NVIDIA Hairworks AMD kartlarının performansını sabote mi ediyor?

GameWorks programı kapsamındaki en ünlü oyunlardan biri olan The Witcher 3 ve oyunda kullanılan NVIDIA teknolojisi HairWorks hakkında çarpıcı bir iddia var. Richard Huddy'e göre HairWorks kasıtlı olarak GCNlerin performansını baltalıyor. GameWorks hakkındaki bu iddialar yeni değil. Hatırlayanlar olacaktır Batman: Arkham Origins benchmarkında gereğinden fazla tessellation kullanılarak Hawaii haricinde hepsi saat frekansı başına iki adet üçgen üretebilen GCNleri zor durumda bıraktığı söyleniyordu. Yeni bir popüler oyunda daha aynı iddia tekrar gündeme getiriliyor.

Richard Huddy şöyle diyor: "CD Projekt Red ile en baştan beri çalışıyorduk. Süreç boyunca onlara detaylı geri bildirimler verdik. Oyunun piyasaya çıkışından iki ay önce, (ya da o yaklaşık olarak o civarda) GameWorks HairWorks ile beraber beliriverdi ve bizim düşüncemize göre performansımızı düpedüz sabote etti."

Birbirinin rakibi olan 2 kart R9 270X ve GTX 970'in HairWorks performansını karşılaştırdığımızda şunu görüyoruz:

1920x1080, Ultra SettingsGTX 970R9 290X
HairWorks On (Low/Avg FPS)24.0 / 39.418.0 / 26.3
HairWorks Off (Low/Avg FPS)36.9 / 51.938.0 / 49.6
[TBODY] [/TBODY]
[TBODY] [/TBODY]
Gerçekten de R9 290X'deki performans düşüşü son derece vahim. 49 fps'nin bir tek bu teknolojiyle bir anda 26 fps olması GameWorks hakkında bilgisi olmayanlara göre inanılır gibi değil. 290X'i süründüren bu efektin 970'e de pek yaramadığı görülmekte. Onda da %33 performans kaybı var. Ki bu durum Richard Huddy'nin bir röportajında "Tamam GameWorks 'te bizim performansımız düşüyor ama NVIDIA kartların da performansı iyi değil. " dediğini ve "Yani istedikleri eğer "tamam bizim donanımda verimsiz çalışssın ama AMD'de daha verimsiz çalışsın" tarzı bir ima yaptığını hatırladım. Hatırladığım an ilgili linki verebilirim.

Haber ve test sonuçlarının kaynağı:

Does Nvidia HairWorks really "sabotage" AMD Witcher 3 performance? • Eurogamer.net
 
500 tl'lik FX 8350, 1200 tl'lik i7 ile aynı performansı veriyorsa, i7'ye 1200 tl verenler enayimi ? Bu dediğiniz g3258 ile i5'i aynı kefeye koymak gibi ise cidden saçma.
 
FX-8350 ile i7leri hangi konuda karşılaştırıyorsunuz? Oyunlar hakkında konuşuyorsak asla rakip olamaz, DirectX 12'de bile. DX 12 sadece overheadin birden fazla çekirdeğe yayılmasını sağlayarak, render işini yapan tek çekirdeğin yükünü azaltacak. Drawcall artışının sebebi bu. Gene iş ilk çekirdeğin gücüne kalacak. DX12'den en büyük faydayı FXler görse de gene de İ7lerin tek çekirdek performansı daha iyi olduğundan oyunlarda daha üstün olacak.
 
FX 8350, i5-4460 performansı veriyor. Hatta i5-4460 bazen daha performanslı @Serkan Doğan

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Tamam sen söyle neresi güvenilir neresi değil oradan bakalım :ROFL: Türk olduğumuz çok belli oluyor, çamur at izi kalsın.
Zaten türküm adım türk yazım türkçe neyin kafası bu anlamadım doğrusu. Youtube da gördüğün her videoya inanma dedim sana hepsi bu @BlurTM nin paylaştığı video AMD kendi facebook hesabından paylaştı güvenilir video. Senin ki hangi sitenin videosu.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı