Yararsız Üye
Kilopat
- Makaleler
- 10
Bir sey yanlissa duzeltilmesini istemek gayet seviyeli bir anlayis oluyor. Asil hata hatali olan davranista israr etmekte. Forum disindan da sahsen tanidigim bir kac kisi de bu durum yuzunden pek cok konuya mesaj yazmadan pas geciyor artik. Forumun hatalarindan ya da eksiklerinden kullanicilari sorumlu tutmak cocukca. Her forumun tabii ki kurallari olmasi gerekli fakat bu forum disinda yerli ya da yabanci hic bir forumda bu kadar mantik disi bir uygulamada gormedim. Turkiye'de birakin interneti toplasaniz bir kac BBS oldugu zamandan beri online kullanici olarak yaziyorum bunu.@M3ric Her platformun, her ortamın ya da her topluluğun çoğunlukla kurucuları tarafından konulan bazı kuralları vardır. O kurallar o platformun hitap edeceği kitleyi belirler. Platformun gayet de mantıklı olan kurallarına uymak yerine, hem platformda kalmayı tercih edip hem kurallara uymamak için diretmek hangi seviye bir anlayış peki?
Ayrıca bundan önceki 2 moderatörlük dönemimde de olmayan bir özellik olarak otomatik mesaj düzenleme sistemi yeni sürümde mevcut ki moderatörlerin iş yükünün yarısını tek başına alan bir özellik. Bu özelliği kullanıcılar için de aktif hale getirebilirlerse çoğunluk için daha iyi olacağına katılıyorum.
Forum hassas ama ismi degil deyip baska da bir mesaj yazmiyorum artik bu konuda. Sadece insanlar bir sure sonra yiliyor bu anlamsiz israrlar yuzunden.@M3ric Kime göre neye göre yanlış? Size göre yanlış, bana göre doğru. İşin mantığını yazdım, o mantık dahilinde bakacak olursak bu kuralın kesin sebebi belli. Ayrıca bakın, ben mesaj alıntılamıyorum, etiketliyorum ve kime cevap verdiğim gayet belli oluyor. Alıntılama alışkanlığı mı daha kolay değiştirilebilir yoksa platform için hassas olunan bir konuyu koruyan kuralın mı?
@Zgrrs bu konuda yukarida gayet ayrintli yazmis zaten. Ben platform kurallarina uymamakta ya da kendi yaptigim hatalardan uyari almak konusunda sikintili degilim zaten. Fakat baskasinin yaptigi yazim yanlisindan bana ne diye dusunuyorum. Forumun bu israri da sadece kullanicilari gereksiz strese sokuyor. Insanlar yaptiklari isten ya da dinlenme surelerinden kisip burada birilerine yardimci olmaya calisiyorlar. Ama israrla gramer de gramer diye tutturulunca pek yanit veresi kalmiyor insanin.@M3ric Platformun kuralı %100 Türkçe kelime kullanmak değil, bunun ayrımını yapmak gerçekten bu kadar zor mu? Şu anda kullandığın kelimelerin yarısından daha azı Türkçe, geri kalanların büyük kısmı Farsça, Arapça, Latince ve Fransızca'dan dilimize geçmiş olan kelimeler. Sadece Türkçe kelime kullanmak gibi bir kural mı var ortada? Bu platformda Türkçe grameri ile bir şey yazıyorsanız kurallarına uymak zorundasınız bu kadar basit. Boş yere platform kurallarına uymamak için diretiyorsunuz, bunun kimseye bir faydası yok.
alinti yapilmasindan uyari ya da ceza almak mantik disi.