Neden zorbalığa uğruyorum ve bu konuda ne yapabilirim?

mertbabapro

Hectopat
Daha fazla  
Okulda bir çocuk var, bana sürekli vuruyor veya o gülünç olmayan absürt şakalarını yaparak benimle dalga geçtiğini zannediyor. Şimdi çocuk benden biraz kalıplı desem tam değil. Yani kısacası bana yumruk atsa pek bir şey olmaz ama ben ona atsam bir şeyler yaşanır gibi. Sabırlı biriyim, kaç vakittir bu devam ediyor, tam iki kere şikayette ettim. Sınıf öğretmeni olsun rehberlik olsun. Fakat akıllanmıyor, vurayım mı? Döveyim mi? Beklemediği bir yumruk mu atayım? Ne yapayım?

Okulda bir çocuk var, bana sürekli vuruyor veya o gülünç olmayan absürt şakalarını yaparak benimle dalga geçtiğini zannediyor. Şimdi çocuk benden biraz kalıplı desem tam değil. Yani kısacası bana yumruk atsa pek bir şey olmaz ama ben ona atsam bir şeyler yaşanır gibi. Sabırlı biriyim, kaç vakittir bu devam ediyor, tam iki kere şikayette ettim. Sınıf öğretmeni olsun rehberlik olsun. Fakat akıllanmıyor, vurayım mı? Döveyim mi? Beklemediği bir yumruk mu atayım? Ne yapayım?

Ailene söyle ya da müdüre söyle.

Bunu herkes yaşayabilir olağan şeyler, artık sessiz kalmanın lüzumu yok 2 kere şikayet ettim diyorsunuz. Son hamlesini beklediğini ikaz edin ertesi sefer bir daha bu harekette bulunursa dövün hocam rehberliğin haberi varsa sizin tarafınızda olurlar. Bakın bakalım işin içine ailesi karışınca tekrarlayabiliyor mu?

Bir kere zorbalık yapar, iki kere zorbalık yapar sen karşılık vermezsen devam eder. Kendi ağırlığını vermen lazım. Önce uyar, uyarıları dinlemezse ondan daha güçlü şekilde karşılık ver. Benimle sürekli uğraşan bir çocuk vardı, uyarmama rağmen tekrarlıyordu. En sonunda çocuğu yere serdim o günden beri bir kere bile gelip laf bile atamadı :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı