Öbür dünya var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence cehennem var ve öldüğümüzde tekrardan Türkiye'de başlıyoruz. Cennete gittiğimizde ise Türkiye'de Cumhurbaşkanı olarak başlıyoruz. Siyaset dönemini tanrı bizim yerimize oynuyor, bizi direkt olarak tepede başlatıyor. Şehit olursak valhalla'da başlıyoruz hurilerle köşe kapmaca oynuyoruz. Ama çoğu insan soruyor benim dinim neymiş falan filan diye merak ediyorsunuz. Benim dinim sıkı çalışmak, her gün de camideyim eat that f sh.
 
Ben bir yaraticinin olduguna inaniyorum. Ancak dinlerde anlatildigi gibi olumden sonra hayat yoktur. Sorunun cevabina gelirsek evet insan beyni gelismis bir uygarlik ve bilgisayar tarafindan simule edilmistir. Her gordugun ve dusundugun veriler bu super bilgisayara anlik kaydedilir ve oldukten sonra hayatta iyi seyler yapmis isen bu super ana bilgisayar sana olumlu not verirse farkli bir evrende tekrar hayat verir.
 
Zariyat 47 anlamı bu "ve ellerimizle inşa ettiğimiz ve büyüttüğümüz gökyüzü" evren ile alakalı bir cümle geçmemektedir.

Ben orada tefsirini yazdım doğrudan mealini değil tefsir ve meal ne bilmiyorsan kısaca meal kelimelerin anlamını direk çevirmek ve yazmak tefsir Allah'ın (celle celalühü) orada bize ne mesaj vermek istediğini bulmak. Ve bir ton bilim dalı var bununla ilgili. Mealde anlam bozulur tefsir ise gerçeğe en yakın olandır.
 
Neredeydi hatırlamıyorum ama bir forumda birisi gördüğümüz şeylerin aslında olmadığını vs. iddia eden bir teori ortaya atmıştı ve bunu tanrı'nın varlığına kanıt göstererek "bak işte yazı yazdığın klavye de yok" tarzı bir şey söyleyip tanrı'yı kanıtladığını söylemişti. Çok şaşırmıştım, adamlar olan şeylere bile bir kılıf buluyor artık o aslında yok göz yanılması bilmem ne diyerek.
Dinlerin kitle kontrolü için çıktığını, domuzun haram olmasının Müslüman'ların koyun ticaretinin önünün açılması için olduğunu tartışmaya gerek yok sanıyorum. Yoksa tanrı neden mükemmel bir doğrulukta harika hünerleri ile yarattığı, kendi elinden çıkma kutsal bir hayvanı insanlara haram kılsın? Değil mi? :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evrimin Tanrıyla ilgisini anlayamadım. Konuyu okudum da saçma sapan cevaplar, kanıtlar sunulmuş. Klavye ile Allah arasında ilişkiyi nasıl kurdunuz anlayabilmiş değilim. Evrim gerçektir. Çürütemezsen araştırıp kabulleneceksin. Çürütürsen (ki imkansız) kanıt sunacaksın. Evrimi çürütüp TIP ödülü almak için 100'lerce bilim adamı çalışıyor. Kendinizi bilim adamı görüyorsanız düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz .
Size 30'dan fazla Ulusal makale ve Video atarım. Mantıklı gelmiyorsa çürüt arkadaş. Şu anki kanıtlar bile yeter. Meselâ Mikro Evrim mikroskop altında görüntülendi. Araştırın. Medeniyet 1 olamayan bir uygarlığa "ilk hücre ve öncesi"ni soruyorsunuz. Gülünç :D

Konudaki soru inanca göre değişir ve net bir kanıtı yoktur.
 
Mutlak bir yaratıcının olduğuna inanıyorum ama sadece inanıyorum ve Türkiyemiz'de birçok insan İslam/Müslümanlık inancına inanıyor. Buna göre bilinen birçok günahı işlemişimdir şimdilik pişmanlık hissetmiyorum hatta bazı günahları işlediğim için hala geriye dönüp hatırladığımda bir daha bir daha mutlu oluyorum.
 
Mübarekler buna bir ayet veya bir hadis ile cevap verseniz daha iyi olurdu. Allah celle celalühü zariyat suresi 47. ayette biz ve Evren'i (göğü) kuvvetimizle kurduk, muhakkak ki onu genişletmekteyiz. Der Allah celle celalühü şimdi yeni yeni bilim adamları big bang teorisinden evrenin genişlemesini kanıtlamış durumda bunun gibi birçok delil birçok kanıt var isterseniz yazabilirim. İsterseniz bana inanmazsanız kendinizde araştırıp bulabilirsiniz tabii ki.

Sonradan değiştirilen ve içeriği çarpıtılan ayet. Yüce kitaplara asla saygılı davranmıyorsunuz. Türkiye'nin malum din ile alay eden *** işleri başkanlığının evrenin genişlediği keşfedildikten sonra resmen akıllarımızla oynayarak Arapça"sema" (gökyüzü) kelimesini "evren" olarak çevirmesi hatalıydı.

Zariyat suresi 47. ayet şöyle:

...Ve sema; biz onu büyük bir kudret ile bina ettik. Ve muhakkak ki (onu) genişletici olan elbette biziz...



Sema kelimesini evren olarak alsalar bile insanların kolay ve hazıra inanma yatkınlıkları yüzünden kimse açıp surenin tamamını okumadı. Okuyanlar durumu anladı ve bu çarpıtılmış "evren" fikrinden zaten vazgeçtiler.
Bu tıpkı röportajın belli bir bölümünü kesip konuşmacının söylediği şeyi çarpıtıp medyaya salmaya benziyor. Tek fark çarpıtılan sözlerin bir yaratıcıya ait oluşu.


Zariyat 48. ayet ise şöyle:

...Ve yeryüzü; onu döşek yaptık. İşte ne güzel düzenleyici...


Görülüyor ki 47 ve 48. ayetler bir arada incelendiğinde Allah 47. ayette "evreni biz yarattık ve genişletiyoruz dememiştir. Gökyüzünü ve yeryüzünü biz yarattık ve onu düzenledik demiştir. Sadece 47'ye bakarsanız evet çekiştire çekiştire en sonunda evreni yarattık ve onu genişletiyoruz anlamı çıkarabilirsiniz. Ama surenin devamında yeryüzünden bahsediliyor. Bu sebele 47 de insanların çarpıtarak zorla inandırıldığı "evren" çevirisi tamamen yalandan ibarettir. Zaten bu hatalı çeviri sonucunda tek yapması gereken düzgün bir çeviri yapmayı becermek olan *** İşleri başkanlığına birçok insanın güveni kırıldı.
Ayrıca evrenin genişlediği kanıtlandıktan sonra diyanetin bunu saçma meali güncellediğini de unutmayalım.

Aşağıdaki görselin içinde eski ve yeni mealler mevcut. Ümit Şimşek (görselde 11 numara) ve Ali Fikri Yavuzunkiler yeni çeviriler. Yani onlar da evrenin genişlediği bilgisine sahip insanlar. Çevirilerine bu gözle yaklaşın canlar. Eskiden yaşamış alimlerin çevirilerinde "evrenin" genişlediğiyle ilgili herhangi bir meal yoktur. Eskilerde yaşamış alimlerin çevirilerinde yine de "genişleticiyiz" görebiliyoruz. Ama bu ayette genişlediğinden bahsedilen "evren" değil gökyüzüdür.

Daha önce de bahsettiğim gibi 47. ayette "evren" değil gökkubbeden bahsedildiğini, 48. ayette yeryüzünden bahsediliyor olduğundan dolayı ıspatlamıştık.

kuran meali zariyat47.png


Dolayısıyla sözleriniz gerçeği yansıtmıyor.
Mübarekler buna bir ayet veya bir hadis ile cevap verseniz daha iyi olurdu. Allah celle celalühü zariyat suresi 47. ayette biz ve Evren'i (göğü) kuvvetimizle kurduk, muhakkak ki onu genişletmekteyiz. Der Allah celle celalühü şimdi yeni yeni bilim adamları big bang teorisinden evrenin genişlemesini kanıtlamış durumda bunun gibi birçok delil birçok kanıt var isterseniz yazabilirim. isterseniz bana inanmazsanız kendinizde araştırıp bulabilirsiniz tabiki.

Çok üzgünüm ama kuran, evrenin genişlediğini bilim adamlarından önce bilmiyordu.
Moderatörlerden konuyu cevaplara kapatmalarını istiyorum. baya uzadı çünkü.

Ben de buna karşı çıkıyorum. Lütfen açık kalmaya devam etsin.

Ayrıca forumlara girmek kendi özgürlüğünüz. Bu başlığa gelmezsiniz olur biter. Burada herkes bir cevap arıyor. Üzerinde konuşulan konuları "fazla uzadı" gerekçesiyle kapattırmanın bencilce ve doğru olmadığını düşünüyorum
 
"Karınızı dövün veya yatakta yalnız bırakın."
"Mürted olanları yakaladığınız yerde öldürün.
Kadınlar erkeklere göre mirastan daha az pay alıyor."
Bak yeni uyandım aklıma bunlar geldi sadece, bu dönemde saydığım şeyler geçerli olabilir mi sence? Bu hükümlerin hepsi o zaman ki tarih için kabul edilebilir durumlar, 2022 yılında insan hakları ve herkesin eşit olması söz konusudur. Kuran evrensel falan değil tarihsel bir kitaptır.

Sözler Köşkü veya Hayalhanem gibi kanalların argümanları bunların hepsi. Senin kendine ait bir tane fikrin yok yazdığın yazılarda. Beynin güzel yıkanmış, sen imanlı kal kardeşim. Ahirette görüşürüz. 😁

"Karınızı dövün veya yatakta yalnız bırakın."
"Mürted olanları yakaladığınız yerde öldürün.
Kadınlar erkeklere göre mirastan daha az pay alıyor."
Bak yeni uyandım aklıma bunlar geldi sadece, bu dönemde saydığım şeyler geçerli olabilir mi sence? Bu hükümlerin hepsi o zaman ki tarih için kabul edilebilir durumlar, 2022 yılında insan hakları ve herkesin eşit olması söz konusudur. Kuran evrensel falan değil tarihsel bir kitaptır.

Sözler Köşkü veya Hayalhanem gibi kanalların argümanları bunların hepsi. Senin kendine ait bir tane fikrin yok yazdığın yazılarda. Beynin güzel yıkanmış, sen imanlı kal kardeşim. Ahirette görüşürüz. 😁
Umarım görüşmeyiz 🤣🤣🤣
 
Hayir.

Dunya adaletsiz bir sey, adaletin saglanacagina inanarak kendimizi rahatlatmaya calisiyoruz. O yuzden "oteki dunya" , "ilahi adalet", "cennet" , "cehennem" gibi yerlerde odullendirilecegimizi ya da cezalandirilacagimiza inanip kendimizi rahatlatma pesindeyiz. Kotu insanlarin cehennemde cezalandirilacagini, iyi bir insan olan ama dunyada gun yuzu goremeyen kimselerin de cennette mukafatlandirilacagini dusunup mutlu olma pesinde insanlar.

Bunlar hep masal. Inanabilenler daha mutlu yasarlar, zaten amac da o.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı