Nükleer bir savaş veya nükleer bir patlama olur mu?

Bence bunun olabilmesi için nükleer gücü olan bir ülkenin köşeye sıkışması ve halkının yok edileceği tehlikesi ile karşı karşıya kalması gerek. Biraz da acımasız olmalı ABD gibi.

Amerika nükleer atacak kadar acımasız değil yani ABD'yi hitlerin yönetmesi lazım onun için.
 
Şu anda olacağını sanmıyorum ama ilk savaşa girmemizde çoğu şehir bombalanacaktır. Şu anlık içiniz rahat olsun çünkü NATO ülkesiyiz ve savaşabileceğimiz ülke sayısı sınırlı.
 
Ben konudakiler kadar iyimser olamıyorum.

Kaybedecek bir şeyi olmayan, kamuoyu baskısının önemsenmeyip narsist diktatörlerin yönettiği ülkeler (K. Kore, Rusya, İran, Çin vs.) tahmin edemeyeceğiz kadar ileriye gidebilirler.

Zaten o silahlar ateşlendiğinde durdurulmaları çok zor. Batı da karşılık vermek zorunda kaldıktan sonra dünyanın sonu gelir milyarlarca insan için. Ani ve acısız bir ölümü tatmanız iyi olacaktır böyle bir senaryoda.
 
Dostum o eskidendi şimdi yapmaz bir de o bomba şimdikinden 20 kat daha güçsüzdü.
Direkt Amerika atmasa bile şu an herkes Rusyanın karşısında gibi duruyor. Rusyanın zayıflayıp gerilemeye başlamasıyla bir ülkenin nükleeri kullanması yeter. Büyük savaş olur.
 
İnsanlar, 21. yüzyılda iki ülke arasında veya müttefiklerin dahil olacağı bir savaş ortamını imkansız görüyorlardı. Böyle düşünmelerinin sebebi de nükleer silahların caydırıcı bir etkiye sahip olmasından. Ama artık büyük bir savaş ve beraberliğinde çıkacak nükleer bir patlama, Putin'in işgal kararından ve ülkelerin geldiği noktadan sonra imkansız bir şey değil, ihtimali olan bir tehlike.
 
Devir öyle bir devir değil bence bunlar sadece tehdit ve gözdağı. Devletler bir nevi gövde gösterisi yapıyor açıkçası etkilenecek de bir şey yok daha kötüleri Irakta, Suriyede senelerdir oluyor..
 
Devir öyle bir devir değil bence bunlar sadece tehdit ve gözdağı. Devletler bir nevi gövde gösterisi yapıyor açıkçası etkilenecek de bir şey yok daha kötüleri Irakta, Suriye'de senelerdir oluyor..
Irak ve Suriye'de olan savaş hangi anlamda Rus işgaliyle eşdeğer oluyor?
 

Geri
Yukarı