Ölüm Gerçek midir?

Candan Ablanın da dediği gibi, "Ölümden başkası yalan..."
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir de şunu ekleyeyim reenkarnasyon diye bir şey yoktur.

Zira bunu kesin olarak doğrulayacak olan şey ölümü tatmaktır. Ama ölmeden önce bunun anlamak için ayetlere başvurabiliriz.

Mümin suresi 11. ayet ve bakara suresi 28. ayetinde insanın Yaratıcı tarafından ölüyken diriltilip tekrar öldürüleceği sonra da tekrar diriltileceği anlatılmaktadır.
Bazıları diyecek "2 kez ölüp 2 kez canlanma nasıl oluyor?" Bundan kasıt şudur: Önceden yani dünyaya gelmeden önce yoktuk, babalarımızdaki henüz oluşmayan sperm hücreleriydik, yani ölüydük. Sonra annemizin karnında hayat bulduk ve doğduk. Sonra yaşadık ve öldük. Buraya kadar tamam her şey ama sonrası somut olarak kanıtlanabilmiş değil. Kuran'a göre dünyada öldükten sonra tekrar diriltileceğiz ve hesaba çekileceğiz.

Ayrıca uyku da yarım ölüm gibi kabul edilir ve Kuran'da bunu destekleyen ayet Zümer suresi 42. ayettir. Ayette Yaradan'ın, insanların ruhlarını öldüğünde ve uykularında iken yanına aldığını söylüyor.

Bu yazdıklarım inananlar içindir.
 
Ölüm, dünyada gerçekleşme olasılığı 1 olan bir kavram ve olgudur. Ölüm her ne kadar dünyadan ayrılış olarak görülse de aslında kişinin bir nevi paralel evrene geçişi olarakta nitelendirilebilir. Çünkü ruh hem dini olarak hem de bilimsel olarak kanıtlanabilecek bir şey. Bu açıdan ruh, öldükten sonra yaşayabilmek için paralel evrene geçiş etmek zorundadır. Bu da paralel evrende de bir yaşam olduğu ve bu yaşamın insanlar içinde bir yeri bulunduğun göstermektedir.
NOT: Buradaki bazı bilgiler benim hayatta kendim ürettiğim felsefeme dayanır.
Saygılarımla...
 
Simülasyon teorisi çok saçma geliyor bana.

Dünyadaki insanların, başka bir yaşanılabilir gezegene gidebileceğinden adım gibi eminim. Zaten herkes emindir bu durumdan. Tabi 15, 20 yıl diye düşünmüyorum. Asırlar sonra olabilir. Ve çok yüksek ihtimalle o yaşanılabilir gezegene sadece zenginler, hatta zepzengin insanlar gidecek bence. :)

İçindeki 7 gezegenden, 6 tanesi dünya benzeri olduğu bir yıldız sistemi keşfedilmiş bu yıl. 40 ışık yılı uzaktaymış ve TRAPPIST-1 System demişler. İzlediğim bir videoda edindim bu bilgileri. Tabi bunu keşfetmeleri, "Başka bir gezegene yerleşiyoruz, haydin kalkın" anlamına gelmiyor. Ama belki ileride olabilir. :) Böyle keşifler çok fazla var.

Buradan bakabilirsiniz :
TRAPPIST-1 is Older Than Our Solar System

Ölüm gerçek midir konusuna gelecek olursak, yavaş bir şekilde hastalıkların neredeyse tamamını bitirecekler diye düşünüyorum. En azından minimum %65 diyebilirim. Bilim ve teknoloji durdurulamaz şekilde ilerlediği için, bu hastalıkların bir kısmını bitirebileceklerini çok mümkün buluyorum. İnsanların erken ölme sebebi, elbette hem evrimsel geçmişimizde, hem de insanların yaşam biçimlerinde aranmalıdır. Yani, insanlar bundan 5000 yıl sonra nasıl bir hal alacak, nasıl olacak bilmiyorum ama, ömürlerinin uzayacağından eminim.

Kısacası; Evet, zamanla, bilimle ve teknolojiyle hastalıkların bir kısmını yok edeceğiz. Evet, zamanla, genel olarak insan ömrü uzayabilir ileride, bilim bunu gösteriyor. Evet, zamanla, bilimle ve yine teknolojiyle belki başka bir gezegene yerleşeceğiz. Ama maalesef ölüm kaçınılmazdır. Ölüm acıdır ve zordur. Hayatta yalnızız.

Düzenleme: Biraz konunun dışına çıkmışım, kusura bakmayın. Konuyu açan kişiye cevap vermekten çok, yorumlardaki diğer tartışmalara katılmak istemişim sanırım. :)
 
Son düzenleme:
Hiçbir şey yokken nasıl bir patlama olabiliyor? Yani ne patlayacak ki? Teorine de inanmamalısın. Sonuçta sadece bir TEORİ. Herhangi bir kanıtı yok.
Peki senin bu "teori" dediğin şeyden daha iyi bir kanıtın var mı?
Kesin bir kanıt yok ama, evrenimizin bir noktadan başladığı ve genişlediğinin kanıtı var. Dopler etkisi ile galaksilerin dalga boylarının aralıklarını bularak bizden uzaklaştığını veya yakınlaştığını anlayabiliyoruz.
Evren bir noktadan başladı. Patlama mı bilinmez ama biz patlama diyoruz işte. Daha inanılası bir teorin varsa açıkla da biz de inanalım.
 
Peki senin bu "teori" dediğin şeyden daha iyi bir kanıtın var mı?
Kesin bir kanıt yok ama, evrenimizin bir noktadan başladığı ve genişlediğinin kanıtı var. Dopler etkisi ile galaksilerin dalga boylarının aralıklarını bularak bizden uzaklaştığını veya yakınlaştığını anlayabiliyoruz.
Evren bir noktadan başladı. Patlama mı bilinmez ama biz patlama diyoruz işte. Daha inanılası bir teorin varsa açıkla da biz de inanalım.
O mesajı ben yazmadım. Telefonu yatağa fırlatmıştım böyle bir metin çıkmış işte.
 
Ölüm var, evet. Ancak sonrasını ne ben bilirim ne de sen. Sonrasını seni yaratan bilir, gerisi hikaye.
Ölüm üzerine yapılan yorumları da anlamıyorum açıkçası. "Biraz yanıcak, sonra cennete gideceksin. Orada daha güzel bir hayat yaşayacaksın, orası daha güzel." diyenler oluyor. Ancak sen görmeden nasıl bu kadar net konuşuyorsun ki?
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı