NVIDIA mı AMD mi?

• Konuyu başlatan Esad44
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 564
Gecen nesil için 4070-4070 Super derdim fakat bu nesil kendimde dahi olmak üzere 9070 XT alacağım hem gelişmiş RT hem FSR4 hem de native performans olarak AMD yapmış bu sefer.

Oyun için ise, an itibariyle en üst siklet harici tüm tercihlerde tek mantıklı seçim AMD olmalı diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Render ile uğraşan biri mesela AMD ekran kartı asla almaz çünkü mantık dışı. Sadece oyun mu oynuyorsun? Evet o zaman bu bütçede AMD mantıklı. AI ile uğraşıyor musun? O zaman mecbur NVIDIA. Ray Tracing gibi özellikleri pek umursamıyor musun? Her iki markadada Ray Tracing olsa da AMD daha düşük o yüzden AMD alırsın. Teknolojiyi çok mu seviyorsun? NVIDIA. Rekabetçi oyunlar mı oynuyorsun? AMD olur zira teknoloji kullanman gecikmeni arttıracak reflex modunu katmıyorum. Bu bütçede hatta ileride fiyatlar oturduğunda 9070 ve 9070 XT olabilecek. Bu ekran kartları varken aynı fiyata 4070 almak saçmalık. Ama ben mesela NVIDIA alacağım çünkü kendimce sebeplerim var. Kendinize iyice sorun ben bu sistem ile ne yapacağım? Sadece oyun mu oynayacağım yoksa render gibi olaylara bakma ihtimalim olacak mı? Eğer önceden NVIDIA kullandıysanız ve NVIDIA programlarını fazlaca kullandıysanız AMD geçince bu programları kullanmamayı göze alıp AMD programlarına yonelebilecek misiniz? Bu böyle uzar. Bu yıl ise AMD çoktan önde başladı bile tüm testerlar bu fiyatlandırmaları övüyor ve bu da oldukça katkı sağlayacak bunun sonucundada daha da gelişen bir AMD görebileceğiz. Zaten kendileri tekrardan rekabete girdiğini son videolarında yandan yandan gösterdiler. NVIDIA artık ekran kartı şirketi değil yapay zeka üzerine kurulmaya devam ediyor hatta eğer NVIDIA ekran kartı kısmını koparsa doğru düzgün zarar bile hissetmeyecektir. O yüzden artık doğru düzgün ekran kartlarını umursamıyorlar tekel olduklarını bildikleri için fiyatları kendilerince koyuyorlar çünkü örnek alabilecekleri bir yer yok zaten en tepedeler. AMD ise oyuncular üzerine kurulmuş bir yer o yüzden nasıl ileryeceklerini daha iyi biliyorlar. Ah keşke AMD, NVIDIA teknolojisine sahip olsa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı