Ölü Adam Köpek Aşevi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayır etmiyor. Dünyanın hiçbir öğretisinde, dininde böyle birşey yok. Önce iyi insan olacaksın. Etrafına ve kendine faydan olacak. Bunlar olmadan ibadet yapmanın anlamı ne? Çürük temele inşaat...

Ben de onu diyorum :) Sor istediğine, namaz mı önce gelir salih amel mi diye. Alacağın cevap çok büyük oranda namaz olacaktır. Farz nasıl olsa. Temelin çürük olup olmaması o kadar önemsenmiyor.

@Morruk
Bende bundan bahsediyorum, arkadaşlar baya duyar kalmışlar.
Herkes kendinden sorumlu, kendinizi kurtarın önce bence.
Evlenmeden önce kimse ile birlikte olmayın, ahlaklı sahibi ve iyi insan olun.
Namazlarınızı kılın ve harama yaklaşmayın.

Son düzenleme:
@Morruk
Bende bundan bahsediyorum, arkadaşlar baya duyar kalmışlar.

Ellerinde sahip oldukları pek birşeyleri olmayan toplumlarda, ki bu maddi değil sadece, entelektüel birikim, kendini gerçekleştirme, birey olma vb. din, milliyetçilik vb. şeylere çok önem verilir. Normaldir yani... :)

Madem ekşi formatında cevap vermişsin ekşiden gelsin o zaman;

(İlk sayfanın son entrysi oldukça sert bir şekilde özetliyor aslında olayı)

Kimse kimseye, inanca veya herhangi birşeye saygı duymak zorunda olmadığı gibi saygı hem hakedilen hemde karşılıklı olması gereken birşeydir. Bana göre senin dinin bana saygı duymuyor, bana göre modern toplumun erdemlerine ve ahlakınada ters düştüğü için saygıyı haketmiyorda. Bu durumda neden saygı duyayım? Hele ki "inanmıyorsan saygı duy" safsatası ifade özgürlüğünü kısıtlamak için ortaya atılıyorsa. Bizim gibi 3. Dünya ülkelerinde, modern toplumların ise geri kalmış kesimlerinde (Amerikanın güney gibi) çok yaygındır.
Hakaret ve saygısızlık etme hakkın yok çünkü. Kimsenin inancı kimseyi ilgilendirmiyor. Bunu konuşmak da kimseye düşmüyor. Anayasada da bu suç, bilmiyorsan öğrenmen gerek. Yapılan tanım ise beni karşılamadığı için umurumda değil ama sizin gibiler için 10 numara bir tanım olmuş.

Hakaret ve saygısızlık etme hakkın yok çünkü. Kimsenin inancı kimseyi ilgilendirmiyor. Anayasada da bu suç, bilmiyorsan öğren. Yapılan tanım ise beni karşılamadığı için umurumda değil ama sizin gibiler için 10 numara bir tanım olmuş.

Niye? Ben mi dedim inanmıyorsanızda saygı duyun diye? :) Sen sakın Amerikan stand up falan izleme. "Kürtaj yapıyoruzz burdaa" diyen dayı gibi dellenirsin sonra :)

Daha attığı başlığı sindiremeyenlerle vakit kaybetmem benim hatam. Sayfa 3, 1. entry'i oku. Tabii ki bir şeyleri anlayabilirsen, yorumlayabilirsen faydalı olur senin için. Sonra da beni engelleyebilirsin. İslamofobi yapa yapa içiniz dışınız sadece öfkeyle donanmış.

Bu arada stand up da tarzım değil zaten. Ama Amerikalıları bilirim :)

@Morruk
İfade özgürlüğü diye bir şey var.
Ama demokratik bir ülke olmadıgımız için bizde yok.
Amerikada bir zenciden hoslanmayabilirsin, ırkçıda olabilirsin.
Bunu şiddet ve eyleme döküp birine zarar vermediğin sürece, sadece düşünce ile dile getirersen sorun yok. Kimse birbirinden hoşlanmak zorunda değil.
Suriyelilerden hoslanmıyorum bunu dile getirdim diye cezamı verecekler yani..
Tıkayın insanların ağzını.

Daha attığı başlığı sindiremeyenlerle vakit kaybetmem benim hatam. Sayfa 3, 1. entry'i oku. Tabii ki bir şeyleri anlayabilirsen, yorumlayabilirsen faydalı olur senin için. Sonra da beni engelleyebilirsin.

Bu arada stand up da tarzım değil zaten. Ama Amerikalıları bilirim :)

Tartışma seviyesi "inanmıyosanız saygı duyun" dan ibaret olan biri ile benim vakit kaybetmem asıl hata. Amerikan standupları zaten kesinlikle sana göre değil. Recep İvedik serisini izleyebilirsin gülmek istersen 😁

• Beğen
İfadeler: acv
Tek diyeceğim, islamofobi içinizi dışınızı öfke ve kinle bürümüş. Profilinde yazdığına göre 37 yaşında (tabii ki ne kadar doğru, tartışılır) adamsın, biraz yaşının adamı ol. 10 IQ espriler, komiklikler yapmaya çalışma.

Espri yapmadım, hakikati söyledim. Ne diyeyim yahu? Güzel kardeşim standupları izlemeyerek çok şey kaçırıyorsun, bunlar modern zamanların filazofları bak herşeyi eleştiriyorlar mı diyim? Ondan sonra cevap gelsin;

"ininmiyorsan sayıgı duy"

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı