Netgsm geçiş süreci

Merhabalar forumumuzda operatörün yeni olmasından kaynaklı bir merak ve Bilgi eksiği var. Sizin için deneyimlerimi derlemek istedim.

5 Nisan
Malum operatörlerin fiyatlarından dolayı başvuru yaptım.

5 Nisan 2024/15.16
Web sitesi üzerinden 149₺ karşılığında (90₺ sim +59₺ kargo) sim kartımı siparişini verdim.

Screenshot_2024-04-10-17-10-54-27_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg

5 Nisan 2024/ 19.43
Aynı günün akşamı Aras kargo'dan Mesaj geldi ( Bazı kullanıcılara Hepsijet ile gidiyormuş)
Screenshot_2024-04-10-17-15-06-60_cf3cf72bd8e53b0db7ddb0a6f2208af9.jpg

6 Nisan 2024 12.00
Bir gün sonra
Öğle saatlerinde sim kartım elime ulaştı.
IMG20240406120918.jpg
IMG20240406121130.jpg
IMG20240406122118.jpg

6 Nisan 2024/ 13.00
E-devlet ile abonelik ile onayladım ve kimlik resmini ekledim. Ve Başvuru kimlik belgesi onay bekliyor aşamasında duruyordu ve aradan 4 saat geçti.
Screenshot_2024-04-10-17-27-08-40_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

6 Nisan 2024/17.00
Netgsm müşteri hizmetlerini aradım ve bayrama kadar yetişirse iyi olur dedim.
Temsilci ben burdan bölgeleri onayladım devamı geçiş yapacağınız operatör Vodafone'da dedi .

7 Nisan 2024/12.55
Vodafone'dan bu şekilde bir mesaj geldi ve işlemlerin başladığını anladım.
Screenshot_2024-04-10-17-35-31-17_cf3cf72bd8e53b0db7ddb0a6f2208af9.jpg

7 Nisan 2024/20.45
Netgsm'den gelen SMS
Screenshot_2024-04-10-17-36-27-52_cf3cf72bd8e53b0db7ddb0a6f2208af9.jpg

8 Nisan 2024/18.35
Saat 8 Nisan 2024 18.35 sularında hattım koptu ve 18.47 saatinde Netgsm Hattım açıldı. Sim kartında yazıldığı gibi APN ayarlarını yaptım ve bağlantım kuruldu.

Ve E-devlet'te bu şekilde gözüktü.
IMG_20240410_174212.jpg

Banka Testleri

Ve gelelim en merak edilen kısıma. SMS konusunda ben Akbank-Vakifbank-Papara kullanıyorum

Akbank
Akbank Sim kart blokesi koydu ve Mobilden kaldırdıktan sonra alışveriş Smsleri sorunsuz geldi.
5/6 tane test yaptım.

Vakıfbank
Vakıfbank'ta ise hiçbir bloke ve kısıtlama işlemi olmadan sorunsuz devam etti. Yine aynı şekilde 5/6 test yaptım sorun olmadı.

Papara

Papara'da 5 tane SMS testi yaptım ve 3 SMS geldi ve 2 Tane SMS gelemedi.

Müşteri temsilcisinin dediğine göre bir kesinlikle gelenleri söylüyoruz. Diğer bankalardan bugün gelebilir yarın sorun olabilir. Mağdur olunmaması için kesin olarak gelenleri web sitemize ekliyoruz dedi.

+'lar
Ben Vodafone'den geçiş yaptım.

Çekiş gücü ve internet hızı tatmin etti.

Turkcell Alt yapısı olaması çekim olarak iyi.

-'ler

VoLte ve Vowifi desteği olmadığı için Aramalar birkaç saniye geç bağlanıyor.

Aramalarda inceden bir cızırtı oluyor.

Mobil uygulamadaki kalan kullanım geç geliyor ancak *123# kombinasyonu ile doğru gösteriyor.

Banka konusunda sıkıntı olabilir ancak benim başıma gelmedi sorunun taşınan hatlardan çok genellikle 0510 lu yeni numaralarda oluyor. Demişlerdi farkı forumlarda.

Deneyimlerimi aktardım umarım yardımcı olabilmisimdir okuduğunuz için teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG20240406122118.jpg
    IMG20240406122118.jpg
    141,5 KB · Görüntüleme: 190
  • IMG20240406121130.jpg
    IMG20240406121130.jpg
    103,1 KB · Görüntüleme: 170
  • IMG20240406120918.jpg
    IMG20240406120918.jpg
    59 KB · Görüntüleme: 180
Son düzenleme:
Ziraat ile anlaşması var belki o yüzden ziraat katılım kodları gelmiş olabilir. Ancak anlaşması olmadığı bankalarında bazılarında her defasında sms gelmiyor bir kaç denemede 1 ya da 2 kere sms gelebiliyor.
Evet ben de sistemleri ortaktır diye umuyordum. Tahmin ettiğimiz gibi çıktı.

Birkaç denemede bile olsa iyiymiş başka bankalar. Ama tabi 3 kez falan kod isteyip girmeyince bloke olma riski de var. Yani ilk 3'te gelmesi lazım..

İyi ki geçmişim, ben bir sorun görmedim. Hatta ailem tatilden gelince, onları da geçirebilirim bu şebekeye. Biri İşbankalı, anlaşması var. Digeri de Garanti sanırım ama o işlemlerini netten yapmıyor zaten.

Evet ben de sistemleri ortaktır diye umuyordum. Tahmin ettiğimiz gibi çıktı.

Birkaç denemede bile olsa iyiymiş başka bankalar. Ama tabi 3 kez falan kod isteyip girmeyince bloke olma riski de var. Yani ilk 3'te gelmesi lazım..

İyi ki geçmişim, ben bir sorun görmedim. Hatta ailem tatilden gelince, onları da geçirebilirim bu şebekeye. Biri İşbankalı, anlaşması var. Digeri de Garanti sanırım ama o işlemlerini netten yapmıyor zaten.
İş bankası ve garanti bankası kullanıyorum iki bankada da sorun yok kodlar geliyor.

Çağrı da aldım şimdi. Arayınca direk bağlanmışlar. Hiç sorunsuz 8 dkya yakın konuştuk. Evin içinde farklı konumlarda gezdim.

Hatta babama anlattım ne için arattığımı. Fiyatları da söyledim. Ben de gelince ben de geçeyim dedi. =)
Hayırlı olsun. Sorun yaşamamanıza sevindim. Gayet iş yapıyor :)

Çağrı da aldım şimdi. Arayınca direk bağlanmışlar. Hiç sorunsuz 8 dkya yakın konuştuk. Evin içinde farklı konumlarda gezdim.

Hatta babama anlattım ne için arattığımı. Fiyatları da söyledim. Ben de gelince ben de geçeyim dedi. =)
Hayırlı olsun hocam insanların abarttığı kadar kötü bir ses kalitesi yok. Gayette güzel hizmet veriyorlar. Sadece arada bir internette kesilmeler oluyor oda çok nadir oluyor o kadar.

Çok teşekkür ederim. Sizler @yskaplan @Fallegan ve konuyu açan @Teknoyms arkadaş olmasaydı, cesaret edemezdim.

Zaten hep wifi ile nete bağlanıyorum. Dışarıda işim varsa ya da arkadaşımla buluşacaksam zaten elde telefonla vakit geçirmekten hoşlanmıyorum.

Telefonda da fazla konuşmuyorum. Arada konuşma paketi alıyordum sadece. Özellikle bayram seyran gibi zamanlar mecburen..

Artık acil durumlar için, kenarda bir paketim olacak her ay. Benim için gerçekten çok hayırlı oldu.

En alttan ikinci paketi aldım. 39 liraya 1 GB 250 dk ve 100 sms. Burada normalde interneti hiçbir zaman kullanmayacağım bile. Acil durumda aç kapat ancak...

Konuşmayı da acil durumda 100 az gelir diye 250 aldım. Ki normalde o da asla bitmez. Muhtemelen hiçbir zaman bitmez.

O yüzden bana haydi haydi yeter. Yedek telefon gibi düşünün yani benim normal telefonumu.

Yoksa aktif şekilde neti kullansam, yüksek paketlerden alırdım. Ki onların fiyatı bile gayet uygun diğer şebekelere göre.

Tabi yarın öbür gün zam da gelebilir ama herhalde bir anda da deli gibi artmaz.

Bu arada farkettiniz mi, online işlemlere web ile girince , uygulamadan çok daha fazla şey görüyorsunuz.

Arandığım numara ve süresi bile loglarda görünüyor. Aradığım tamam ama ilk kez arayanın da tutulduğunu gördüm.

Pazarlama smsleri ile ilgili de bir çok seçenek vardı.

İnsanımızda biraz abartma huyu, biraz önyargı, biraz başına birşey gelince toptan karalama huyu var maalesef.. Ama bölge itibariyle sıkıntı yaşayan insanları tenzih ederim.

Belki de biliyorsunuzdur ama netteki şikayetleri okuyunca, paketin otomatik yenilenmemesi veya faturayı ödemediğinden paketin yenilenmemesi gibi şikayetler gördüm. O konuları takip etmek lazım sadece. Yenilendi mi teyit etmeden kullanmamak lazım.

Screenshot_20240830_191052_Via.jpg

Bu resmi de oradan aldım. Fatura Stop da nedir anlamadım. 600 lira diyor tamamına.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim. Sizler @yskaplan @Fallegan ve konuyu açan @Teknoyms arkadaş olmasaydı, cesaret edemezdim.

Zaten hep wifi ile nete bağlanıyorum. Dışarıda işim varsa ya da arkadaşımla buluşacaksam zaten elde telefonla vakit geçirmekten hoşlanmıyorum.

Telefonda da fazla konuşmuyorum. Arada konuşma paketi alıyordum sadece. Özellikle bayram seyran gibi zamanlar mecburen..

Artık acil durumlar için, kenarda bir paketim olacak her ay. Benim için gerçekten çok hayırlı oldu.

En alttan ikinci paketi aldım. 39 liraya 1 GB 250 dk ve 100 sms. Burada normalde interneti hiçbir zaman kullanmayacağım bile. Acil durumda aç kapat ancak...

Konuşmayı da acil durumda 100 az gelir diye 250 aldım. Ki normalde o da asla bitmez. Muhtemelen hiçbir zaman bitmez.

O yüzden bana haydi haydi yeter. Yedek telefon gibi düşünün yani benim normal telefonumu.

Yoksa aktif şekilde neti kullansam, yüksek paketlerden alırdım. Ki onların fiyatı bile gayet uygun diğer şebekelere göre.

Tabi yarın öbür gün zam da gelebilir ama herhalde bir anda da deli gibi artmaz.

Bu arada farkettiniz mi, online işlemlere web ile girince , uygulamadan çok daha fazla şey görüyorsunuz.

Arandığım numara ve süresi bile loglarda görünüyor. Aradığım tamam ama ilk kez arayanın da tutulduğunu gördüm.

Pazarlama smsleri ile ilgili de bir çok seçenek vardı.

İnsanımızda biraz abartma huyu, biraz önyargı, biraz başına birşey gelince toptan karalama huyu var maalesef.. Ama bölge itibariyle sıkıntı yaşayan insanları tenzih ederim.

Belki de biliyorsunuzdur ama netteki şikayetleri okuyunca, paketin otomatik yenilenmemesi veya faturayı ödemediğinden paketin yenilenmemesi gibi şikayetler gördüm. O konuları takip etmek lazım sadece. Yenilendi mi teyit etmeden kullanmamak lazım.

Eki Görüntüle 2298470

Bu resmi de oradan aldım. Fatura Stop da nedir anlamadım. 600 lira diyor tamamına.
Fatura Stop tam anlamadım, Netgsm de şu an yok bu özellik.

Ben de hiçbir yerde görmedim. Ama online işlemlere webden girince görünüyor. Üstelik beni de içinde gibi göstermiş. Mantıksız geldi.
Büyük ihtimalle Fatura Stop özelliği belirli bir ücreti aşınca devreye giriyor olabilir. Yani paketin bitince durdurma değil de belirlediğin fiyatı aşınca daha fazla ücret yansımaması için olabilir.

Ek olarak da bugüne kadar paketimin yenilenmeme gibi bir sorunu olmadı.

Büyük ihtimalle Fatura Stop özelliği belirli bir ücreti aşınca devreye giriyor olabilir. Yani paketin bitince durdurma değil de belirlediğin fiyatı aşınca daha fazla ücret yansımaması için olabilir.

Ek olarak da bugüne kadar paketimin yenilenmeme gibi bir sorunu olmadı.
Ekrandaki o 3 lira borç gitti.

Paket yenilendi. Ama kullanmadığım eskileri de silinmemiş gibi duruyor.

Çözemedim.

Screenshot_20240901_005118_Netgsm Hesabm.jpg

Güncelleme:

Bu kısım düzeldi ve güncel faturada 39 yazmaya başladı. Yani 2 günlük geçişim için bana bir tam paketlik fatura mı çıkarttılar yoksa peşin mi alıyorlar bu Eylül paketi mi?

Talep açıyorum menüden ama dönüş yapmıyorlar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı