Oculus Quest 2 alınır mı?

35alper35

Centipat
Katılım
16 Nisan 2022
Mesajlar
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Oculus Quest 2 VR gözlük alınır mı? Özellikleri falan önemli değil. 22 yaşındayım, paraya kıyıp alınır mı? Deneyimli birisi anlatsın, bu cihaz için paraya kıymaya değer mi? Aldıktan yarım saat sonra pişman olur muyum?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aldıktan yarım saat sonra pişman olmamak için bir VR Center bulun, 1 saat deneyimlerseniz alıp almamak konusunda kafanızda bir fikir oluşabilir. Ben 5000 TL bandındayken almayı düşünüyordum ama şu an 8000-9000 TL olduğundan almaktan vazgeçtim. Bu kadar para verdikten sonra yeni çıkacak Oculus Quest'lerden alırım, o zamana kadar da fiyatlar normal seviyelere gelir bir nebze. Sonuç olarak: sıkılıp sıkılmama olayı size bağlı ama tavsiyem gidip yarım saat, bir saat denemeniz.
 
VR sektörü için şuan Half-Life: ALYX dışında pek büyük bütçeli bir oyun yok, fakat yakında Resident Evil serisinden bazı oyunların geleceği konuşuluyor. Büyük ihtimalle aldıktan bir süre sonra oynayacak oyun bulamayacaksınız, şimdilik VR gözlüğe o kadar para vermek bana pek mantıklı gelmiyor.
 
Aldıktan 30 dakika sonra değilde yaklaşık 1 ay sonra kadar falan sıkılıyorsun. Arkadaş çevren varsa sıkılmazsın ama. Şuan evde boş boş duruyor benimki arada bir Beat Saber oynuyorum.
 
Vr gözlüklerin tek avantajlı kullanımı üretimdir(pornografi ile birlikte). Bir mühendis, 3d artist, mimar vs iseniz kesinlikle edinin. Ben hayatımda bu kadar zevkli modelleme yaptığımı hatırlamıyorum. Sahneyi birebir gerçek boyutunda görmek üretkenliği oldukça arttırıyor. Evde boş boş yatıranlara da öneririm. Gravity sketch bedava zaten. Modellemeyi rahatlıkla öğrenirsiniz vr ile. Sırf oyun için alınmaz. Fakat görselleştirme üzerine bir iş yapıyorsanız gayet iyidir. hatta yurt dışında bazı yazılımcıların da kullandığına denk geldim. Ekranları istediğiniz boyutta ayarlayabiliyorsunuz ve Bluetooth klavye ve mouse tanıyorsunuz vs.
 
Son düzenleme:
Ben aldım mesela, 2 çocuğumda var. Onlar benden daha çok kullanıyor oyun vs. olarak :D
Müthiş bir teknoloji. Ama kendi başlığı son derece yetersiz, BOBOVR M.2 ile çok daha kullanışlı oldu.
Kendi şarjı çok uzun süre gitmiyor, powerbank ihtiyacınız olacak.
Kendi marketinde oyunlar vs dolar üzerinden olduğu için çok pahalı oluyor, iyi bir PC ve Steam hesabınız var ise daha uygun fiyata alınabiliyor.
Wi-Fi 5 GHz üzerinden hatasız çalışıyor.
Ben açıkçası memnunum kullanıyorum da neredeyse bir laptopla yapılabilecek her şeyi yapabiliyor.
Piyasadaki standlar çok pahalı olduğundan kendim vitrin mankeni ve oğlumun tişortundan
Stand yaptım kullanmadığımız zamanlarda da güzel bir dekor objesi oluyor :D
 

Dosya Ekleri

  • WhatsApp Image 2022-06-17 at 19.00.04.jpeg
    WhatsApp Image 2022-06-17 at 19.00.04.jpeg
    96,9 KB · Görüntüleme: 62

Yeni konular

Geri
Yukarı