Çözüldü Netspeed Keenetic Omni KN-2011 bağlantı kopuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CancurFear

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba 3 yıldır Keenetic KN-2011 VDSL modem kullanmaktayım fakat 3 gündür sürekli ağ kopmaları yaşıyorum. Netspeed müşteri hizmetleri sorun modemde dedi. Yine de teknik ekip gelip (TT) 4 port değiştirdi. Yine aynı sorun devam ediyor. Acaba bana yeni bir modem öneriniz var mı? Ya da sorunu çözebilir miyim? Yardımcı olur musunuz?

Çözüm
Ethernet ile %100 kullanım sırasında kesiliyor ama kablosuzda problem yok mu yoksa arada sırada hepten mi kesiliyor?

15-20 dk bir hepten gidiyor hocam.

Hepinize çok teşekkür ederim. Sonunda sorunu giderdim. Sadece kanalları tek tek değiştirerek bunu hallettim. Aynı sorunu yaşayan olursa mutlaka internet bölümünden wısp'a girip kablosuz bağlantı ayarlarından kanal numarasını değiştirmeyi deneyin.

çözüm.png
@CancurFear o modemin arayüzüne hakim değilim ama snr değeri ve hat zayıflaması kısmını bulabilirsen daha net bir sonuca ulaşırız. Problemin dsl hattından da kaynaklanıyor olabilir çünkü. Bir de hangi hız paketini kullanıyorsun?

@CancurFear Bak böyle bir şey buldum google dan.

"Keenetic DSL modem router cihazların web arayüzünde başlangıç sayfasında Sistem gösterge paneli bölümünde 'İnternet' başlığı altında, VDSL bağlantı durumunu, mevcut parametrelerini görebilir ve tanılama ile ilgili hızlı verilere kendiniz buradan erişebilirsiniz. 'Daha fazla göster' e tıklayarak bağlantı ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz."

@CancurFear o modemin arayüzüne hakim değilim ama SNR değeri ve hat zayıflaması kısmını bulabilirsen daha net bir sonuca ulaşırız. Problemin DSL hattından da kaynaklanıyor olabilir çünkü. Bir de hangi hız paketini kullanıyorsun?

Hocam 100 megabitlik paketle devam ediyorum ama frekans ile ilgili sorun yaşadığım için 70 veya 50 megabite sabitlemişlerdi.

Hocam 100 megabitlik paketle devam ediyorum ama frekans ile ilgili sorun yaşadığım için 70 veya 50 megabite sabitlemişlerdi.
İşte onu tam olarak bahsettiğim değerleri verirsen daha iyi değerlendirebiliriz. Tam da bu konuyla alakalı benim bahsettiğim şey. Gürültü seviyesi (SNR) minimum 6 olmalı ama senin durumunda 15 in üzerinde olmasını bekliyorum açıkçası...

İşte onu tam olarak bahsettiğim değerleri verirsen daha iyi değerlendirebiliriz. Tam da bu konuyla alakalı benim bahsettiğim şey. Gürültü seviyesi (SNR) minimum 6 olmalı ama senin durumunda 15'in üzerinde olmasını bekliyorum açıkçası...

Attığım görselde alt kısımda 8 seçili hocam.

Dosya Ekleri

• bu olabilir.png
    bu olabilir.png
    175,6 KB · Görüntüleme: 19
Attığım görselde alt kısımda 8 seçili hocam.
Hocam seçilebilir SNR değeri olan modemlerle tecrübem yok ama SNR ne kadar düşükse o kadar yüksek hızları görürsün ama kopmalar yaşanabilir, SNR ne kadar yüksek ise kopma sorunun azalır bunu kendin deneyimleyip test edebilirsin. Hangi değerler var bilmiyorum ama etkili bir bağlantı için 15 üzeri olması iyidir sanıyorum ki.

Bu arada dsl hat eski veya bakımsız ise yüksek hız alabiliyor olman önemli değil hızına limit koyarsan daha stabil bağlantıya ulaşman da olası...

Ethernet ile %100 kullanım sırasında kesiliyor ama kablosuzda problem yok mu yoksa arada sırada hepten mi kesiliyor?

Hepinize çok teşekkür ederim. Sonunda sorunu giderdim. Sadece kanalları tek tek değiştirerek bunu hallettim. Aynı sorunu yaşayan olursa mutlaka internet bölümünden wısp'a girip kablosuz bağlantı ayarlarından kanal numarasını değiştirmeyi deneyin.

çözüm.png

Son düzenleme:
Çözüm

Eki Görüntüle 2501633
Dsl ışığı yanıp sönüyor kopma esnasında demişsin, bunu wifi kanalını değiştirerek çözemezsin. İkisi farklı şeyler. Muhtemelen tam anlatamadın problemi, sonuç olarak problem kalktıysa sıkıntı yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı