabilir? Ülkemizde genelimizin inandığı dinde Allah geçmişi, şimdiyi ve geleceği bilmesine rağmen neden bizleri sınava tabii tutuyor? Kaderimizin bizim seçimlerimiz olduğunu söylüyorlar fakat Allah geleceği ve hangi seçimi yapacağımızı biliyor çünkü o sınırsız güçte bir varlık. Bu soruları kendime sorunca çelişkiye düşüyorum. Allah bizim seçimlerimizi, hayatımızı ve kaderimizi bilmesine rağmen neden yaratıldık?
Kader değişebiliyor. İnsanın aklı ve özgür iradesi vardır. Buna cüz-i irade denir. Yani aslında senin ölüm yerin bile sürekli değişiyor. Çünkü şöyle düşün, karşında 5 farklı tarafa giden bir yol ayrımı var fakat hepsi aynı yere çıkıyor ama zorlukları farklı. He bir de evet tanrının egosunu tatmin etmek için. Kuran'da diyor ki: ''Ben bir sırdım, bilinmek istedim.''

Aynen öyle. Şu anda mesela kutsal kitabımız var, elimizde internet var mucizeleri, Allah'ın varlığını araştırmak istesen 100'lerce kaynak var elinde. Ama eski zamanı düşününce bir bilgin yok, sana akıl veren yok neyi kendince tanrı görüyorsan ona inanıyorsun.

Aynen öyle. Şu anda mesela kutsal kitabımız var, elimizde internet var mucizeleri, Allah'ın varlığını araştırmak istesen 100'lerce kaynak var elinde. Ama eski zamanı düşününce bir bilgin yok, sana akıl veren yok neyi kendince tanrı görüyorsan ona inanıyorsun.

Dostum insanlık tarihi 300.000 yıl. Semavi dinler 3000 yıllık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı