Netspeed yine mi çöktü?

bu tip şeyler oluyorsa o issden daha hayır gelmez, bugün türknete geçen var mı sorun yaşattılar mı geçişte, 3 ay dolmadan nasıl geçiş yapabiliriz, telekomun koyduğu bu kuralı hattı sonlandırmadan nasıl değiştirebilirim.

kamu sitelerinede giriş yapılmıyor, birçok site açılmıyor, daha bundan bir cacık olmaz, saldırı felan hikaye, kapasitelerinden fazla müşteri aldılar diğer arkadaşın dediği gibi, o kitleyi karşılayabilecek server altyapısı bunlarda yok, nasıl çözeceklerine dair fizibilite etütleri de yok, Allah kahretsin 3 kuruş için keşke netgsm den geçmeseydim.

bu tip şeyler oluyorsa o issden daha hayır gelmez, bugün türknete geçen var mı sorun yaşattılar mı geçişte, 3 ay dolmadan nasıl geçiş yapabiliriz, telekomun koyduğu bu kuralı hattı sonlandırmadan nasıl değiştirebilirim.

kamu sitelerinede giriş yapılmıyor, birçok site açılmıyor, daha bundan bir cacık olmaz, saldırı felan hikaye, kapasitelerinden fazla müşteri aldılar diğer arkadaşın dediği gibi, o kitleyi karşılayabilecek server altyapısı bunlarda yok, nasıl çözeceklerine dair fizibilite etütleri de yok, Allah kahretsin 3 kuruş için keşke netgsm den geçmeseydim.
3 ay olmadan geçilmiyor hocam bende yeni geçmiştim needspeede
türk telekomdan sıfırdan başvurdum nedspeede ise iptal dilekçesi verdim.
yeni abonelik başlatırken (taşıma değil sıfır abonelik) sadece 88 lira kurulum parası varmış ekstra ücret yok öyle dediler.
ben turk telekoma geçtim farklı firmalarda kurulum aktivasyon ücreti olabilir ttnette yok bilgininze

@trustright, Netspeed'e bant daraltması mı uygulanıyor? Anlamadım.
Sizin internete bağlandığınız nokta Türkiye'deki Netspeed bağlantı noktası. Ancak internet yüzlerce bağlantı noktasından oluşmakta. Bu bağlantı noktalarına server noktaları diyoruz, bu server noktalarında internet siteleri gibi bir çok bağlantı saklanıyor. Siz internete bağlanmak istediğinizde öncelikle internet sağlayıcınızın bağlantı noktasından geçerek ardından, örneğin Youtube'a bağlanacaksanız, Youtube'ın saklı olduğu Amerika bazlı bağlantı noktasına bağlanıyorsunuz.

Aynı zamanda sizin internete bağlandığını Netspeed bağlantı noktasına dışarıdaki bağlantı noktalarından saldırı yapılarak yavaşlatılmaya veya yoğun trafik oluşturarak çökertilmeye çalışıldığını düşünün. Bu saldırılar da aynı şekilde Youtube'ın ve binlerce sitenin saklı olduğu Amerika bazlı bağlantı noktalarından olduğunu düşünün. Bu bağlantıları ayıklayıp engellemeye çalışabilirsiniz ancak sürekli konum/IP/kimlik değiştirerek kendilerini saklamaya çalıştıklarından bu mümkün değil. Bu nedenle saldırıyı en aza indirmenin en basit çözümü tüm Amerika bağlantı noktasını en yavaşa indirerek buradan gelen saldırıların hızını da en yavaşa çekmek oluyor. Fakat aynı şekilde burada olan tüm websiteleri de aşırı yavaşlamış oluyor.

Sizin internete bağlandığınız nokta Türkiye'deki Netspeed bağlantı noktası. Ancak internet yüzlerce bağlantı noktasından oluşmakta. Bu bağlantı noktalarına server noktaları diyoruz, bu server noktalarında internet siteleri gibi bir çok bağlantı saklanıyor. Siz internete bağlanmak istediğinizde öncelikle internet sağlayıcınızın bağlantı noktasından geçerek ardından, örneğin Youtube'a bağlanacaksanız, Youtube'ın saklı olduğu Amerika bazlı bağlantı noktasına bağlanıyorsunuz.

Aynı zamanda sizin internete bağlandığını Netspeed bağlantı noktasına dışarıdaki bağlantı noktalarından saldırı yapılarak yavaşlatılmaya veya yoğun trafik oluşturarak çökertilmeye çalışıldığını düşünün. Bu saldırılar da aynı şekilde Youtube'ın ve binlerce sitenin saklı olduğu Amerika bazlı bağlantı noktalarından olduğunu düşünün. Bu bağlantıları ayıklayıp engellemeye çalışabilirsiniz ancak sürekli konum/IP/kimlik değiştirerek kendilerini saklamaya çalıştıklarından bu mümkün değil. Bu nedenle saldırıyı en aza indirmenin en basit çözümü tüm Amerika bağlantı noktasını en yavaşa indirerek buradan gelen saldırıların hızını da en yavaşa çekmek oluyor. Fakat aynı şekilde burada olan tüm websiteleri de aşırı yavaşlamış oluyor.
Bunun sonu nasıl bitecek dersiniz? Netspeed bunun altından kalkabilecek mi? Şu saatte sorunlar devam etmekte...

Bunun sonu nasıl bitecek dersiniz? Netspeed bunun altından kalkabilecek mi? Şu saatte sorunlar devam etmekte...
Şu anda asıl önemli olan Netspeed'in bunun altından kalkıp kalkamaması değil. Toplu bir şekilde şikayet yapılarak TTNET'in denetim ile yüklü bir ceza alınmasının sağlanması. Eğer bu tekelleşme saldırısı başarılı olursa Turknet, Millenicom vb. hepsi teker teker aynı şeye maruz kalacaklar. Tamamen tekelleştiklerinde ise tekrardan kota sistemi ve fahiş fiyatlar vb. uygulamaları koyabilecekler.

Olayın detaylarını bu mesajımdan inceleyebilirsiniz. Netspeed çöktü mü?

Şu anda asıl önemli olan Netspeed'in bunun altından kalkıp kalkamaması değil. Toplu bir şekilde şikayet yapılarak TTNET'in denetim ile yüklü bir ceza alınmasının sağlanması. Eğer bu tekelleşme saldırısı başarılı olursa Turknet, Millenicom vb. hepsi teker teker aynı şeye maruz kalacaklar. Tamamen tekelleştiklerinde ise tekrardan kota sistemi ve faiş fiyatlar vb. uygulamaları koyabilecekler.

Olayın detaylarını bu mesajımdan inceleyebilirsiniz. Netspeed çöktü mü?
TTNET'in şikayet edilmesi sonucunun ne olacağını şimdiden görebiliyorum, hiçbir şey...

TTNET'in şikayet edilmesi sonucunun ne olacağını şimdiden görebiliyorum, hiçbir şey...
Denetim şikayetleri sonucunda düşündüğünüz gibi "hiçbir şey" olmuyor değil. Bir çok şirketi denetim yapılması için delillerle birlikte CİMER üzerinden şikayet ettim (bunlar internetten aldığım elektroniklerle ilgili kanun tanımaz davranışlarla ilgiliydi), bazılarından 1 yıl sonra Ticaret Bakanlığından aranarak şikayetimin karşı taraf ile paylaşılması için onay istediler. Yani denetim ve ceza durumu hala var sadece yavaş. Toplu bir şekilde yapılırsa ancak hızlandırılabilir.

Denetim şikayetleri sonucunda düşündüğünüz gibi "hiçbir şey" olmuyor değil. Bir çok şirketi denetim yapılması için delillerle birlikte CİMER üzerinden şikayet ettim, bazılarından 1 yıl sonra Ticaret Bakanlığından aranarak şikayetimin karşı taraf ile paylaşılması için onay istediler. Yani denetim ve ceza durumu hala var sadece yavaş. Toplu bir şekilde yapılırsa ancak hızlandırılabilir.
İlettiğin linkteki şikayet şablonu ile bende açıyorum. Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı