Notebook altına fan koyulursa işlemcinin ısınması önlenir mi?

Katılım
15 Aralık 2020
Mesajlar
3.636
Makaleler
1
Çözümler
24
Merhabalar, benim bir laptopum var ve işlemcisi oyunlarda ısınıyor. Ben de bunu hep merak etmişimdir. Altına fan koyarsak işlemcinin ısınmasını önleyebilir miyim, yoksa illa termal macun sürmek zorunda mı kalırım?
 
Notebook fanı işe yarıyor aslında belki senin notebook da işe yaramamıştır benim arkadaşım kullanıyor ve bayağı fark ediyormuş.
Bu video daki bilgisayar bana ait değil. Ve hayır gerçekten işe yaramıyor. Ha bir avantajları da var mesela stand olarak kullanılabilir ya da hareket ettirdiğinizde pc de onunla birlikte hareket eder ama soğutmaz. Normalde 80 celcius derece olan bir pc bu altlıkla taş çatlasın olsa 76 olur. Üstüne bir de pc'nin altından taşan ve yüzünüze vuran rüzgar var. PC'nin altındaki delikler sanki çok genişmişler gibi içeri doğru bir hava akımı yaratmanın bir anlamı yok. PC ısınıyorsa bunun sebebi zaten mevcut soğutma düzeneğinin verimsiz ya da yetersiz çalışıyor olmasından, başka bir deyişle makinanın içerideki sıcak havayı tahliye etmekte zayıf kalmasından. Siz alttan gelişine hava üflediğinizde (ki bu da bildiğiniz oda sıcaklığı, soğuk hava da değil), bu içerideki sıcaklığa etki etmiyor. Sadece PC'nin alt kasasını soğutuyor bu sadece bir iki derece düzeltebiliyor. Ama ne pahasına? Vakum aldığınız zaman çalışma prensibi gereği içerideki sıcak havayı dışarı çekip mevcut soğutma sistemine destek olduğu için verimli bir soğutma sağlanabiliyor. Şüphesiz ki vakumda mükemmel bir alet değil çıkardığı ses olsun pc hareket edince onu da ayrıca hareket ettirmeniz olsun çeşitli sorunları var ancak mevzu bahis soğutmaya olan etkisi olunca kesinlikle işe yarıyor.
 
Artı -1 Eksi

Geri
Yukarı