Ölmekten korkmak

"Korkunun ecele faydası yok."

Büyük ihtimalle öldüğünü anlamayacaksın bile eğer ani şekilde ölürsen, o yüzden korkmaya gerek yok.

Herkes yaşayacak ben de korkuyordum ama korkmanın hiç bir şeye faydası yok. O yüzden pek düşünme ve hayatın tadını çıkart.

Ölümden korkmak kadar doğal bir şey yok. Bugüne kadar teknolojimiz ilerlediyse tek şeyden; ölüm korkusu. İnsanlar ölmemek, var olan sürelerini uzatmak için zamanlarını, paralarını ve her şeylerini gerek silahlara gerek teknolojilere yatırım yapıyorlar. Önceden bilebilmek ve bütün tehlikeleri elemine edip önlem alabilmek için bilgisayarlarla, fizikle, bilimle, kuantum bilgisayarlarıyla, veriyle ve birçok şeyle uğraşıyorlar. Bir gün fazla yaşayabilmek için.

Yaşama ve ölmeme isteği insanın yaratılışında olan bir şey. Son yüz yılda ömrümüz ikiye katlandı. Her geçen gün daha fazla yaşama ihtimalimiz artıyor. Ölmemek için kendinize iyi bakın, düzenli check-up'lar yaptırın ki hastalık sebepli ölümleri elemine edebilin, düzgün araçlara binin, bakımlarını yaptırın ve emniyet kemeri takın ki kazalarda oluşabilecek ölümleri elemine edebilin, oturduğunuz binanın depreme dayanıklı olup olmadığını ölçtürün, büyük eşyaları duvara monte edin ki deprem kaynaklı durumları elemine edebilin. Evinizde bir ilk yardım çantası bulunsun, süresi doldukça yenileyin içindekileri...

Önlemler alın. Çoğu konuda gelişigüzel yaşıyoruz. Hiçbir önlem veya yarını düşünmek yok. Bugüne kadar korktuğumuz için geldik, korkanlar hayatta kaldı hep. Korkup önlem geliştirdiler ki hayatta kaldılar.

Korkmakta sıkıntı yok, önlem al ve farkında ol ki bu korkunu oluşturacak durumları tespit edebil ve kaçınmaya çalış.

Ölümden azda olsa hepimiz korkuyoruz.Fakat korku bizi ölümden kurtarmıyor.Bir zaman gelicek hepimiz ölücez.Bence asıl önemli olan ölene kadar neler yaşadığımızdır.

Zaten hayata anlam katan şey ölüm değil midir mesela ölüm olmasa yemek yemenin bir manası kalır mıydı yada yaşamanın?

@Yunuss0 inanmayan biri neden korksun. Zaten gelmekte olan ve devamı olmayan bir şey. O açıdan daha rahat olur o kişi. Asıl sorun inanıyorum deyip de basit dünya işlerinde kendini kısıtlayanlar. Bir bira içmeye bile kısıtlamışsın kendini, bir bakmışsın sonu Black screen.

Bu kimseyi ilgendirmez. İsteyen dinine uyup icmez birayı isteyen içer. İslam'da sana tüm dünyayı kısıtlamiyor biliyorsunuz değil mi? Ben Müslüman'ım mesela ailem de öyle gidip dayılar gibi tüm gün evde oturup malum partiye vermiyoruz. Dine uyup gayet mutlu bir hayat yaşıyoruz. Dine uyunca kendinizi kısıtlanmış hissetmezsiniz merak etmeyin :)
50 yıla bu forum kapanır zaten. Cidden üzücü. Eğer Recep Baltaş saltanatlık yapmazsa :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı