Nothing Phone 1 mi A36 mı?

Batarya konusunda Samsung üstün, kas gücü anlamında nothing bir tık önde ancak kullanım amacımız belli. Arka kamerada nothing, ön kamerada ise Samsung fark atmış. Tasarım kişisel bir tercihtir. Güvenilirlik anlamında ise Samsung'un yıllardır pazarda yer alması ve nothing markasının 3-4 sene önce kurulması.
Hangisinden bahsettiğinize bağlı , 2a 5000mah kullanıyor 1 ise 4500mah genel performans olarak açıkça nothing daha önde,arka ve ön kamera olarak nothing 1 hala önde daha iyi ancak eşit diyelim 2a ya gelince ise 2a'nın ön kamerası büyük bir fark atıyor tasarıma benimde lafım yok samsung cihazda kullandım senelerdir pazarda evet ama güvenilirliği hala yeterli değil ve nothing 4 senedir piyasada olmasına rağmen samsung ile güvenilirlik konusunda yarışır

iki telefonu da yarıştırmıyorum az çok aynılar nothing 1 ile samsung a36 ancak nothing 1 e o parayı vermek yerine az daha ekleyip 2a almak çok daha mantıklı çünkü hem bu karşılaştırılan iki modelden de, kamera işlemci olarak daha iyi ancak konuyu oluşturan 2-3 güncelleme sonra kasmaları göze alacak ise yani güncellemenin büyük önemi var ise a36 alabilir tabii orası ayrı

Samsung al geç. Bu sene çıkmış ve 6 yıl güncelleme desteği alacak bir telefon. Diğer tarafta 2022 de çıkmış ve artık güncelleme almayacak bir telefon var. Üst segmentte her yıl Iphone, orta segmentte samsung üstünlüğü vardır. İnsanlar boşuna samsung tercih etmiyor.2023 2024 en çok satan modeller. 2025 ilk çeyreğinde de durum farksız isteyen olursa atabilirim.
1750418156972.png

Hangisinden bahsettiğinize bağlı, 2A 5000MAH kullanıyor 1 ise 4500MAH genel performans olarak açıkça nothing daha önde, arka ve ön kamera olarak nothing 1 hala önde daha iyi ancak eşit diyelim 2A ya gelince ise 2A'nın ön kamerası büyük bir fark atıyor tasarıma benim de lafım yok Samsung cihazda kullandım senelerdir pazarda evet ama güvenilirliği hala yeterli değil ve nothing 4 senedir piyasada olmasına rağmen Samsung ile güvenilirlik konusunda yarışır.

Konu nothing 2A ise bir şey diyemem hocam. A36 5000 mAh kullanıyor. Phone 1 baz alarak kıyaslama yaptım 2A kendi standartlarına göre A36'dan iyi olabilir tabii ki de. Ama tabii 256 GB modellerinde yaklaşık 3 bin liralık fark var.

Konu nothing 2A ise bir şey diyemem hocam. A36 5000 mAh kullanıyor. Phone 1 baz alarak kıyaslama yaptım 2A kendi standartlarına göre A36'dan iyi olabilir tabii ki de. Ama tabii 256 GB modellerinde yaklaşık 3 bin liralık fark var.
yani phone 1'i baz alırsanız işlemci vs dışı a36 daha iyi bir seçenek bende her telefonu 128gb baz alarak eleştirdim tahmini ikisinden 1-2k fark var ama değer mi değer

Samsung al geç. Bu sene çıkmış ve 6 yıl güncelleme desteği alacak bir telefon. Diğer tarafta 2022 de çıkmış ve artık güncelleme almayacak bir telefon var. Üst segmentte her yıl Iphone, orta segmentte samsung üstünlüğü vardır. İnsanlar boşuna samsung tercih etmiyor.2023 2024 en çok satan modeller. 2025 ilk çeyreğinde de durum farksız isteyen olursa atabilirim. Eki Görüntüle 2516804
dostum fazla satması daha iyi olduğu anlamına gelmiyor ancak sen bilirsin yinede

Nothing işlemci kamera vs. Açısından çok daha iyi bir seçim olacaktır ayrıca bu fiyat bandındaki telefonlarda güncellemeyi pek de önemsememeniz gerekiyor çünkü o cihaz 6 sene güncelleme alsa bile o güncellemelerde çok kasar yetersiz kalır mesela Samsung aldın o 2-3 güncellemede çok yavaşlayacak falan filan o yüzden genel işlemci kamera performans oyun diyorsan nothing çok çok daha mantıklı ama önerim bu fiyat içerisinde nothing 2A nedenini söyleyeyim bu söylediğiniz ikisinden de iyi ve sizi kolay kolay zora sokacak bir telefon değil nothing 1 ve A36 ya göre çok çok daha memnun kalırsınız tahmini fiyatı ise dediğiniz telefonlar ile de aynı.

Ekstradan da not düşeyim fiyatları bayağı düşecek Nothing'in çünkü Türkiye'de üretime başlıyorlar hatta sabrederim derseniz 3A da çıkacak yakında.

Nothing 2A bütçemi fazla aşıyor, 3 bin belki ondan biraz daha fazla bir fark var. Durumumu daha iyi izah etmek için: 5-6 yıldır Redmi Note 8 kullanıyorum ve memnunum ama artık milatını doldurdu. Bu yüzden ortalama bir cihaz arıyorum. 2A bütçesine çıkabilecek olsam Honor serisini düşünmüştüm. Şayet dediğiniz gibi fiyatlar düşerse -ki ben ülkemizde bu durumun olacağını zannetmiyorum- dediğiniz modeli dikkate alabilirim.

A36 Android 18'e kadar yolu var ve kolay kolay eskimez. Eski Samsung modellerinde Exynos işlemcilerden dolayı bu tarz sıkıntılar olabiliyordu ancak Snapdragon 6 gen3 bu güncellemeleri rahatlıkla kaldırabilecek seviyede.

A36 derim hocam neredeyse fark yok göz zevkinize göre ama Samsung daha güvenilir.

Biraz araştırma yaptığımda Samsung'un Snapdragon ile iyi optimize olamadığından bahsediliyor. Açıkçası dediğiniz şeyi tam anlayamadım. Eskiden 800 serisi falan vardı ama sanırım artık değişmiş, tam bir donanım bilgisine sahip değilim bu yüzden. Exynos modeli olan, Note serisini ve j serisini kullandım. Samsung'un Exynos'u başarılı değil, Snapdragon olarak tam bir bilgiye sahip değilim.

Yani Phone 1'i baz alırsanız işlemci vs dışı A36 daha iyi bir seçenek bende her telefonu 128 GB baz alarak eleştirdim tahmini ikisinden 1-2K fark var ama değer mi değer.

Dostum fazla satması daha iyi olduğu anlamına gelmiyor ancak sen bilirsin yine de.

Biraz önce np 1 tarafına daha iyi derken neden birden Samsung tarafına geçtik orayı kestiremedim. Sorun sadece işlemci mi? Telefonu sonuçta tek bir kriterden değerlendirmiyoruz.

Nothing 2A bütçemi fazla aşıyor, 3 bin belki ondan biraz daha fazla bir fark var. Durumumu daha iyi izah etmek için: 5-6 yıldır Redmi Note 8 kullanıyorum ve memnunum ama artık milatını doldurdu. Bu yüzden ortalama bir cihaz arıyorum. 2A bütçesine çıkabilecek olsam Honor serisini düşünmüştüm. Şayet dediğiniz gibi fiyatlar düşerse -ki ben ülkemizde bu durumun olacağını zannetmiyorum- dediğiniz modeli dikkate alabilirim.

Biraz araştırma yaptığımda Samsung'un Snapdragon ile iyi optimize olamadığından bahsediliyor. Açıkçası dediğiniz şeyi tam anlayamadım. Eskiden 800 serisi falan vardı ama sanırım artık değişmiş, tam bir donanım bilgisine sahip değilim bu yüzden. Exynos modeli olan, Note serisini ve j serisini kullandım. Samsung'un Exynos'u başarılı değil, Snapdragon olarak tam bir bilgiye sahip değilim.

Biraz önce np 1 tarafına daha iyi derken neden birden Samsung tarafına geçtik orayı kestiremedim. Sorun sadece işlemci mi? Telefonu sonuçta tek bir kriterden değerlendirmiyoruz.

Hocam benim bildiğim kadarıyla Snapdragon iyi çalışır A36'da birkaç gün içinde bende A36 alacağım. 6 gen 3 sizin kullanım alanınızda en az 4 sene taşıyacaktır rahatlıkla. Exynos derken Samsung'un çok da başarılı olmadığı işlemcilerde zaman geçtikçe takılma sorunları yaşanabilirken bu yongada böyle bir sorunla karşılaşmanın çok zor olduğunu düşünüyorum.

np1 olayı ise şöyle. tasarımı herkese göre değişebilir. kas gücü anlamında np1 bir tık önde (genellikle oyunlarda az farkedilir) batarya anlamında a36 biraz daha üstün ve en önemlisi np1 2022 yılında çıktı a 36 2025 yani güncelleme desteği bitti ancak a36 en az android 18'e kadar almaya devam edecek ve bu en önemli etken benim için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı