Need For Speed: Unbound Fiyatı Açıklandı!

Evet dostum var? Başka soru? Göz ardı ettim gitti. Derdim yok ama senin çok derdin var orası da belli :).
Benim Steam hesabımın değeri ne kadar daha bilmeden bu soruya ''evet dostum var'' diyorsan, o sorunun asıl cevabı ''yok''tur. Beni göz ardı etmen gram umrumda değil. ''Benim derdim yok senin derdin çok'' tarzı ilkokul seviyesi konuşmanı bırakıp, derdini emojiyle değil, konuşarak anlatabildiğin zaman belki fikirlerini dikkate alabilirim.
 
NFS Unbound.png


Kendi para birimimde bile bu oyuna 90 kagit vermem. Ben bu paraya Red Dead Redemption 2 almistim. Hatta daha az vermistim diye hatirliyorum. Türkiye icin bölgesel fiyatlandirma yapmalari gerekirdi.
 
Benim Steam hesabımın değeri ne kadar daha bilmeden bu soruya "evet dostum var" diyorsan, o sorunun asıl cevabı "yok"tur. Beni göz ardı etmen gram umurumda değil. "benim derdim yok senin derdin çok" tarzı ilkokul seviyesi konuşmanı bırakıp, derdini emojiyle değil, konuşarak anlatabildiğin zaman belki fikirlerini dikkate alabilirim.

Kendini kandırmaya devam et kanka ben çok güldüm sağ ol :D.
 
Geçen sene PS Store'da bir oyun 700 TL oldu diye Sony'ye laf edip PC'ye geçmiştim. Şimdi Sony PC'ye çıkardığı oyunlarda özel fiyatlandırma yapıp(50 dolarlık oyunları 330TL'den, 60 dolarlık oyunların birini 500 diğerini 600TL'den satışa sundular) diğer firmalar özel fiyatlandırma yapmamaya başladı. Dolar düşükken özel fiyatlandırma yapıp dolar yüksekken niye yapmıyorlar? Ülkenin oyun pazarı zaten iyi değil üstüne kötü ekonomi de geliyor yani adamların "Zaten bu ülkeden bir şey kazanmayacağız bari ucuz yapalım" demeleri çok mu zor? Yurt dışında yaşayanlar ülkemizin Steam pazarını kullanıp ucuza alabiliyor fakat Steam veya oyunu yapan ekip özel bir sistem geliştirse çok kolay çözülmez miydi bu olay? Neyseki şu anlık EA ve Activision gibi dandik oyun yapan dandik firmalar özel fiyatlandırma yapmıyor. Her ne kadar yine iyi bir firma olmasa da Ubisoft, CD Projekt ve Techland(bu ikisi iyi) gibi firmalar eski oyunlara zam yapmayıp yeni oyunları uygun fiyattan çıkarıyor. Onlarda bu işi bıraktığı zaman bir öğrenci olarak korsana dönmekten başka şansım kalmayacak gibi.
 
Call of Duty: Modern Warfare II (2022) de buna çok benzer fiyatta ancak Türkiye'de en çok satanlar listesinde başı çekiyor. Yani alan/alabilen çok fazla insan var.


Oyun firmaları oyunun ne kadar kaliteli/iyi olduğuna bakmaz. Oyunun tam bir oyun olup olmadığına bakarak fiyat biçerler, bu her firma için böyledir. Eğer oyun ara oyun kafasında geliştirilmediyse kötü bile olsa tam fiyattan satışa çıkarırlar.

Sonuçta oyunun ne kadar iyi/kötü olduğu oyuncudan oyuncuya değişir. Sana göre o fiyatı hak etmeyen bir oyunken başkası için o fiyatı hak eden bir oyun olabilir. Bu durumda ne yapacaklar peki her oyuncu için farklı fiyat mı biçecekler? Elbette tam fiyattan çıkartıp takdiri oyunculara bırakacaklar.

Bana soracak olursan Call of Duty: Modern Warfare II de 1.100₺'yi hak edecek bir oyun değil ancak alan tonla oyuncu var.
Yanlış bilmiyorsam çok satanlar listesi kaç kişi tarafından alındığına bakmıyor. Satıştan elde edilen gelire bakıyor. Örneğin 10 TL'lik bir oyunu 10 kişi alırsa 100TL. Ama Call of Duty'yi 1 kişi bile alsa çok satanlarda 10TL'lik oyundan daha önde oluyor.
 
Ea, activision, ubisoft... Oyunculuğun kara lekeleri.
 

Geri
Yukarı