Ölümden korkuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Toprak genişletirken öldürdüğü insanların eşlerini, sahip çıkma safsatası ile zorla karısı yapan bir dine inanıyorsun. Bunun iyi gözükmesi için de onlara sahip çıkın diyorsunuz bayağı iyisiniz.


Meanwhile Afganistan.


Tanrına beyinsiz mi diyorsun?
Hasa bizim ne haddimize.
 
13 sayfa boyunca adam ateistim dememe rağmen din tartışması dönmüş ya, gülünç.

Dostum eğer sen hayatını yaşamazsan ölüme yaklaştığın zaman daha fazla pişman olacaksın. Bir döngü bu, herkes ölecek. Senin diğer insanlardan farkın ölerken mutlu olman olmalı. Hayatı yaşa, kendini geliştir. Takma kafana bu kadar.
 
Şu "%50-%50" geyiği bir insanın kendine yakıştırabileceği en aşağılık düşünce şeklidir. Ben arkamı sağlama alayım da Allah varmış yokmuş banane diyen adamın inancını Allah'ın da kabul edeceğini sanmam.
Ayrıca oranlama denen olay da o şekilde işlemez, şimdi ben kafamdan herhangi bir olay sallasam ve "bu söylediklerime inanmayanlar sonsuza dek işkence çekecekler" desem bunun %50'lik bir doğruluk şansı mı oluyor? Dünya üzerinde 4300 farklı din varken bu mantıkla size iyi şanslar.

Bu arada çok fazla kişi "dini inancın olsaydı korkmazdın" falan demiş de, e arkadaşlar sizin inandığınız dinlerin uydurulma amacı bu zaten. Ölümden korkan adamların bu korkularını kullanarak onları hakimiyet altına almak üzerine kurulu bu dinler.
 
Bu şekilde inanmanı tanrı kabul edecek midir? Tanrı olsam sana kurulurdum ben, keriz yerine koymaktır bu.
Kaynak doğru mudur bilmem ama bunu Hz. Ali diyor. İmanı sağlam olan birinin bunu demesinde sıkıntı yoktur bence.

Dostum, ben inançlı bir insanım ( dini bir şey demeyeceğim) Pandemide kafayı yemiştim. Hep ölüm korkusu vardı aklımda özellikle annemden ayrılmaya korkuyordum. Bir şekilde okula falan gittim. Sürekli dışarıda oldum. Eninde sonunda geçiyor. Ben kafamdan düşünceyi falan atamazdım. Ateist isen demek ki içinde 'Ya dinler doğruysa, şirke düşersem' korkusu yokmuş ki değiştirmişsin. Fazla kasmana gerek yok. Düşünceyi tamamen kafandan çıkaramazsın. Ama zamanla etkisinden çıkarsın. Küçükken Harry Potter'da ölümsüzlüğü duyunca 6 ay boyunca bundan korkmuştum. Eninde sonunda geçiyor. Psikolog falan tavsiye etmem. İçinde bitiyor. 2020'de 5000TL verdik. Kendi kendine geçti.
 
Son düzenleme:
Merhaba öncelikle öhöm.. "First time?"
İkinci olarak bana kalırsa ölüm korkusunu aşmanın en kolay yolu ölümden korkmanın hiçbir şeyi değiştirmeyecek olduğunun farkına varmaktır. Evet ölüm bir gerçek ve tanrının ölümden sonra bizi bir sürprizle karşılayacak olduğuna falan da inanmak bana insanlığın acizliğinden doğan bir düşünce gibi geliyor. Fakat her şey bir yana öyle ya da böyle bu hayat senin ve bunu yaşamak da yok etmek de senin elinde ve her şeyin ölüp daha önce hiç varolmamış gibi yok olduğunun ve bu tarz ilk bakışta korkunç görünebilecek düşüncelerin sadece kişi için değil tüm evren için geçerli olduğunun farkındalığını kazanmak ve olgunca ne intihar etmenin ne de "overthink" yapmanın bunu düzeltmeyeceğini kabullenip önüne bakmak en mantıklı hareket gibi görünüyor. Eğer çok istiyorsan bir dinin açıklamalarına bakıp onlara saklanmayı deneyebilirsin muhtemelen işine yarar fakat kendine ve kalbine karşı dürüst olup ne kadar acı olsa da kabullenmek seni uzun vadede daha huzurlu yapar diye tahmin ediyorum. Ama tabii işin "cehalet mutluluktur" kısmı var. Tercih senin
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı