NetSpeed İnternet Servis Sağlayıcı İncelemesi

Öncelikle bu incelemede diğer servis sağlayıcılardan tarife fiyatı, hız olarak uygun ve taahhütsüz olduğu için tercih ettim. İlk olarak müşteri hizmetlerini arayıp bulunduğum lokasyon için internet hizmeti verip veremeyeceklerini öğrendim akabinde tarifelere bakıp bana uygun olan 'SPEED 75' tarifesini belirleyip gerekli belgeleri Netspeed'in sitesinden çekip sitedeki örnek formlara göre doldurup kargo ile yolladım. (Ulaşması 3 gün sürdü)

Onlara ulaştıktan sonra beni arayıp gerekli bilgileri verip işlemlerin başladığını ilettiler. 1 gün sonrasında tekrar arayıp boş port olmadığını ve Türk Telekom ekiplerine port talebinde bulunduklarını söylediler, akabinde her gün belirli saatlerde portların kontrol edildiği bilgisini verdikten sonra beklemeye başladım. Ve 1 hafta kadar bu böyle sürdü, ardından arayıp portun bulunduğunu söyledikten ve ben onay verdikten sonra(10.30 gibi) ve aynı gün saat 15:30 gibi Türk Telekom ekipleri gelip bağlantıları yaptılar. Ardından ben de modem bağlantıları gerçekleştirdim ve kullanıcı ve şifremin iletilmesini bekledim. İletildikten sonra modem kurulumunu yaptım ama bir sorun vardı kullanıcı bilgilerimi girdiğim halde internetim yoktu nedeni ise modemin 'IP 'alamaması sorunu vardı hemen müşteri hizmetlerini aradım ve durumu izah ettim, arıza kaydı oluşturdular ve bir kaç saat içinde sorunum düzeldi. Şu an itibariyle interneti sıkıntısız bir şekilde kullanabiliyorum.
Sorularınız olursa cevaplayabilirim.

Genel olarak artıları müşteri hizmetlerinin tavrı ve teknik destek ekibindeki arkadaşların bilgisinden memnun kaldım gayet ilgili ve bilgiliydiler.
  • Satış sonrası destek
  • Taahhütsüz olması
  • Fiyatlarının diğer firmalara karşı uygun olması
Eksileri
  • Aktivasyon ücretinin fazla olması (60₺)
xDSL İstatistikleri
hat bilgileri.PNG

Gelelim Hız Testlerine

Türksat Kablonet-Kayseri

Türk Telekom Asya

Türknet

Usa AT&T

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğiniz firmanın geçmişini araştırmanızı tavsiye ederim kullanıcılarını nasıl mağdur ettiğini o zaman anlarsınız gerek altyapı, gerek hizmet konusunda verdiğiniz ücret de cabası. Bu tür servis sağlayıcılar Türk telekom'un iş ortaklarıdır yani çoğu kiralama yöntemiyle hizmet verirler kullanıcılarına bu nedenle altyapı ile ilgili bir sorun olduğunda bu işten kendisi de zararlı çıkacaktır. Bu nedenle sorun olacağını zannetmiyorum. Zamanında Türk Telekom da kullandım gayet iyi biliyorum.(n) Gerçekleri görmek istiyorsanız BTK raporlarına bakabilirsiniz.
Ben de zaten tam olarak da bu sebepten ötürü bu yorumu yazdım. Ben Turknet'ten aldım 1 ay sonunda sorunum çözülmedi kesinlikle beni her aradıklarında Türk Telekom'dan randevu aldık bekliyoruz dendi, o ayın parasını ödeyip koşarak uzaklaştım. Merak etmeyin yani kafamızdan sıkmıyoruz yazdığımız şeyleri. Bunlar tecrübedir.

Ben de zaten tam olarak da bu sebepten ötürü bu yorumu yazdım. Ben Turknet'ten aldım 1 ay sonunda sorunum çözülmedi kesinlikle beni her aradıklarında Türk Telekom'dan randevu aldık bekliyoruz dendi, o ayın parasını ödeyip koşarak uzaklaştım. Merak etmeyin yani kafamızdan sıkmıyoruz yazdığımız şeyleri. Bunlar tecrübedir.
Firma ile sizin aranızda gecen bir durum olduğu için ne desem yanlış olur. O yüzden sizin tercihiniz.

Merhaba , ben önceden göknet kullandım 3 5 mbit hız aldım. Sonra Türk Telekom 35mbit hız aldım 33 mbit rahat kullanıyorum. 3 Mbit upload veriyor. Türknet bana 16 mbit verebiliriz diyor ben zaten TürkTelekom dan 33 mbit alıyorum sıkıntım yok. Netspeed geçmeyi düşünüyorum onlarda 75 mbit kadar verebiliriz diyorlar. Bazı kişiler kopma ping sorunları var diyorlar. Sizce geçmelimiyim? Önerirmisiniz ?

Merhaba , ben önceden göknet kullandım 3 5 mbit hız aldım. Sonra Türk Telekom 35mbit hız aldım 33 mbit rahat kullanıyorum. 3 Mbit upload veriyor. Türknet bana 16 mbit verebiliriz diyor ben zaten TürkTelekom dan 33 mbit alıyorum sıkıntım yok. Netspeed geçmeyi düşünüyorum onlarda 75 mbit kadar verebiliriz diyorlar. Bazı kişiler kopma ping sorunları var diyorlar. Sizce geçmelimiyim? Önerirmisiniz ?
Evet, geçip test etmenizi öneririm. Hiç kopma vs. yaşamadım.

Evet, geçip test etmenizi öneririm. Hiç kopma vs. yaşamadım.

Türk Telekom'dan geçiş yapmayı düşünüyorum "Hiper 200" adlı VDSL tarifeye önerirmisiniz oyun pingleri kopma vs. sıkıntı yaşadınızmı ayrıca kendilerinde ulaştım adres kodumla beraber VDSL tarifelerde max:50 mbit veriliyordu ancak 3-4 site daha baktım 62 max gösterdi hepi ve birisi bu tarifeye geçti onun altyapısı da 50mbit destekliyordu 70 mbit alıyor bu tarifede görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.

Türk Telekom'dan geçiş yapmayı düşünüyorum "Hiper 200" adlı VDSL tarifeye önerirmisiniz oyun pingleri kopma vs. sıkıntı yaşadınızmı ayrıca kendilerinde ulaştım adres kodumla beraber VDSL tarifelerde max:50 mbit veriliyordu ancak 3-4 site daha baktım 62 max gösterdi hepi ve birisi bu tarifeye geçti onun altyapısı da 50mbit destekliyordu 70 mbit alıyor bu tarifede görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.
Evet öneririm ancak hattınızla ile ilgili değerleri modeminizde bulunan hat bilgilerinden Max. Ulaşılabilir Hız veya Max. Veri Oranı olarak belirtilmiştir. Oyunlarda ping vs. sorunu yaşamadım. Ping değerlerim şu an için stabildir.

Evet öneririm ancak hattınızla ile ilgili değerleri modeminizde bulunan hat bilgilerinden Max. Ulaşılabilir Hız veya Max. Veri Oranı olarak belirtilmiştir. Oyunlarda ping vs. sorunu yaşamadım. Ping değerlerim şu an için stabildir.

sağolun ancak anlamadığım bişey var netspeed dahil diğer siteler 50 ile 62 Mbps desteklediğini söylüyor altyapımın ancak xDsl kısmına girdiğimde (modemde) değişiklik göstererek 23.9, 24, 23.8 ,23.6 gibi değerler var konuyu biraz açabilirmisiniz yani bu değerler kısıtlanmış değerler mi ?

2018-11-28 (1).png

Şuan inanamıyorum dün baktığımda 24 yazıyordu bugün 67 olmuş uğurlu geldiniz, teşekkür ederim .

sağolun ancak anlamadığım bişey var netspeed dahil diğer siteler 50 ile 62 Mbps desteklediğini söylüyor altyapımın ancak xDsl kısmına girdiğimde (modemde) değişiklik göstererek 23.9, 24, 23.8 ,23.6 gibi değerler var konuyu biraz açabilirmisiniz yani bu değerler kısıtlanmış değerler mi ?

Eki Görüntüle 347251

Şuan inanamıyorum dün baktığımda 24 yazıyordu bugün 67 olmuş uğurlu geldiniz, teşekkür ederim .
Değerler yoğunluğa bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Modem değerlerinizde 'Attainable Net Data Rate' olarak maksimum alacabileceğiniz değerler belirtilmiş. 'Upstream' yani Gönderme hızı (27.95Mbps), 'Downstream' İndirme hızı (67.18Mbps) görünüyor. Hattınıza tanımlı internet paketinizin hızı ise şu an Download 24Mbps, Upload 3Mbps 'dir.

Değerler yoğunluğa bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Modem değerlerinizde 'Attainable Net Data Rate' olarak maksimum alacabileceğiniz değerler belirtilmiş. 'Upstream' yani Gönderme hızı (27.95Mbps), 'Downstream' İndirme hızı (67.18Mbps) görünüyor. Hattınıza tanımlı internet paketinizin hızı ise şu an Download 24Mbps, Upload 3Mbps 'dir.

Teşekkür ederim bu arada netspeed'e sordum yeni tarifeler 31 Aralık'a kadar yürürlüğe girer dediler ama sence fiyat ve değerler nasıl olur ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı