Nefsime hakim olamamaktan 2 ayda 3 kilo aldım

Yani sende bilirsin aslında, abur cuburlar, gazlı içecekler, fast food tarzı yiyecekler, beyaz ekmek, bunlar hep doymuş yağ içerir ve aşırı sağlıksızlardır. Mesela tatlı çekerse canın elma alıp ye. Bol bol baklagil tüket. Beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği al. Eğer besin seçimini doğru yaparsan zaten hem çok yiyip tok kalıyorsun hem kilo almıyorsun.
Pilavlara hamur işlerine ne diyorsunuz peki hocam? Özellikle pirinç ve bulgur. Siyasal nedenlerden dolayı Makarna'yı asla tüketmiyorum.
 
Şekerli şeylerden uzak durman lazım, uyuşturucu bağımlılığı ile neredeyse aynı işliyor vücut için. İşin içine hazır ürünler kadar meyveler de giriyor.
 
6 öğün yemende bir sorun yok. Yediğin miktar ve yaptığın spor önemli. 6 öğünü 2 ana öğün kalanları galeta (3 tane), yoğurt vb. düşük kalorili gıdalarla değiştirirseniz ve günde yarım saat civarı spor yaparsanız düzelirsiniz.

(Tiroid bezinizde bir sıkıntı yoksa tabii. Varsa doktora gidersiniz. Diyet yapmanıza rağmen kilo veremiyorsanız gidip bir tahlil yaptırın.)

Acıkmayı bekleyip çok fazla yemek yerine az az 2-3 saat aralıklarda yemek daha iyi.
 
Son düzenleme:
6 öğün yemende bir sorun yok. Yediğin miktar ve yaptığın spor önemli. 6 öğünü 2 ana öğün kalanları galeta vb. düşük kalorili gıdalarla değiştirirseniz ve günde yarım saat civarı spor yaparsanız düzelirsiniz. (Tiroit bezinizde bir sıkıntı yoksa tabii. Varsa doktora gidersiniz.)
Yediğim öğünlerin hiç hesabını yapmıyorum ama tahmini olarak en fazla 8 öğündür tükettiğim öğün sayısı. Spor yapacağım zaman en az 2 saat yapıyorum arada. Tiroid sorunlarına gelecek olursak eğer TSH değerlerim en son normal değerlerin üstündeydi ilaç kullandım kullandığım ilaç bitirildi ama henüz tahlil yaptırmadım düzelip düzelmediğiyle ilgili. Dahiliye'ye göründüm.
 
Benim bildiğim kadarıyla Tiroid düzelmiyor? Sürekli kullanılması gerekiyor. Yanlış mı biliyorum? (Tamam bu sanırım az çalışması ya da fazla çalışması ile alakalı bir durum. İkisinde farklı tedavi uyguluyor olabilirler.)
 
Son düzenleme:
Başlamayacaksın işte konu kapanacak, ek olarak spor da yapabilirsen denildiği gibi.
Havaların ısındığı ilk aylar 72.5 kiloydum şu anda 75.2.

Benim bildiğim kadarıyla Tiroit düzelmiyor? Sürekli kullanılması gerekiyor. Yanlış mı biliyorum? (Tamam bu sanırım az çalışması ya da fazla çalışması ile alakalı bir durum. İkisinde farklı tedavi uyguluyor olabilirler.)
Ben yanlış bilmiyorsam benim tiroidler hızlı çalışıyordu diye biliyorum.
 

Geri
Yukarı