Ölü Adam Köpek Aşevi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha fazla  
Hayırsever bir iş adamı kendi imkanlarıyla her gün 220 kova yemek pişirip köpeklere yemek dağıtıyor .
Tamamen kendi imkanlarıyla yapıyor, 2 dağıtım minibüsü ve maaşlı elemanlarıyla.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Sırf bu adam değil başka nice insan tanıyorum hayatlarını sokak hayvanlarına adamış. Tüm işi gücü herşeyi onlar olmuş. Deniz İzgi'de var bu şekilde çalışan mesela. Annemde semtimizdeki hayvanlara benzerini yapıyor. Özellikle kısırlaştırma işlerinde kedileri takip ediyor, Şişli Belediyesi R.M'ine götürüyor vs. Aslında herkes kendi semtindeki hayvanlara baksa tüm bunlara gerek olmayacak ama tabi hayal, yardım edene engel olmasınlar gölge etmesinler yeter.

Namazı bu işe bağlamanı artniyet olarak görüyorum.

Şüphesiz, artniyetle yapılmış bir hareket zaten. Ve katılıyorum da. Bir inanan iseniz, günde 5 defa sembolik/soyut bir ibadet yapmak gerçek hayır işlemekten çok daha büyük önem arz ediyor.

Namaz için günde 5 defa yatıp kalkmak demen hiç hoş değil. Namaz farz olan ve yapman gereken bir ibadettir. Bu iş ise bir hayırdır. Adamı tebrik ederim fakat namazı bu işe bağlamanı artniyet olarak görüyorum.

Namaz kılmanın kişinin kendi dışında başka insanlara canlılara vs. faydası var mı? Yok. Kendi cennete gitmek için kılıyor. 5 Vakit namaz kılıp, sokaktaki köpeğe kışt diyen mi, kılmayıp bu işleri yapan adam mı sence herşeye kadir yüce bir gücün karşısında daha değerlidir?

Şüphesiz, artniyetle yapılmış bir hareket zaten. Ve katılıyorum da. Bir inanan iseniz, günde 5 defa sembolik/soyut bir ibadet yapmak gerçek hayır işlemekten çok daha büyük önem arz ediyor.

Hayır etmiyor. Dünyanın hiçbir öğretisinde, dininde böyle birşey yok. Önce iyi insan olacaksın. Etrafına ve kendine faydan olacak. Bunlar olmadan ibadet yapmanın anlamı ne? Çürük temele inşaat...

Adamın yaptığı ne kadar güzel bir iş ise senin yaptığın betimleme de o kadar yersiz güzel arkadaşım. Böyle güzel şeylerin farkına varabiliyorsan sende iyi birisin ve biraz daha dikkatli olmalısın. Bunu bir ateist olarak yazıyorum; kimsenin inandığı şeyleri basitleştirmeye, aşağılamaya yada insanları kızdırmaya gerek yok. Ufak birşey gibi görünebilir ama bence toplumumuz bu yüzden ayrışıyor.

İnanmıyorsanız da saygı gösterin. Zor değil. Ha eğer yapamıyorsanız da kendi inancınıza laf geldiğinde ikiyüzlü olmamayı öğrenin. Eden bulur.

Tanım: Hayırsever bir vatandaş.

Madem ekşi formatında cevap vermişsin ekşiden gelsin o zaman;

(İlk sayfanın son entrysi oldukça sert bir şekilde özetliyor aslında olayı)

Kimse kimseye, inanca veya herhangi birşeye saygı duymak zorunda olmadığı gibi saygı hem hakedilen hemde karşılıklı olması gereken birşeydir. Bana göre senin dinin bana saygı duymuyor, bana göre modern toplumun erdemlerine ve ahlakınada ters düştüğü için saygıyı haketmiyorda. Bu durumda neden saygı duyayım? Hele ki "inanmıyorsan saygı duy" safsatası ifade özgürlüğünü kısıtlamak için ortaya atılıyorsa. Bizim gibi 3. Dünya ülkelerinde, modern toplumların ise geri kalmış kesimlerinde (Amerikanın güney gibi) çok yaygındır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı