Öğrenilmesi gereken programlama dilleri nelerdir?

UmursamayanAdam

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, ileride siber güvenlik uzmanlığı okumak istiyorum ama ek gelir olarak da yazılım ile uğraşıyorum.
PHP, CSS, JS, HTML & SQL (tailwind CSS & Node.js öğrenmeye çalışıyorum) biliyorum site falan yaparken işime yarıyor ama farklı dillerde öğrenmek istiyorum. Aslında asıl ilgi alanım web geliştirmeydi fakat Python ile yapılan projelerinde çok para kazandırdığını fark ettim. Nihayetinde öğrendiğim şeyler şu an bir heves için olsa da ileride para kazanma derdine düşeceğim. Web geliştirme için önerebileceğiniz programlama dilleri var mı? Ek olarak C programlama dilleri çok dikkatimi çekiyor ama ne yapabilirim o dillerle bilmiyorum + Python & flask da öyle. Akıl verirseniz sevinirim. Öztle Python falan bilsem ne gibi katkısı olacak

Teşekkürler.

Öztle Python falan bilsem ne gibi katkısı olacak

Aslinda kendin cevabi vermissin, sadece python ogrenirsen JS ile yazdigin seyi Python ile yazacaksin, express ya da turevi ne gibi Web framework kullaniyorsan aynisinin benzerini Flask ya da Django ile yapacaksin. Genel teknoloji ve proje tecrubesi olmadan sadece X, Y, Z dillerini ogrenmenin bir anlami yok.

O yuzden is ilanlarinda genelde Java ile 5 sene Spring kullanarak Web app gelistirmis ya da Python ile 3 sene ETL yazmis vs gibi domain, teknoloji ve tecrube kombinasyonlari bulunur.

Aslinda kendin cevabi vermissin, sadece Python ogrenirsen JS ile yazdigin seyi Python ile yazacaksin, Express'ya da turevi ne gibi web Framework kullaniyorsan aynisinin benzerini flask ya da Django ile yapacaksin. Genel teknoloji ve proje tecrubesi olmadan sadece X, Y, Z dillerini ogrenmenin bir anlami yok.

O yuzden is ilanlarinda genelde Java ile 5 sene spring kullanarak web App gelistirmis ya da Python ile 3 sene ETL yazmis vs gibi domain, teknoloji ve tecrube kombinasyonlari bulunur.

En güzeli Node.Js'den devam edeyim sonra Laravel sonra Java'ya geçerim. (Java hiç ilgimi çeken bir dil değil ama öğreneceğiz artık)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı