"Now all that's left to do is just for me to pop the question" ne demek?

dex15ter

Femtopat
Merhaba. İngilizce bir cümleyle alakalı birkaç sorum var, açıklayıcı bir şekilde cevaplarsanız sevinirim. "Now all that's left to do is just for me to pop the question" bunu Google çeviride "şimdi benim için tek yapman gereken sadece soruyu sormak" olarak çeviriyor "gereken" ve yerinin nerede olduğunu söyleyebilir misiniz? Ve "pop, left, that's" kelimelerinin neden yazıldığını açıklayabilir misiniz?

Ve birisi "pop" a sormak dedi ama question soru sormak demek anlamadım.

Kız arkadaşının güzel mi olmasını istersin yoksa sadık mı olmasını istersin :)

Çeviri yapmak da bunun gibi, ya metne sadık kalacağız ya da güzel olsun diye metni biraz değiştireceğiz :) Veya ikisinin ortası :)

Türkçe'de ak desek de beyaz desek de aynı şeyden bahsederiz değil mi :)

Pop burada puf diye, birden bire soru sorması anlamını karşıladığını düşünüyorum.

Tek tek ayırıpta anlamlarına baktığımda şunları buldum.
Now all that's left to do = Şimdi geriye kalan tek şey (Kaynak: Google)
Just for me = Sadece benim için (Kaynak: Google) && Tam benlik (Kaynak: Tureng)
Pop the question = Evlilik teklif etmek (Kaynak: Tureng)

"Tam benlik evlilik teklif etmek" demek şöyle bir şey olabilir "Bana yakışır şekilde evlilik teklif etmek"
Bu durumda cümle şu anlama geliyor "Şimdi tek yapmam gereken sadece bana yakışır şekilde evlilik teklif etmek."

Tek tek ayırıpta anlamlarına baktığımda şunları buldum.
Now all that's left to do = Şimdi geriye kalan tek şey (Kaynak: Google)
Just for me = Sadece benim için (Kaynak: Google) && Tam benlik (Kaynak: Tureng)
Pop the question = Evlilik teklif etmek (Kaynak: Tureng)

"Tam benlik evlilik teklif etmek" demek şöyle bir şey olabilir "Bana yakışır şekilde evlilik teklif etmek"
Bu durumda cümle şu anlama geliyor "Şimdi tek yapmam gereken sadece bana yakışır şekilde evlilik teklif etmek."

Teşekkür ederim dostum

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı